Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 27 Septembrie 2020 - 5678 vizitatori azi
Intentia Spaniei de a restrictiona piata muncii pentru romani reprezinta o masura protectionista.

Aceste masuri nu se aplica retroactiv, nu ii afecteaza pe cei 900.000 de romani care au deja un loc de munca in Spania.
Referitor la informatia aparuta, potrivit careia Spania va restrictiona piata muncii pentru romani din cauza somajului aflat in crestere, doresc sa fac precizarea ca in urma unor discutii purtate cu oficiali din Comisia Europeana a rezultat ca, pana in acest moment, nu s-a emis nicio notificare care sa oficializeze implementarea unei masuri restrictive la acest nivel. Din informatiile disponibile, putem spune ca intentia oficialilor spanioli reprezinta o masura protectionista care vizeaza acordarea permiselor de munca pentru romanii ce vor dori sa lucreze de acum inainte in Spania, neaplicabila retroactiv, neafectandu-i pe cei peste 900.000 care au deja un loc de munca in Spania.
De asemenea, mentionam ca sunt foarte multe domenii de activitate atat in Spania, cat si in Italia, Franta sau Germania care nu pot functiona eficient pentru statul de resedinta in conditiile in care s-ar renunta la profesionalismul, seriozitatea si perseverenta lucratorilor romani. O eventuala masura de restrictionare masiva pe piata muncii pentru conationalii nostri ar putea afecta structural economiile statelor in care acestia traiesc si muncesc.

Viorel Badea - senator PDL
Presedinte Comisia pentru Romanii de Pretutindeni

0 comentarii1897 vizualizări20 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0