Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 25 Februarie 2021 - 15146 vizitatori azi
AUR strange relatiile cu conservatorii europeni.

Copresedintele AUR George Simion a efectuat vizite de lucru in Polonia si Belgia. Miercuri, la Varsovia, parlamentarul a avut intrevederi cu reprezentanti ai partidelor de guvernare conservatoare, PiS (Partidul Lege si Justitie) si Partidul Solidaritatea Poloneza. Discutiile cu conservatorii polonezi au vizat situatia companiilor de stat strategice, dar si proiectul de lege impotriva cenzurarii internetului.

"Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar si prin istoria comuna pe care o au cu romanii, prin interesele actuale pe care le au in regiune si prin viitorul pe care ni-l dorim sa fie comun, trebuie sa fie aliatii strategici ai Romaniei in zona", a declarat George Simion.

Deputatul AUR s-a intalnit cu deputatul Janusz Kowalski, secretar de stat in Ministerul Activelor Statului, dar si cu deputatul Radoslaw Fogiel, consilier al liderului PiS, Jaros?aw Kaczy?ski, si responsabilul de relatiile internationale al partidului care conduce Polonia. Simion i-a daruit lui Fogiel o harta a Romaniei Mari, cand Polonia era vecina cu Romania Intregita la 1918.

Joi, la Bruxelles, liderul AUR a avut o serie de intrevederi cu europarlamentari conservatori, cu care a abordat subiectul pachetului de mobilitate care afecteaza transportatorii romani, al Pactului Verde european (Green Deal) care va vulnerabiliza sistemul natonal energetic inclusiv prin inchiderea termocentralelor, dar si teme de actualitate ca instituirea unui pasaport de vaccinare sau cenzura practicata de Big Tech (Facebook, Twitter, YouTube).

George Simion a anuntat in contextul deplasarilor ca AUR se afiliaza la familia politica europeana a conservatorilor si reformistilor, de orientare centru-dreapta si din care fac parte si conservatorii polonezi, italieni, spanioli si britanici.

 

                                  .

 

Senatorul Claudiu Tarziu reactioneaza la raportul Unicredit Bank: "Suntem conservatori, nu extrema dreapta!"

   "Am vazut cu neplacere ca in presa de astazi este citat un raport al Unicredit Bank, in care se atribuie Aliantei pentru Unirea Romanilor o caracterizare pe care o respingem cu tarie si anume aceea de partid de extrema dreapta", se arata intr-un comunicat al copresedintelui Aliantei pentru Unirea Romanilor, senatorul Claudiu Tarziu.

 "In dubla mea calitate de copresedinte al AUR si de senator in Parlamentul Romaniei, intreb public conducerea Unicredit Bank: care sunt argumentele in virtutea carora caracterizeaza AUR drept un "partid de extrema dreapta" si ce calificare are respectiva institutie bancara pentru a face "analize" politice si etichetari ideologice, prin care prejudiciaza imaginea unei formatiuni care a fost votata de peste 500 de mii de romani, pe care de asemenea ii ofenseaza? Este cel putin surprinzator ca o banca din Romania isi permite sa faca aprecieri jignitoare la adresa unui partid cu zeci de mii de membri, dintre care unii, cu siguranta, clienti ai acestei banci. AUR este un partid conservator, care nu are de-a face cu extremismul si care are ca principali piloni libertatea, credinta, natiunea si familia, valori asociate cu conservatorismul european si nu cu extrema dreapta", puncteaza senatorul Tarziu.

 

 .

 

    22 ianuarie 2021

0 comentarii777 vizualizări22 ianuarie 2021
rss 2.0
rss 2.0