Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 18 Mai 2024 - 14587
Guvernului sa inceteze cu amenintarile si intimidarile la adresa angajatilor din sistemul bugetar care nu doresc sa se vaccineze.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) solicita Guvernului sa puna capat de indata amenintarilor si intimidarilor la adresa angajatilor din sanatate si invatamant, precum si la adresa celorlalti angajati din sistemul bugetar care nu doresc sa se vaccineze.

 "Am luat act cu indignare de declaratiile prim-ministrului Florin Citu si ale ministrilor sai, Sorin Cimpeanu si Ioana Mihaila, potrivit carora personalul bugetar din Romania va trebui, de acum incolo, ori sa se vaccineze, ori sa se testeze, iar medicii nevaccinati vor ramane fara sporuri. Sunt declaratii nu doar amenintatoare, ci facute cu o aroganta iesita din comun. In primul rand, drepturile si libertatile romanilor sunt nenegociabile. Vaccinarea este un drept, nu o obligatie, iar testele nu pot fi impuse, de asemenea. In al doilea rand, sindicatele din sistemul bugetar nu au fost consultate cu privire la aceste masuri, iar reactia lor va fi, cu siguranta, una negativa. Daca, anul trecut, Guvernul scotea la propriu tancurile pe strazi impotriva romanilor, ce face acum este acelasi lucru, insa cu alte mijloace de intimidare', a declarat senatorul Claudiu Tarziu, co-presedinte AUR.

 "Vaccinarea este voluntara si asa trebuie sa ramana. Tentativele de amenintare si intimidare la adresa romanilor care lucreaza in mediul bugetar sunt inacceptabile si AUR va face toate demersurile pentru ca ele sa fie curmate. Suntem alaturi de medicii si profesorii din Romania, precum si alaturi de functionarii care isi castiga decent o paine, si ii asiguram pe toti ca AUR va lupta pana la capat in Parlamentul Romaniei pentru libertatea lor', a subliniat deputatul George Simion, co-presedinte AUR.

 Amintim ca AUR a depus la Senat un proiect de lege impotriva discriminarii pe motiv de vaccinare, care prevede sanctiuni cu amenda de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, daca discriminarea vizeaza o persoana, respectiv cu amenda de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, daca discriminarea vizeaza o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricarui act normativ care discrimineaza pe baza de vaccin va fi considerata infractiune si sanctionata cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.                                                                     

 20 august 2021

 

1 comentariu3087 vizualizări20 august 2021




rss 2.0
rss 2.0