Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 20 Mai 2024 - 14587
16 tablete daruite de un politist unor elevi silitori, din familii nevoiase, pentru a le usura invatarea.

Prin prisma meseriei, agentul principal Florin Urs, seful postului de politie Parva, a intalnit oameni in situatii dificile. De curand, a aflat de cazul unei fetite din Parva a carei familie nu avea posibilitatea de a achizitiona o tableta sau un laptop pentru a putea urma cursurile online.

 "Am observat o fetita din localitatea unde lucrez care, zilnic, mergea cu mama ei la o vecina pentru a putea urma cursurile online. Am luat imediat legatura cu directorul scolii si astfel am aflat ca mai sunt si alti copii in situatia ei."

 Si-a implicat cunoscutii si prieteni apropiati din copilarie si astfel au reusit sa adune impreuna banii cu care au achizitionat 16 tablete, iar 14 dintre acestea au ajuns astazi la copii din familii cu dificultati. Cinci dintre ele au ramas la copii din Parva, iar celelalte au fost cadoul, in avans, pentru alti elevi harnici din localitatile: Salva, Rebrisoara, Rebra si Feldru.

 Bucuria de pe chipul lor-cea mai mare rasplata!

 

.

Retinut pentru 24 de ore de politisti si ulterior plasat sub control judiciar prin ordonanta Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

 In urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, la data de 29 noiembrie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 42 de ani, din Orheiu Bistritei, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 In noaptea de 27/28 noiembrie a.c., barbatul conducea un autoturism pe drumul judetean 172 G, pe raza localitatii Jelna si a fost oprit de un echipaj de politie pentru verificari. A fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur in aerul expirat, insa a refuzat prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Din investigatiile efectuate de politisti a reiesit faptul ca, in dimineata de 28 noiembrie, barbatul ar fi condus acelasi autoturism, din locul unde a ramas in momentul in care a fost oprit de politisti.

 Prin ordonanta din data de 30 noiembrie a.c., Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita a dispus masura controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile fata de acesta, iar cercetarile sunt continuate pentru documentarea activitatii infractionale. Totodata, politistii vor efectua verificari pentru a se asigura ca interdictiile dispuse prin masura preventiva sunt respectate.

 

          Oprit in trafic de politisti, inainte sa produca o tragedie

 La data de 27 noiembrie a.c., in urma unui apel 112, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat si oprit in trafic, pe drumul national 17, un autoturism inmatriculat in judetul Cluj care se deplasa haotic.

  La volan a fost identificat un barbat de 36 de ani, din Dej. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul indicat a fost 0,72 mg/l alcool pur in aerul expirat. Totodata, a fost transportat la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

1,39 mg/l alcool pur in aerul expirat-rezultatul testarii unui conducator auto!

       

La data de 27 noiembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au fost sesizati cu privire la faptul ca, in localitatea Agriesel a avut loc un accident rutier si, din fericire, nimeni nu a fost ranit.

 In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca, pe drumul judetean 170, un barbat de 37 de ani, din Bata, in timp ce conducea un autoturism pe directia Suciu de Sus spre Breaza, a pierdut controlul directiei de deplasare si a acrosat un parapet metalic de pe marginea drumului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,39 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

 

           Conducere cu alcoolemie=accident rutier

 La data de 28 noiembrie a.c., politistii Biroului Rutier au intervenit ca urmare a producerii unui accident rutier, soldat, din fericire, doar cu pagube materiale.

 Conducatorul auto, un barbat de 50 de ani, din Sigmir, in timp ce conducea un autoturism pe o strada din municipiu, ar fi efectuat un viraj fara sa se asigure corespunzator si a intrat in coliziune un alt autoturism, condus de un barbat de 38 de ani, din Bistrita.

 Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost negativ in cazul barbatului de 38 de ani si de 0,76  mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul celuilalt. Acesta din urma a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

INFRACTIUNI FLAGRANTE,CONSTATATE DE POLITISTI

 Constant, politistii cu atributii pe linie rutiera actioneaza preventiv si monitorizeaza traficul rutier pentru a preveni accidentele rutiere. O atentie deosebita este acordata depistarii si tragerii la raspunde a  celor care conduc sub influenta alcoolului si pun in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

 

          Un tanar a fost retinut pentru 24 de ore si risca arestarea preventiva, fiind cercetat pentru infractiuni la regimul rutier

 La data de 1 decembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal aflat in instrumentarea politistilor din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, a fost dispusa retinerea unui tanar de 26 de ani, din Lunca Lesului, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier.

 In fapt, la data de 30 noiembrie a.c., politistii din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, impreuna cu cei ai Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului l-au depistat pe tanar in trafic, la volanul unui autoturism de teren, pe drumul comunal Valea Tureacului. In urma verificarilor, a reiesit faptul ca nu detine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

 Politistii din cadrul Sectiei 2 l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat 0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat. Au intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere fara permis de conducere si sub influenta bauturilor alcoolice .

 In prezent se afla in Centrul de Retinere si Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud si urmeaza a fi prezentat magistratilor, cu propunere de arestare preventiva. Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului.

 

            Depistat la volanul unui autoturism, desi nu avea acest drept

 La data 28 noiembrie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat un barbat de 42 de ani, din Cetate, care se afla la volanul unui autoturism, desi nu avea acest drept.

 Acesta a fost oprit pe drumul judetean 172G, pe raza localitatii Jelna, iar in urma verificarilor, a reiesit faptul ca are permisul de conducere suspendat. Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru conducere fara permis.

 

 

Sanctionat contraventional pentru nerespectarea Legii 55/2020

 Politistii din Nasaud au sanctionat contraventional, conform Legii 55/2020, un barbat de 38 de ani, din Nasaud, care, desi se afla in carantina din data de 20 noiembrie a.c., nu a respectat obligatiile impuse. In cadrul verificarilor, politistii nu l-au gasit la adresa stabilita in acest sens si l-au sanctionat cu amenda in cuantum de 5.000 de lei. Totodata, au sesizat Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud pentru masuri suplimentare.

 Actiunile politistilor impreuna cu celelalte structuri ale M.A.I. si institutii cu atributii de control continua si in perioada urmatoare. Respectati masurile impuse, evitati aglomeratiile, pastrati distantarea fizica, purtati masca de protectie sanitara in mod corect!

 

 

 

      Dosar penal pentru conducere cu alcoolemie si fara permis

           La data de 26 noiembrie a.c., un barbat de 38 de ani, din Maieru a solicitat ajutorul politistilor Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, intrucat a fost implicat intr-un accident rutier, soldat cu pagube materiale, iar celalalt conducator auto nu a oprit la fata locului.

 Barbatul din Maieru le-a relatat politistilor ca, la iesirea din localitatea Floresti, spre Mogoseni, in timp ce stationa cu o autoutilitara, a fost acrosat de un alt autoturism, inmatriculat in judetul Hunedoara, iar conducatorul auto nu a oprit.

 In urma investigatiilor, a fost identificat conducatorul autoturismului ca fiind un barbat de 32 de ani, din Zagra, care nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. S-a intocmit dosar penal si cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 6.

        

          Dosar penal pentru tulburarea ordinii si linistii publice, cercetari efectuate de politistii Sectiei 6

 La data de 30 noiembrie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intervenit pentru aplanarea unui scandal izbucnit intre membrii a doua familii, in localitatea Poienile Zagrei.

 La fata locului au fost identificate cinci persoane cu varste cuprinse intre 17-52 de ani care s-au agresat reciproc, pe o strada din localitate. Niciunul dintre cei implicati nu au solicitat ingrijiri medicale.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile in cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infractiunii de tulburarea ordinii si linistii publice.

 

 

          Viisoara: accident rutier, iar pentru unul dintre conducatorii auto rezultatul in etilotest a fost pozitiv

 La data de 1 decembrie a.c., pe drumul national 17, in Viisoara, a avut loc un accident rutier in urma caruia o femeie a fost ranita.

 In urma primelor verificari efectuate de politisti la fata locului, a reiesit faptul ca, un barbat de 43 de ani, din Viisoara, in timp ce conducea un autoturism inspre municipiul Bistrita, a pierdut controlul directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un autoturism care circula din sens opus, condus de un barbat de 60 de ani, din Recea, judetul Maramures.

 In urma impactului, o pasagera din autoturismul condus de maramuresean a fost ranita. Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in cazul celui de 60 de ani si 0,51 mg/l alcool pur in aerul expirat in cazul celuilalt. Totodata, acesta din urma nu si-a putut justifica deplasarea in afara locuintei, fiind sanctionat contraventional.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Biroul Rutier Bistrita, fiind intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

0 comentarii2317 vizualizări03 decembrie 2020




rss 2.0
rss 2.0