Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 25 Februarie 2021 - 41668 vizitatori azi
AUR cere Guvernului redeschiderea de urgenta a scolilor.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) condamna hotararea adoptata de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta chiar in seara in care guvernul si-a depus mandatul, potrivit careia scolile raman inchise pana cel putin pe 11 ianuarie 2021. AUR cere redeschiderea tuturor unitatilor de invatamant, inainte ca anul scolar sa fie compromis.

AUR constata ca dupa 10 luni de la inchiderea scolilor si la 6 ani de la anuntarea programului prezidential "Romania educata", o mare parte dintre elevii din tara se afla practic in situatie de abandon scolar. Formatiunea atrage atentia ca "invatamantul online" pe care guvernul l-a impus fara justificare in toata tara se desfasoara, in multe locuri, doar pe hartie si ca statisticile oficiale, care arata o prezenta de 70% la cursurile online, nu se verifica in realitate. De asemenea, dupa aproape un an, achizitiile de aparatura nu s-au finalizat sau nici macar n-au inceput, iar acolo unde au fost totusi facute, aparatura este insuficienta sau de proasta calitate.

"Copiii Romaniei sunt cobaii unor politicieni care iau decizii dupa ureche privind educatia acestora. Inchiderea scolilor si inlocuirea invatamantului printr-un surogat au efecte catastrofale. Copiii sunt puternic afectati de lipsa socializarii, multi dintre ei depresivi, randamentul este scazut, iar actul educational, lipsit de calitatea si eficienta pe care legea le solicita in mod imperativ. Numerosi elevi din medii defavorizate primeau la scoala o masa calda si sprijin emotional, de care acum sunt lipsiti. Copiii cu cerinte educationale speciale inscrisi in scolile de masa sau in scoli speciale se afla in situatii dramatice, adesea in imposibilitate, din cauza limitarilor fizice, de a urma cursurile online. Cerem Guvernului sa ia decizii in interesul romanilor, nu in interesul calcului politic, si sa redeschida, dupa modelul altor state aflate in situatii epidemiologice chiar mai grave decat a Romaniei, cel putin gradinitele si scolile primare si gimnaziale, cu exceptia situatiilor bine justificate, cum ar fi existenta unor focare de infectie", a declarat George Simion, copresedinte AUR.

"A trecut un an de la debutul global al pandemiei de coronavirus si intre timp institutiile internationale au putut trage concluzii importante cu privire la scoli: focare de infectare si cazuri au fost putine, copiii care se infecteaza sunt in majoritatea covarsitoare asimptomatici si nu constituie vectori majori de transmitere a bolii. Dimpotriva, mai multe cazuri de transmitere se inregistreaza in locuinte, acolo unde copiii sunt obligati de guvern la asa-zisa "educatie online". OMS si UNICEF, dar si Academia Romana au facut apeluri repetate la redeschiderea scolilor, acolo unde ele au fost inchise. Cu toate acestea, autoritatile din Romania nu dau niciun semn ca ar avea astfel de intentii", a subliniat Claudiu Tarziu, copresedinte AUR.

.

 

15.000 de romani s-au inscris in numai 24 de ore in AUR, singura forta patrotica, crestina si conservatoare din Parlamentul Romaniei, in urma apelului lansat luni de copresedintii formatiunii George Simion si Claudiu Tarziu.

AUR ii indeamna pe toti romanii care nu sunt reprezentati politic sa se alature partidului care a obtinut peste 500.000 de voturi la alegerile parlamentare.

"AUR doreste sa schimbe in bine societatea romaneasca pe toate palierele si se adreseaza tuturor celor care nu se regasesc in principiile, valorile, dar mai ales actiunile partidelor s-au rotit la putere in ultimii 30 de ani. Atrag atentia tuturor, insa, ca intrarea in AUR se face nu pentru a cauta beneficii. Calitatea de membru AUR presupune sacrificiu pentru Tara, nu angajarea intr-un post caldut sau rezolvarea unor interese", a declarat George Simion, copresedinte AUR.

Adeziunea de intrare in AUR poate fi semnata accesand acest link: https://www.partidulaur.ro/adeziune.

AUR va avea in Parlament 46 de senatori si deputati.

         

                        8 decembrie 2020

0 comentarii1134 vizualizări08 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0