Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 20 Mai 2024 - 14587
Ii solicitam primarului Turc amanarea proiectului referitor la schimbarea denumirii parcului municipal.

Consilierii municipali PSD ii solicita primarului Ioan Turc amanarea proiectului referitor la schimbarea denumirii parcului municipal. Avem tot respectul pentru simbolurile istoriei noastre, la fel cum pretuim si simbolurile orasului nostru, iar parcul este unul dintre ele. Tocmai de aceea, nu prin decizii arbitrare se poate lua o asemenea decizie, ci doar dupa un proces de consultare publica.

 Noi vrem sa stim ce gandesc bistritenii despre acest lucru si vom vota varianta pe care bistritenii o doresc. De asemenea, pe langa varianta inaintata de domnul primar, dorim ca bistritenii sa se pronunte si asupra variantei "George Cosbuc", asa cum solicita o parte a societatii civile.

 

Biroul de presa PSD Bistrita

 

 

.

 

 

In cadrul reuniunii Parlamentului European de la Strasbourg, eurodeputatul Victor Negrescu, raportor alternativ al Grupului S&D privind bugetul pe anul 2022, a solicitat cresterea fondurilor pentru Garantia Europeana pentru Copii si obtinut 700 de milioane de euro suplimentare pentru copii in propunerea de buget european sustinuta de Parlamentul European.

 "Solicitam implementarea rapida in 2022 a Garantiei europene pentru copii, asigurandu-ne astfel ca niciun copil nu este lasat in urma si nu sufera efectele negative ale pandemiei. Cererea noastra pentru o alocare suplimentara de 700 de milioane de euro pentru garantia pentru copii reprezinta o realizare cheie a grupului nostru politic" a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, in plenul Parlamentului European.

 

 Europarlamentarul roman a solicitat mai multa responsabilitate din partea liderilor europeni si a propus o crestere de 2,7 miliarde de euro a bugetului fata de propunerea Comisiei Europene.

 "Liderii europeni trebuie sa dea dovada de responsabilitate si sa actioneze in conformitate cu acordul care a fost incheiat cu privire la Cadrul Financiar Multianual. Reducerile propuse de Consiliu ne impiedica sa ne indeplinim obiectivele pe care le avem pentru Europa, sa implementam politicile agreate de liderii europeni si sa planificam o redresare sociala puternica pentru viitorul Europei.

In viziunea Parlamentului European si a grupului nostru politic, credem ca este important sa aratam mai multa ambitie atunci cand vine vorba de bugetul pentru viitor.

Trebuie sa oferim resurse adecvate pentru a face fata crizei din sanatate, dar si provocarilor sociale si economice pe care le ridica. Solicitam o crestere a bugetului UE cu 2,7 miliarde de euro, pastrand in acelasi timp marje si resurse suficiente pentru instrumentele speciale.

Aceste fonduri vor permite UE sa faca mai multe pentru fiecare european, fiecare stat membru si fiecare politica europeana." a explicat eurodeputatul social democrat.

 Reprezentantul Romaniei in Parlamentul European a cerut ca anul 2022 sa fie un an de implementare total in contextul in care anul acesta a fost pierdut in ceea ce inseamna desfasurarea programelor europene.

 "Pentru aceasta, avem nevoie din partea Comisiei sa faca din 2022 un an complet de executie a bugetului. Nu mai putem pierde timp. 2021 a fost un an pierdut pentru actualul CFM. Si asta nu este vina noastra. Statele membre si Comisia ar fi trebuit sa faca mai multe pentru a accelera implementarea.

Socialistii si democratii din Parlamentul European au trei prioritati cheie:

- sustinem o redresare sociala, cu accent pe tineret, ocuparea fortei de munca, educatie, coeziune, IMM-uri si startup-uri pentru care solicitam fonduri suplimentare de 1,2 miliarde de euro

- dorim sa investim intr-un viitor durabil, incluzand clima, cercetarea si inovarea, sanatatea, digitalizarea, transporturile si agricultura, pentru care credem ca este nevoie de 2 miliarde de euro in plus

- credem ca Europa ar trebui sa promoveze solidaritatea si valorile democratice in UE si in intreaga lume si, pentru aceasta, Parlamentul solicita fonduri suplimentare de peste 600 de milioane de euro

Aceste prioritati se reflecta in consolidarea si cresterea tuturor programelor UE." a precizat europarlamentarul Victor Negrescu.

 

La propunerea raportorului alternativ la bugetul pe anul 2022, eurodeputatii au votat cresteri substantiale pentru mai multe linii bugetare.

 

"De asemenea, suntem bucurosi sa vedem cateva dintre solicitarile noastre integrate in propunere, cum ar fi:

- o noua linie bugetara pentru turism de 42 de milioane de euro,

- 24 de milioane de euro suplimentare pentru IMM-uri si startup-uri,

- 5 milioane de euro pentru dialogul social si 7,5 milioane de euro pentru reducerea somajului,

- 90 de milioane pentru parteneriatul estic si sudic

(...) Discutia noastra de astazi este esentiala.

Daca vrem sa facem lucrurile mai bine la nivel local, national si european si sa ne respectam prioritatile, trebuie sa alocam resurse adecvate pentru bugetul UE.

In acest sens, propunerile noastre sunt constructive si clare si pot reprezenta punctul de plecare al unui buget european care sa corespunda asteptarilor cetatenilor. " a conchis deputatul in Comisia pentru bugete a Parlamentului European.

0 comentarii2947 vizualizări20 octombrie 2021




rss 2.0
rss 2.0