Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 30 Septembrie 2020 - 11742 vizitatori azi
"Plata arieratelor reprezinta o prioritate economica absoluta a Romaniei!"

"Oficial, arieratele depasesc, in acest moment, 1 miliard de lei. Dar aceste date contin doar intarzierile de plata de peste 90 de zile. Asadar, suma reala pe care statul o datoreaza firmelor private este mult mai mare, depasind 1 miliard de euro.

Asa cum am avertizat in mod repetat, arieratele constituie o forma de sabotaj macro-economic. Practic, statul se imprumuta fara dobanda de la agentii privati fara a intelege ca asemenea imprumuturi sunt toxice chiar pentru bugetul public si economia nationala. Falimentandu-si cei mai corecti contribuabili, statul roman se indreapta catre propriul faliment.

Victimele principale ale arieratelor sunt intreprinderile mici si mijlocii, motorul oricarei economii sanatoase. Pentru majoritatea IMM-urilor o datorie mai consistenta neachitata la timp poate constitui o sursa de dezechilibru financiar major, care se soldeaza, de regula, cu falimentul. Astfel, firme private viabile, care ofera locuri de munca si-si platesc corect contributiile la stat, sunt inchise pentru ca institutiile publice centrale si locale refuza sa-si onoreze, la timp, obligatiile.

In loc sa sustina dezvoltarea clasei de mijloc, autoritatile publice o decimeaza.

In mod evident, plata arieratelor reprezinta o prioritate economica absoluta a Romaniei. O infuzie rapida de 1 miliard de euro in economia reala, in IMM-uri, ar genera o crestere economica sanatoasa, locuri de munca si consolidarea bugetului national. Si, pentru aceasta, nu este nevoie decat de o alocare rationala si responsabila a resurselor publice.

Din pacate, ratiunea si responsabilitatea nu sunt punctele forte ale actualei guvernari."


Senatorul Dan Voiculescu semnaleaza, intr-un mesaj postat pe blogul personal, ca nivelul ridicat al arieratelor constituie o forma de sabotaj macro-economic.


Biroul de presa

0 comentarii1904 vizualizări18 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0