Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
2% din Planul european de relansare catre sectorul creativ si cultural.

Reusita a eurodeputatului Victor Negrescu in plenul Parlamentului European: propunerea sa de a aloca 2% din Planul european de relansare catre sectorul creativ si cultural a fost inclusa in rezolutia care a fost aprobata astazi de Legislativul european. 

Vicepresedinte al Comisiei pentru Educatie si Cultura din Parlamentul European, Victor Negrescu a fost cel care a solicitat in plenul Legislativului european alocarea acestor sume catre acest sector grav afectat de pandemie si care inainte de criza contribuia cu aproape 10% din PIB-ul Romaniei si angaja peste 300.000 de persoane.

Eurodeputatul avertizeaza, dupa adoptarea in plen a rezolutiei, ca pasul urmator trebuie facut de catre Comisia Europeana si guvernele statelor membre, pentru a salva acest sector care reprezenta in medie 4% din PIB-ul european si angaja 7,8 milioane de persoane.

"Salut adoptarea de catre plenul Parlamentului European a rezolutiei privind sprijinul de care sectorul creativ si cultural are mare nevoie in aceste momente. Am sustinut activ aceasta rezolutie si inca din luna iulie am solicitat Comisiei Europene si reprezentantilor statelor membre alocarea a 2% din Planul european de relansare pentru salvarea acestui sector puternic afectat de criza coronavirus. Votul de astazi demonstreaza ca aceasta solicitare a avut ecou la nivelul Parlamentului European si sper ca vocea tuturor celor care activeaza in domenii precum cinematografia, teatrul, muzica, literatura, fotografia sau industria cartii, arhitectura, publicitatea, design sau divertisment sa fie auzita de catre liderii europeni si de catre guvernele statelor membre", a declarat europarlamentarul roman. 

Victor Negrescu considera ca rezolutia promovata de Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European este o forma de respect si de solidaritate cu oamenii de cultura si sustine o interventie mai ampla din partea Uniunii Europene si a statelor membre pentru sustinerea sectorului creativ si cultural.

"Este o forma de solidaritate si o modalitate de a ne arata respectul pentru oamenii de cultura si pentru cei care activeaza in industriile creative. Toti acestia trebuie sa stie ca le suntem aproape si ca incercam sa le oferim perspective pentru un viitor mai bun. Exista si initiative de sprijin de la nivelul societatii, asa cum este si platforma CulturaDeAcasa.ro, pe care am lansat-o impreuna cu colegii din PES activists Romania si care incearca sa promoveze cultura, oferind un spatiu ce reuneste informatii despre activitati, solutii, evenimente si proiecte culturale. Dar este nevoie de interventii mai ample si mai consistente din partea Uniunii Europene si a statelor membre. Si nu este vorba doar despre sprijin financiar, ci si despre un cadru european care sa ofere garantii celor care activeaza in sectorul creativ si cultural", a precizat Victor Negrescu.

 

 

0 comentarii1617 vizualizări18 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0