Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 05 Mai 2024 - 14587
Romania trebuie sa foloseasca la maxim resursele europene.

Eurodeputatul Victor Negrescu, membru in Comisia pentru Bugete a Parlamentului European, face apel la accelerarea absorbtiei banilor europeni anul viitor in contextul in care tocmai a fost aprobata o crestere a bugetului european cu 479,4 milioane. In calitate de raportor alternativ al Grupului S&D pentru bugetul pe anul 2022, europarlamentarul roman a aratat ca prioritatea UE trebuie sa fie ca aceste resurse sa ajunga rapid la beneficiari si la tarile care au cea mai multa nevoie.

 "Bugetul european de anul viitor este crucial pentru succesul cadrului financiar multianual. Implementarea sa ne va permite sa indeplinim obiectivele europene. De aceea, Grupul S&D din Parlamentul European a cerut un buget UE ambitios care sa sprijine o redresare sociala puternica. Si am livrat, cu 479,4 milioane de euro suplimentari adaugati in bugetul pentru anul 2022 la cererea Parlamentului European. (...) Grupul nostru saluta in mod deosebit directionarea celor 211 milioane de euro catre Fondul European de Solidaritate, a resurselor care vizeaza Anul European al Tineretului si a celor care abordeaza politicile si drepturile sociale. Pentru tara mea, este important sa ma asigur ca cele 86 de milioane de euro suplimentare pentru sanatate, 30 de milioane pentru IMM-uri si 35 de milioane pentru educatie ajung si in Romania si contribuie la reducerea disparitatilor regionale. De la nivelul Parlamentului European vom supraveghea executia bugetului si ne vom asigura ca fondurile sunt cheltuite in interesul cetatenilor europeni", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

 Reprezentantul Romaniei in Parlamentul European a explicat in interventia sa din plen ca toate aceste resurse suplimentare inseamna noi oportunitati de finantare pentru Romania in domenii cheie precum sanatatea, educatia, mediu, economie sau politicile europene.

 "Acest lucru inseamna mai multe fonduri pentru sanatate, pentru educatie, pentru mediu, pentru IMM-uri, pentru turism, pentru politici sociale, pentru solidaritatea interna si externa. Parlamentul a ramas unit in negocierile cu Consiliul, in ciuda unor momente dificile. Dezbaterea nu s-a terminat. Credem ca s-ar putea face mai mult si solicitam implementarea integrala a CFM si a planurilor de redresare folosind orice resurse necheltuite, economii sau dezangajari disponibile. Fondurile ar trebui folosite pentru a se asigura ca nimeni nu ramane in urma, asa cum este cazul Garantiei europene pentru copii", a concluzionat eurodeputatul social democrat, Victor Negrescu.

 

 .

 

Domnul Gheorghe Flutur a afirmat recent ca nu ofera cadouri PSD-ului in judetul Suceava. Sinceri sa fim, nici nu avem nevoie de cadourile PNL-ului, pentru ca am demonstrat la nivel national ca stim sa ne luam singuri ceea ce ni se cuvine. De altfel, domnia sa a facut parte din echipa de negociatori si stie despre ce discutam. La drept vorbind a facut parte si din "echipa castigatoare" care a pierdut puterea la nici doua luni de la organizarea congresului PNL, dar nu ne impiedicam acum in amanunte.

Este drept, partidul domniei sale detine majoritatea in Consiliul Judetean Suceava, insa mentionam ca nu ne dorim o vreo functie in cadrul acestei institutii. Dar cu aceasta majoritate avuta, domnul Flutur sa faca bine sa realizeze ceea ce a promis ca face la nivelul judetului, pentru ca sucevenii vor fapte, nu vorbe.

Cat despre cadourile amintite in discursul domniei sale, mentionam ca exista un proverb cunoscut la nivel international care suna cam asa: "Fereste-te de greci chiar si atunci cand iti fac daruri". Echivalentul acestei ziceri la nivel national ar fi "fereste-te de PNL-isti chiar si atunci cand iti fac daruri". Semnificatia acestei cugetari nu o vom comenta, lasand timpul sa demonstreze ce este de demonstrat. Doar ca il incurajam pe domnul Flutur ca in loc sa ne poarte de grija, sa-si vada de promisiunile facute in campania electorala, care pana la momentul actual au ramas doar pe hartie, sau la nivel de discurs, si speram ca macar in acest mandat sa termine proiectele incepute in 2016. Sa mai lase politica nationala si sa se mai ocupe de problemele judetului. Nu vrem mai mult. Stim ca nu se poate.

 Senator Ioan Stan

 

 

 

0 comentarii2975 vizualizări29 noiembrie 2021




rss 2.0
rss 2.0