Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 10884 vizitatori azi
Romanii sa nu-si tina toate ouale in acelasi cofrag.

Joi, 14 iulie 2011, la sediul Partidului Ecologist Roman din Calea Victoriei 91-93, a avut  loc o conferinta de presa, sustinuta de conducerea partidului.

            Presedintele Executiv , Razvan Ioan Paunescu a deschis conferinta de presa declarand ca " PER participa la alegerile partiale din Maramures si Piatra Neamt si se lupta cu partidele consacrate care au inceput sa faca un joc murdar impotriva Partidului Ecologist Roman.". Razvan Ioan Paunescu a mentionat faptul ca lupta pentru putere dintre partidele consacrate le-a indepartat pe acestea de electorat, de grijile si preocuparile zilnice a acestora, PER devenind astfel un promotor al actiunilor indreptate spre binele cetateanului.

            In continuare, Prim-vicepresedintele partidului a vorbit despre pozitia PER fata de actuala criza a datoriilor suverane din zona euro si deprecierea cursului leului. Viorel Marian Pana a solicitat interventia Bancii Nationale a Romaniei in acesta situatie grava a crizei datoriilor suverane manifestata atat in Europa, cat si in Statele Unite ale Americii. Acest lucru a fost solicitat in conformitate cu art. 2 si art. 3 din  legea de functionare 312/2004 a BNR, care prevad ca obiectivele fundamentale ale BNR sunt asigurarea si mentinerea preturilor, BNR sprijinind politica economica a statutului fara a prejudicia obiectivul fundamental - stabilitatea preturilor. Razvan Paunescu a mentionat la randul sau ca sfatuieste populatia Romaniei sa-si diversifice portofoliul de investitii si economii in asa fel incat " romanii sa nu-si tina toate ouale in acelasi cofrag", adica sa-si diversifice investitiile in euro, dolari, lei sau bunuri imobiliare, in asa fel incat sa fie protejati in cazul caderii unei investitii, ramanand cu celelalte pentru a-si asigura traiul de zi cu zi.. De asemenea, in contextul amenintarii crizei alimentare, Prim-vicepresedintele PER a mentionat necesitatea imperioasa a cresterii absortiei fondurilor europene si a sustinerii cu prioritate a programelor destinate agriculturii romanesti. Pana a atras atentia asupra transformarii sondajelor de opinie intr-o forma de manipulare a electoratului. "Acest lucru tinde sa devina politica de stat, atata timp cat in spatele unor sondaje de opinie efectuate de institute care apartin indirect atat Puterii, cat si opozitiei", a declarat Prim-vicepresedintele Viorel Pana.

            Secretarul Executiv al PER, Adrian Sima a dorit sa marcheze succesul in planul politicii externe al PER, acesta fiind singurul partid european ecologist  invitat la lansarea candidaturii pentru alegerile prezidentiale din 2012 din Franta a doamnei Eva Joly, din partea Partidului Europe Ecologie- Les Verts. La aceasta manifestare a participat Vicepresedintele partidului Emil-Adrian Maghinici care a invitat-o pe doamna Eva Joly in Romania, in luna octombrie  a acestui an cu ocazia  Est Workshop Romania.

 

 

Biroul de presa

 

0 comentarii1638 vizualizări15 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0