Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Liderii Aliantei pentru Unirea Romanilor dau in judecata sefii Politiei. " Este vizibil represiune politica".

Apropiatii de clanurile interlope din cadrul politiei romane vor sa reprime manifestantii pasnici din Piata Victoriei.  Aceasta este pozitia copresedintilor AUR, Claudiu Tarziu si George Simion, exprimata intr-o conferinta de presa organizata azi.

Vizat este seful de obiectiv, Aurelian Ciocarlan, adjunctul sefului Politiei Bucuresti, acuzat de reprimarea si intimidarea manifestatilor pasnici din Piata Victoriei. Conform relatarilor din presa, Ciocarlan este un apropiat al clanului Duduianu si a fost prezent la negocierile cu clanul Pian.

George Simion a declarat ca va face doua plangeri penale pentru abuzurile din ultimele zile. Prima este contra agentului sef  Piermus Mihai Daniel, pentru abuz in serviciu si tortura.  A doua plangere se va depune la DIICOT impotriva Politiei si Jandarmeriei, pentru fapte impotriva umanitatii si politie politica.

"Daca ei cred ca au intalnit niste protestatari care nu-si cunosc drepturile, niste cetateni pe care ei ii pot intimida cu masuri tipice fostei Securitati, se insala amarnic. Aceste abuzuri, care se comit zilele acestea impotriva noastra, vor ajunge la toate instantele de judecata nationale si internationale. Este vizibil represiune politica.(...)

Noi sesizam ridicolul situatiei. Sesizam ca peste clanurile mafiote sau peste criminalii in serie, precum Gheorghe Dinca, nu se intervine noaptea,dar pentru noi fiecare noapte petrecuta in Piata Victoriei este un cosmar. (...)

 In presa se vehiculeaza ideea ca am doua dosare penale. Nimic mai fals! Iar abuzurile comise de catre cei care livreaza Fake News, inclusiv unele organe de presa care nu verifica stirile, vor fi si ele actionate in instanta. Pentru ca eu stiu ca traim intr-un stat de drept."- a declarat George Simion 

 

De cinci zile protestatarii din Piata Victoriei sunt supusi la presiuni uluitoare de catre autoritati.

De vineri, 18 septembrie, de la aducerea in fata Guvernului a mesajului Dreptate pentru Romania, prin parcarea in Piata Victoriei a autocarului AUR, protestatarii pasnici si George Simion, initiatorul protestului maraton, sunt supusi unor presiuni fara precedent, in urma mai multor actiuni abuzive:

- legitimarea protestatarilor la ora 07.00 dimineata, dar si la 24.00;

- intimidarea acestora prin interventie rapida si efective numeroase de forte de ordine;

- tentativa de incalcare a proprietatii private, prin incercarea de a urca in autocarul AUR, fara ca proprietarul sa fie prezent;

- incercarea de golire a autocarului de protestatari, pentru a putea fi tractat fara probleme din piata de catre macarale speciale pentru vehicule de mare tonaj. Trei astfel de utilaje, apartinand AutoMili (firma de casa a unor politisti), erau parcate in rondul de la Arcul de Triumf si asteptau ordin de incepere a operatiunii;

- amenintarea protestatarilor cu perchezitii corporale;

- perchezitionarea autocarului cu ajutorului unui caine, sub pretexte ridicole, precum existenta unor infractori la bordul autocarului sau detinerea de substante interzise;

- perchezitie domiciliara in miez de noapte, contrar prevederilor legale, avand in vedere ca autocarul nu mai este un mijloc de transport, ci resedinta unor protestatari;

- ISU si pompierii au fost chemati de Jandarmerie pentru a constata nereguli inexistente, dorind sa confiste generatorul autocarului sau boxele in care se auzeau melodii patriotice;

 - efectuarea demersurilor preliminare pentru deschiderea unui dosar penal pe numele lui George Simion, invocand pretexte lipsite de fundament, precum falsificarea numerelor autocarului sau conducerea unui automobil fara permis;

- hartuirea co-presedintelui AUR prin oprirea automobilului de catre mai multe filtre de politie pe o distanta relativ scurta, supunerea acestuia la teste pentru depistarea alcoolemiei sau consumului de substante interzise, si aducerea lui la sectia de politie pentru interogatorii interminabile.

-in seara zilei de 22 septembrie, reprezentantii politiei au obstructionat desfasurarea unui mars de protest cu autoturisme pe traseul Piata Victoriei - Palatul Cotroceni - Palatul Parlamentului, prin blocarea tuturor strazilor unde coloana de autoturisme ar fi putut face dreapta. Motociclistii politisti depaseau convoiul cu peste 100 km/h pentru a forma bariere la intersectiile urmatoare.

 

Consideram inadmisibil ca in Romania anului 2020, la peste 30 de ani de la Revolutia din 1989, intr-un stat membru al Uniunii Europene, intr-o democratie si intr-un stat de drept, astfel de abuzuri sunt comise la adresa cetatenilor care isi manifesta nemultumirea in strada si la adresa actorilor politici care solicita guvernantilor sa fie raspunzatori pentru faptele lor.

Opinam ca fortele de ordine au actionat in baza unui ordin politic, venit, probabil de la varful Ministerului Afacerilor Interne. Solicitam deschiderea unei anchete in acest sens pentru identificarea persoanei care a decis interventia abuziva a fortelor de ordine. Este inadmisibil pentru un stat de drept si e periculos pentru increderea cetatenilor in aparatorii legii ca oprobriul sa cada asupra executantilor si nu asupra principalilor responsabili.

 

Video:

https://www.facebook.com/george.simion.unire/videos/319167932705049

 

23 septembrie 2020

 

Telefon: +40 (733) 696 233
E-mail: info@partidulaur.ro
Adresa: Strada Traian 168, sector 2, Bucuresti

 

 

1 comentariu1757 vizualizări23 septembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0