Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Vom avea un salariu minim la nivel european.

Europarlamentarul Victor Negrescu, initiator al campaniei nationale pentru introducerea salariului minim european, saluta publicarea de catre Comisia Europeana a propunerii privind introducerea noului mecanism la nivelul Uniunii Europene.

Propunerea executivului european prevede aparitia salariului minim in toate statele europene, crearea unor mecanisme de dialog social eficiente si recomanda raportarea la salariul mediu national a salariului minim din fiecare stat membru, asigurandu-se astfel conditii salariale decente pentru toti europenii, reducerea decalajelor si o evolutie graduala si predictibila privind nivelul de trai la nivel european.

"Initiativa introducerii salariului minim european a venit din partea familiei social democrate inca din anul 2014. De altfel, masura a facut parte din programul candidatilor nostri pentru sefia Comisiei Europene, Martin Schulz si Frans Timmermans, si a fost pentru prima data evocata la Bucuresti cu ocazia evenimentului organizat impreuna cu candidatul PES, de catre PES activists Romania, in cadrul campaniei din 2014. Sunt bucuros ca suntem tot mai aproape de realizarea acestui deziderat si pot spune astazi ca in mod cert vom avea un salariu minim la nivel european. Conceptul se refera la principiul conform caruia pentru o munca egala trebuie un salariu egal, decent, peste tot in Europa, iar pentru implementarea sa vor exista fonduri suplimentare, in special pentru IMM-uri, pentru a asigura o tranzitie usoara. Le multumesc tuturor celor care ne-au sustinut in aceasta privinta, in mod special partenerilor sociali, si miilor de persoane care au semnat petitia initiata de noi si care a fost depusa la Parlamentul European", a declarat eurodeputatul social democrat Victor Negrescu.

 

Partidul Social Democrat si PES activists Romania au lansat in luna ianuarie o campanie nationala privind introducerea salariului minim la nivel european, sustinuta activ de partenerii sociali, care a avut ca menire sa sprijine eforturile Partidului Socialistilor Europeni si ale comisarului Nicolas Schmit pentru introducerea salariului minim european. Suplimentar, social democratii au depus la nivelul Parlamentului Romaniei o serie de modificari legislative menite sa introduca in legislatia nationala propunerile facute la nivel european.

 

 

.

 

 

Raportul privind educatia digitala prezentat de europarlamentarul Victor Negrescu in Comisia pentru Educatie si Cultura din Parlamentul European

Europarlamentarul Victor Negrescu a prezentat raportul sau privind elaborarea unei politici europene in materie de educatie digitala in cadrul Comisiei pentru Educatie si Cultura din Parlamentul European. 
Document prevede cresterea alocarilor financiare pentru educatie, in mod special educatia digitala, si alocarea a minim 10% din Planul European pentru Relansare Economica catre educatie. In raport se face referire de asemenea la importantele decalaje existente intre statele membre si regiuni privind accesul la educatie digitala, mentionand problemele intampinate de Romania in a asigura aceste oportunitati pentru toti elevii si profesorii.
"Viitorul nostru comun depinde de modul in care vom alege sa sustinem transformarea sistemului nostru educational, iar pentru modernizarea acestuia avem nevoie atat de o strategie coerenta, cat si de resursele necesare. Raspunsul primit la aceste prime consultari, inaintea negocierilor cu celelalte partide europene, imi da speranta ca acest raport va reprezenta un mesaj puternic de sprijin pentru educatie, oferind solutii viabile si adaptate nevoilor, in vederea digitalizarii rapide a procesului de invatamant. Educatia digitala de calitate trebuie sa devina rapid o realitate pentru toti europenii", a declarat vicepresedintele Comisiei pentru Educatie si Cultura din Parlamentul European, Victor Negrescu. 
Raportul reprezinta, de altfel, viziunea Parlamentului European privind digitalizarea educatiei si constituie un raspuns la recentul plan privind educatia digitala, lansat de Comisia Europeana. In document, legislativul european solicita monitorizarea si propunerea de solutii adaptate, prin intermediul Semestrului European, privind digitalizarea procesului educational din fiecare stat membru, crearea de hub-uri privind educatia digitala, din care sa faca parte principalii reprezentanti din domeniu, sustine importanta alfabetizarii digitale si cresterea competentelor digitale, dezvoltarea conexiunii la internet de mare viteza la nivel european, accesibilizarea procesului educational cu instrumente si dispozitive digitale sau implementarea unor noi initiative privind tehnologiile in educatie.
O componenta importanta este reprezentata de solutiile oferite pentru imbunatatirea accesului la educatie digitala. Se face astfel referire la nevoia de a dezvolta si finanta proiecte destinate sprijinirii grupurilor vulnerabile (seniori, femei, someri) si a zonelor rurale, montane si izolate. Nu in ultimul rand, raportul atrage atentia decidentilor asupra riscurilor si amenintarilor online si propune dezvoltarea unor practici educationale adaptate mediului online.


 

1 comentariu1197 vizualizări28 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0