Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 05 Iulie 2020 - 12892 vizitatori azi
Statul talhar trebuie reeducat.

"Statul, prin reprezentantii sai, Presedinte, Guvern, administratie publica centrala, are o perspectiva profund eronata asupra relatiei sale cu cetateanul. In loc sa inteleaga ca rolul lor este de a servi interesele fiecarui roman, presedintele, primul-ministru si ministrii sunt intr-un permanent razboi cu cei pe care ii reprezinta, ii vaneaza, ii pedepsesc, le intind capcane. 

            Povestea cu drepturile de autor este elocventa. Dupa ce, ani intregi, administratiile financiare i-au asigurat pe beneficiarii drepturilor de autor ca sunt cu platile la zi, brusc s-au razgandit si i-au notificat ca au de platit penalitati uriase, acumulate pe parcursul mai multor ani.

            Procedeul este profund injust. Beneficiarii drepturilor de autor, care si-au depus corect fisele fiscale, ar fi trebuit anuntati imediat, nu dupa cativa ani, ca au obligatii suplimentare de plata. Asadar, culpa procedurala este, in primul rand, a statului, iar statul trebuie sa raspunda. Totodata, legea care obliga la plati suplimentare doar pe cei care au incasat anumite sume poate fi considerata discriminatorie si, impicit, neconstitutionala.

            In consecinta, am hotarat ca, impreuna cu Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului, sa dam statul in judecata, cu doua obiective concrete:

  1. Constatarea neconstitutionalitatii legii care impune plata TVA doar pentru anumite categorii de beneficiari de drepturi de autor.
  2. Obligarea administratiilor financiare, care nu au notificat la timp existenta unor obligatii suplimentare, la plata penalitatilor acumulate.

             Obiceiul autoritatilor de a nu-si face treaba corect si de a obliga apoi cetateanul sa plateasca pentru incompetenta administrativa trebuie sa inceteze. Statul talhar trebuie reeducat.

            Ar ajuta insa ca, dincolo de rezolvarile individuale, toti cei afectati de aceste abuzuri sa initieze o actiune colectiva. FACIAS ii poate reprezenta pe toti.

            N.B. Pentru a nu se considera ca, prin acest demers, se incearca rezolvarea unor cazuri punctuale, s-a decis deja ca Intact Media Grup sa-si ajute proprii jurnalisti, pentru a nu fi afectati de presiunile administratiilor financiare. Cine a mizat pe vulnerabilitatea ziaristului, singur impotriva statului, a gresit. Intact isi sustine echipa."

 

Senatorul Dan Voiculescu anunta, intr-un mesaj postat pe blogul personal, ca Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului va initia in justitie o actiune colectiva pentru a sprijini inventatorii, artistii, ziaristii si orice alte categorii de beneficiari ai drepturilor de autor.

Biroul de presa P.C.

0 comentarii1827 vizualizări24 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0