Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 07 Iulie 2020 - 11678 vizitatori azi
Scrisoarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, adresata presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis Parlamentului Romaniei, joi, 23 iunie a.c., proiectul legii de revizuire a Constitutiei insotit de Decizia Curtii Constitutionale si de Avizul Consiliului Legislativ.

Va prezentam integral textul scrisorii trimise cu acest prilej de presedintele Romaniei, Traian Basescu, presedintelui Senatului, Dan Mircea Geoana, si presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Alma Anastase:

"Stimate Domnule Presedinte al Senatului,
Stimata Doamna Presedinta a Camerei Deputatilor,

In temeiul art. 150 alin. (1) din Constitutia Romaniei, conform caruia "Revizuirea Constitutiei poate fi initiata de Presedintele Romaniei la propunerea Guvernului, de cel putin o patrime din numarul deputatilor sau al senatorilor, precum si de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot’’;

Avand in vedere propunerea Guvernului de revizuire a Constitutiei, adoptata in sedinta Guvernului din data de 21 aprilie 2010 si transmisa Presedintelui Romaniei cu nr. 5/EB/38 din 21.04.2010;

Tinand cont de avizul Consiliului Legislativ nr. 638 din 9.06.2011 referitor la proiectul de Lege privind revizuirea Constitutiei Romaniei;

Cu respectarea art. 19-22 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, conform carora:

"Art. 19. - Inainte de sesizarea Parlamentului pentru initierea procedurii legislative de revizuire a Constitutiei, proiectul de lege sau propunerea legislativa, insotita de avizul Consiliului Legislativ, se depune la Curtea Constitutionala, care este obligata ca, in termen de 10 zile, sa se pronunte asupra respectarii dispozitiilor constitutionale privind revizuirea.

Art. 20. - La primirea proiectului de lege sau a propunerii legislative, presedintele Curtii numeste un judecator-raportor si stabileste termenul de judecata.

Art. 21. - (1) Curtea Constitutionala se pronunta asupra proiectului de lege sau a propunerii legislative cu votul a doua treimi din numarul judecatorilor.

(2) Decizia Curtii se comunica celor care au initiat proiectul de lege sau propunerea legislativa ori, dupa caz, reprezentantului acestora.

Art. 21. Proiectul de lege sau propunerea legislativa se prezinta Parlamentului numai impreuna cu decizia Curtii Constitutionale, comunicata potrivit art. 21 alin. (2)’’.

Va transmit anexat, spre dezbatere si adoptare, Proiectul de Lege privind revizuirea Constitutiei Romaniei impreuna cu expunerea de motive, Avizul Consiliului Legislativ si cu Decizia Curtii Constitutionale nr. 799 din 17 iunie 2011 asupra acestui proiect.

PRESEDINTELE ROMANIEI
TRAIAN BASESCU
"

Departamentul de Comunicare Publica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii1918 vizualizări24 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0