Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Descindere intimidanta si lipsita de argumente a politistilor in Piata Victoriei, printre protestatarii pasnici.

Alianta pentru Unirea Romanilor (A.U.R.) protesteaza vehement impotriva abuzurilor la care este supusa de catre autoritatile de stat si cere incetare acestora. Politia si Jandarmeria au fost asmutite de puterea politica asupra manifestatiei pentru dreptate si libertate, pe care membrii si simpatizantii A.U.R. o desfasoara incepand de vineri, 18 septembrie a.c., in Piata Victoriei. Legitimarea inutila si repetata a manifestantilor, perchezitia autocarului sub pretexte ridicole, in miez de noapte, cu asistenta a numeroase forte de ordine insotite de caini, incercarea de indepartare a protestatarilor care au ramas peste noapte in corturi in Piata Victoriei, precum si intentia vadita de ridicare a autocarului cu insemnele A.U.R. se constituie in tot atatea fapte de intimidare si sunt dovezi ale reflexelor totalitare ale puterii politice, care se foloseste de fortele de represiune asa cum a facut-o si in 10 august 2018.

AUR este un partid legal constituit, care participa la viata politica a tarii cu mijloace democratice si care are dreptul de a lua atitudine in apararea drepturilor si libertatilor cetatenesti si de a inainta revendicari catre cei care detin vremelnic puterea.

Continuarea actiunilor de intimidare sau, mai grav, trecerea la violenta din partea autoritatilor asupra protestatarilor din Piata Victoriei reprezinta un atac la Constitutia tarii si un caz care reclama interventia forurilor internationale in care Romania este parte.

Facem un apel la guvernul si la presedintia Romaniei sa retraga ordinele de anihilare a AUR  si sa accepte dialogul cu noi.


A.U.R. solicita Guvernului Romaniei sa ia act de revendicarile protestatarilor din Piata Victoriei si sa raspunda acestora in mod public.

Cerem ca o delegatie a protestatarilor sa fie primita in audienta la Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban pentru a-i face cunoscute aceste revendicari.

AUR solicita incetarea utilizarii fortelor de represiune impotriva oponentilor politici.

 

 

 

Faptele

Sambata, 19 septembrie, sute de membri si simpatizanti ai Aliantei pentru Unirea Romanilor, veniti din tara si Diaspora au protestat in piata Victoriei. Protestul a fost unul pentru dreptate si normalitate in Romania, cu un set de zece revendicari clare.

Protestul maraton, initiat de George Simion, vechi militant civic si co-presedinte al A.U.R., a debutat inca de vineri, desfasurandu-se in mod civilizat, cu melodii patriotice pe fundal si cu discursuri ale liderilor partidului si ale reprezentantilor A.U.R. din tara si strainatate.

Cu toate acestea, presa a ignorat manifestatia. Reprezentantii media care au relatat ceva despre protest, au facut-o intr-un mod deformat, fara sa ceara declaratii oficiale de la cei prezenti, ba chiar au incurcat imaginile si mesajele transmise, printr-o suprapunere cu protestul organizat in Piata Universitatii de alte entitati.

Cateva zeci de protestatari au ramas in corturi in Piata Victoriei in fiecare noapte, si vor ramane pana cand guvernul va raspunde solicitarilor.

Desi duminica, 20 septembrie, la ora 07.00 s-a facut legitimarea protestatarilor aflati in piata, in jurul ore 23.50 zeci de politisti si jandarmi au venit cu o atitudine evidenta de intimidare, pentru o noua legitimare a acestora.

In lipsa unui mandat legal de perchezitie, reprezentantii autoritatilor au pretextat un control inopinat, pe baza unor "informatii confidentiale", conform carora la bordul autocarului AUR s-ar afla infractori sau substante interzise. S-a procedat inclusiv la un control canin in interiorul automobilului, renuntandu-se la perchezitia corporala a protestatarilor si asta probabil numai pentru ca mai multi dintre protestatari transmiteau evenimentele live pe Facebook.

George Simion, co-presedintele Aliantei pentru Unirea Romanilor, a precizat ca se pregatea ridicarea autocarului cu trei macarale aduse in zona Arcului de Triumf pentru operatiune.

"Jumatate din romani sunt plecati afara, goniti de mafia asta, mafia la uniforma! Politistii au primit o informatie si au facut verificari noaptea. Sunt aceiasi - PNL, PSD, ALDE, PMP, USR, PLUS, UDMR -, o mafie! Acum ni se intampla noua, maine orice roman poate pati la fel, daca deja nu i s-a intamplat la fel. Avem 10 revendicari care ii supara pe domnii Orban, Vela si pe  intreaga companie! Nu o sa plecam de-aici, protestul continua", a declarat George Simion.

Claudiu Tarziu, co-presedinte al A.U.R., a declarat la randul lui: "Cerem sa ni se comunice oficial de catre prefectul Bucurestiului de la cine a primit dispozitie sau pe baza caror informatii rezonabile a dat ordinul de interventie Jandarmeriei, precum si in ce numar au fost fortele de ordine la actiunea de asta noapte si, mai ales, cat a costat aceasta operatiune de intimidare. Avem dreptul cu totii sa aflam cat platim pentru a fi supusi abuzurilor facute de autoritati.

In alta ordine de idei, ne exprimam convingerea ca efectul acestei prigoane declansate asupra noastra va fi contrar celui urmarit de puterea politica. Romanii nu sunt prosti si au acces la informatie in mod nemijlocit azi, spre deosebire de acum 30 de ani, cand autoritatile de stat au procedat in mod identic fata de protestatarii din Piata Universitatii. Daca atunci puteau minti poporul cu televizorul, astazi nu mai pot face asta. Furia multimii ii va matura pe toti.".

 


Cele zece revendicari care tin in Piata Victoriei zeci de protestatari 

1. Desfasurarea procesului de invatamant in scoli, nu in sistem online, cu asigurarea conditiilor de igiena impuse de pandemie. Toaletele si apa curenta nu trebuie sa lipseasca din nicio scoala.

2. Demiterea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, in contextul accidentului de circulatie provocat in data de 30 august, pentru incalcarea flagranta a regulilor de conduita pe drumurile publice, sfidarea participantilor la trafic si aruncarea intregii responsabilitati pe umerii unui militar care are constrangeri in a reactiona public

3. Anchetarea achizitiilor publice facute in pandemia de SARS-CoV-2 si, dupa caz, recuperarea prejudiciilor acolo unde acestea s-au realizat cu incalcarea legii (obtinerea de foloase necuvenite, achizitia de marfuri neconforme, infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, mita, trafic de influenta etc.).

4. Renuntarea la masurile derogatorii de la obligatiile prevazute in Conventia Europeana a Drepturilor Omului si restabilirea dreptului la libertatea intrunirilor si adunarilor publice, fara ingradire.

5. Asigurarea accesului imediat la medicamente vitale pentru populatie (precum Euthyrox sau tratamentele necesare bolnavilor de cancer si de alte boli grave) prin punerea sub control militar a achizitiilor necesare si a modului de distribuire.

6. Asigurarea asistentei medicale in spitale pentru bolnavii cu afectiuni cronice.

7. Ancheta extinsa a Consiliul Concurentei referitoare la pozitia de monopol a companiilor austriece care desfasoara activitati in sectorul forestier.

8. Anchetarea cu celeritate de catre Procuratura Generala a marilor privatizari facute dupa caderea comunismului.

9. Sistarea procedurilor de vanzare a pachetelor majoritare detinute de statul roman la companii precum CEC Bank, Eximbank, Hidroelectrica, TAROM s.a.

10. Clasificarea hidrocentralelor de pe raul Jiu in randul obiectivelor de interes national si finalizarea lucrarilor ajunse in stadii avansate.

 

 

 

21 septembrie 2020

Telefon: +40 (733) 696 233
E-mail: info@partidulaur.ro
Adresa: Strada Traian 168, sector 2, Bucuresti

0 comentarii1638 vizualizări21 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0