Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 05 Iulie 2020 - 11764 vizitatori azi
DEZORGANIZAREA TERITORIALA, CONCENTRATELE SI REVIZUIREA CONSTITUTIEI.

Se stie ca, Romania este singura tara din Uniunea Europeana care stationeaza in criza, cu toate ca Regimul Basescu-Boc beneficiaza de consilierea si tutela Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale, de la care a luat un imprumut de 20 miliarde euro, iar in primele cinci luni din acest an a mai luat credite, de la alte banci straine, in suma de 12 miliarde euro. Romania este singura tara din U.E. care nu a avut si nu are un program anticriza ! Guvernul Boc V impreuna cu P.D.L., U.D.M.R., U.N.P.R. si deputatii minoritatilor entice care se afla la Putere nici macar nu se gandesc la un program anticriza, in timp ce se apropie  al doilea val al crizei internationale. Actuala Putere vine cu solutii si improvizatii la orice problema inventata, dar nu abordeaza niciun program anticriza !   Regimul Basescu-Boc se face ca lucreaza si abordeaza domenii paralele cu criza, respectiv reorganizarea teritoriala a Romaniei, bulversarea institutiilor deconcentrate si revizuirea Constitutiei. In fond, in Holocaustul impotriva romanilor s-a trecut la dezorganizarea teritoriala a Romaniei, la concentrarea institutiilor deconcentrate, la modificarea si completarea Constitutiei pentru a putea lovi in romani, inclusiv in cei plecati in strainatate.

I.Dezorganizarea  teritoriala.  Fara sa fie o necesitate si fara ca Poporul Roman, prin Referendum National, sa hotarasca reorganizarea tarii, s-au apucat minoritatile entice de federalizarea Romaniei. Inceputul l-a facut U.D.M.R. cu un proiect de lege privind impartirea Romaniei in 16 regiuni, din care sa poata face doua Ungarii mici, asa-zisul "tinut secuiesc" (fara secui ) si Partium. Puterea si Opozitia s-au inteles cu U.D.M.R. si au lasat sa treaca acest proiect prin Senatul Romaniei, fara dezbatere , fiind aprobat tacit. Din nou, se constata ca lipsesc din Parlament reprezentantii Partidului Romania Mare, in urma alegerilor fraudate. Dupa U.D.M.R., presedintele alogen Basescu, la comanda straina ,a decis ca Romania trebuie impartita in 8 regiuni  sau judete mari, motivand ca numai asa pot fi atrase fonduri europene. Afland de supararea liderilor U.D.M.R. si a Ungariei, presedintele Basescu le-a facut cadou o regiune mai mica, formata din judetele Covasna si Harghita. Atat presedintele Basescu cat si premierul Boc au uitat sa-i convinga pe romani cum aceasta mica regiune, prin exceptie fata de regiunile mari, poate atrage fonduri europene. Dupa ce a tinut in sah P.D.L. si U.N.P.R., Cicciolina din politica romaneasca post-decembrista  a ramas tot nemultumita si a hotarat sa impuna presedintelui Basescu si P.D.L. + U.N.P.R. ca sa fie amanata federalizarea Romaniei, in schimbul asigurarii ca va fi adoptata Legea privind statutul minoritatilor nationale. Dupa ce a fost anuntata de catre presedintele Basescu impartirea Romaniei si dupa un balamuc de aproape o luna, mai ales in plan mediatic, Puterea s-a decis, in 27 iunie a.c., sa infiinteze o comisie care sa analizeze consecintele reorganizarii teritoriale. A ramas evidenta minciuna cu atragerea fondurilor europene ! La  comanda, Regimul Basescu-Boc a abandonat aceasta tema si a trecut la alte diversiuni. Niciodata Regimul Basescu-Tariceanu-Boc nu a precizat in Parlament ce fonduri vor fi atrase de la Uniunea Europeana, dar mai ales ce fonduri nerambursabile nu au fost atrase in perioada 2007-2011, de ce, cine sunt vinovatii si cum au fost ei sanctionati pentru neatragerea a celor putin a 10 miliarde euro !

Pe tema impartirii  teritoriale a Romaniei, presedintele Basescu a scapat porumbelul si a anuntat pe romani ca vor fi desfintate numeroase comune. De  ce ? Pentru ca majoritatea lor nu-si pot acoperi cheltuielile din veniturile proprii. S-a ajuns  in acesta situatie in mod programat deoarece Regimurile Iliescu, Constantinescu si Basescu au dus o politica diabolica vizand desfintarea locurilor de munca din comune prin lichidarea (pe calea privatizarilor) unitatilor agricole, a celor de industrializare a produselor agricole, a cooperatiei si a sectiilor numeroaselor fabrici, intreprinderi si uzine din mediul urban. Dupa ce au lasat majoritatea comunelor fara insemnate venituri proprii, alogenii din conducerea Romaniei vor sa bulverseze administratia locala de la acest nivel, batandu-si joc de cetatenii din mediul rural pe care i-au lasat fara locuri de munca, fara scoli, fara asistenta medicala, si, in curand, fara politisti.

II.Concentratele. In subordinea ministerelor, fosta si actuala Putere a stabilit care sunt institutiile botezate deconcentrate, in urma aplicarii principiului descentralizarii. Pe baza blestematului algoritm politic, in conducerea institutiilor deconcentrate au fost numiti, cu greu, reprezentantii actualei Puteri (P.D.L., U.D.M.R. si U.N.P.R.). Fostii conducatori ai institutiilor deconcentrate din judete, cei cu carnete de P.S.D. si P.N.L., au fost inlocuiti in forta si, de regula, abuziv. Ca urmare, ei s-au adresat instantelor judecatoresti si multi dintre ei au castigat procesele, fiind reangajati pe posturile pe care le-au detinut. S-a ajuns ca in conducerea multor institutii deconcentrate sa fie, in acelasi timp, doi directori. Dupa acest haos, la nivelul institutiilor deconcentrate, urmeaza altul. Acelasi Regim Basescu-Boc a anuntat ca, dupa esuarea tentativei de federalizare a Romaniei, urmeaza ca institutiile deconcentrate din 41 de judete sa fie concentrate pe actualele regiuni de dezvoltare, dar numai pentru cateva luni. Apoi, dupa reorganizarea administrativ-teritoriala, vor fi iarasi bulversate institutiile din subordinea ministerelor, pe noile judete mari si mici. La haosul organizatoric se adauga acum alta prioritate a liderilor de la nivel central si local ai P.D.L., U.D.M.R. si U.N.P.R. pentru plasarea clientelei politice in fruntea noilor institutii concentrate pe regiuni si a filialelor acestora care raman in judete. Practic, Regimul Basescu-Boc infinteaza noi institutii concentrate la nivel de regiuni de dezvoltare, iar in judetele actuale vor fi rebotezate actualele institutii deconcentrate. A inceput vara fierbinte pentru conducatorii si angajatii de la institutiile deconcentrate din Politie, Invatamant, Sanatate, Finante, Munca si Asigurari Sociale, Inspectia in constructii. Multe mii de angajati sunt disponibilizati, dupa ce presedintele Basescu si premierul Boc le-au spus romanilor ca tara a iesit din recesiune. Unii se intreaba: de ce o fi iesit ?

III .Revizuirea Constitutiei a  fost initiata de presedintele Basescu, dar nu la propunerea Guvernului Boc V, asa cum prevede art.150, alin.1 din Legea fundamentala. O parte dintre propunerile prezidentiale de revizuire a Constitutiei, cea revizuita in anul 2003, au fost respinse de Curtea Constitutionala. Cu toate acestea, in ziua de 27 iunie a.c., presedintele Basescu s-a adresat cu un mesaj pe tema revizuirii Constitutiei in fata unui Parlament pe jumatate gol. Senatorii si deputatii P.S.D., P.N.L. si P.C. au avut alte preocupari. Intre propunerile presedintelui Basescu de revizuire a Constitutiei nu se afla cele necesare si,mai ales,asteptate de romani, respectiv:

1.Se elimina imunitatile pentru  Presedintele Romaniei, pentru parlamentari si pentru ministri.

2.Inceteaza de drept mandatul celor alesi sau numiti in functii publice care sunt implicati in acte de coruptie. Daca dupa judecarea lor sunt achitati, ei vor fi repusi pe post si vor primi scuze publice.

3.Se completeaza art.131 din Constitutie, cu un nou aliniat, in sensul ca procurorii se autosesizeaza in cazul faptelor penale savarsite de catre Presedintele Romaniei, parlamentari, ministri, secretari de stat, prefecti si subprefecti, presedinti si vicepresedinti de Consilii judetene, primari,  viceprimari, inclusiv pentru infractiunile semnalate in presa.

4.Se interzice migratia politica a parlamentarilor, sub sanctiune incetarii mandatului.

5.Candidatii pentru alegerile parlamentare si locale sunt inscrisi pe liste de partid.

6.Alegerea primarilor si presedintilor de Consilii judetene se desfasoara in doua tururi de scrutin, daca niciun candidat nu a obtinut majoritatea simpla din primul tur de scrutin.

7.Partidele politice care pun la cale sau care participa la fraudarea alegerilor sunt dizolvate de drept. Cetatenii care actioneaza in orice mod pentru fraudarea alegerilor sunt pedepsiti penal.

8.Se interzice Guvernului sa prezinte  in Parlament proiectul de lege a Bugetului de Stat cu deficit bugetar sau sa incheie anul calendaristic cu deficit bugetar.

9.Se completeaza art. 4 din Constitutie cu un nou aliniat : "In Romania toti cetatenii sunt romani si sunt egali in drepturi si in obligatii." Astfel, se preiau modelele din S.U.A., Franta, Germania, Israel, Grecia si alte tari unde nu exista minoritati entice, fiind eliminata discriminarea intre cetateni.

10.Se elimina art.6 din Constitutie, ca efect al inlaturarii oricarei descriminari dintre cetatenii romani.

11.Se completeaza art. 8 din Constitutie cu un aliniat care sa prevada expres ca : "sunt interzise partidele sau formatiunile politice constituite pe criterii etnice."

12.Se elimina alin. 2 din art.62, care este unicat in lume, respectiv fiecare minoritate etnica este reprezentata in Parlament de catre un deputat. In acelasi timp, fiecare minoriate etnica din Romania este reprezentata in Parlament de senatori si deputati alesi pe listele partidelor politice. Deputatii minoritatilor etnice au actionat, cu mici exceptii, impotriva romanilor.

13.Se elimina exceptia de la art. 105, alin 1, adica deputatii si senatorii nu pot fi in acelasi timp si ministri, deoarece este incalcata separatia puterilor in Stat.

14.Se elimina, de la art. 114, alin.1, angajarea raspunderii Guvernului pe proiecte de lege.

15.Se completeaza alin.1 de la art. 19 prin introducerea exceptiei privind expulzarea din Romania a cetatenilor romani care nu sunt loiali Statului Roman, care nu recunosc Statul National Unitar Roman, care nu cunosc Limba Romana, care aduc atingerea simbolurilor nationale, care se pronunta sau actioneaza pentru orice fel de autonomie sau separatism ori pentru drepturi colective.

16.Avand in vedere ca , bogatia cea mai mare a Poporului Roman este munca si nu legile, se impune ca in Constitutie sa fie inscrisa obligatia Parlamentului , Presedintelui  Romaniei si Guvernului de a asigura locuri de munca pentru toti cetatenii romani in tara noastra si sa actioneze pentru aducerea acasa a romanilor alungati in alte tari de Regimurile post-decembriste. Regimul Ceausescu a asigurat locuri de munca pentru toti cetatenii !

In mesajul prezentat in Parlament, pe tema revizuirii Constitutie,  presedintele Basescu a insistat asupra eliminarii imunitatilor pentru parlamentari, dar a uitat deliberat sa precizeze si sa argumenteze de ce propune ca Presedintele Romaniei sa aiba imunitate totala pe perioada mandatului. De asemenea, presedintele Basescu s-a referit pe larg la art.44 din Constitutie, unde la alin.8 ar trebui modificat textul si sa se introduca prezumtia de vinovatie pentru toti romanii,din tara si din strainatate, in ceea ce priveste dobandirea averii. Abia acum, dupa 6 ani, si-a adus aminte presedintele Basescu ca exista o directiva a Uniunii Europene, din anul 2005, pe care a uitat sa o aplice in timpul Guvernelor Tariceanu si Boc. Ca urmare, a decis ca trebuie revizuita Constitutia Romaniei, in maxim 6 luni. Acea directiva europeana putea sa fie adoptata printr-o lege, in perioada 2005-2011, de catre Regimul Basescu-Tariceanu-Boc,dar  nu au facut-o. Nimeni nu-i intreaba de ce au refuzat sa aplice o directiva europeana care contribuie la combaterea coruptiei. Adevarul este ca, aceasta preocupare prezidentiala legata de modul de dobandire a averilor face parte din Holocaustul impotriva romanilor. De ce ? Pentru ca ea ii vizeaza pe toti romanii care au o oarecare avere, dobandita mai ales din munca si afacerile facute in strainatate. Dupa ce Regimurile Iliescu, Constantinescu si Basescu au lichidat peste 5 milioane de locuri de munca si au alungat din tara multe milioane de romani ca sa munceasca in strainatate, acum presedintele Basescu  impreuna cu P.D.L., U.D.M.R., U.N.P.R. si deputatii minoritatilor entice vor sa verifice averile, in special ale celor care au muncit si muncesc in strainatate, romani care au investit acasa in Romania. Pe langa "ciuruirea" romanilor din tara, presedintele Basescu vrea sa-i puna pe romanii plecati in strainatate sa-si justifice averea din Romania, iar daca nu o pot justifica ea va fi confiscata. Asa vrea presedintele Basescu sa le multumeasca la romanii din strainatate si cei ramasi acasa care l-au votat in anul 2004 si 2009 si pe voturile carora se bazeaza P.D.L. la alegerile anticipate parlamentare si, de dorit ar fi, prezidentiale. Stapanii straini ai Romaniei, impreuna cu Regimul Basescu-Boc urmaresc ca prin revizuirea Constitutiei sa oblige pe romanii din tara si din strainatate sa-si justifice averile dobandite dupa anul 1989. Averile ce nu pot fi justificate vor fi confiscate, a decis presedintele Basescu, impreuna cu P.D.L., U.D.M.R. si U.N.P.R.

                                                                     Dr. Gheorghe Funar

                                                              Secretar general al P.R.M.

                                                        Presedintele Filialei P.R.M. Cluj

 

 

 

0 comentarii1848 vizualizări05 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0