Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 19 Mai 2024 - 14587
AUR a ajuns la un acord de principiu cu ministrul Agriculturii privind strategia nationala pentru agricultura si satul romanesc.

O delegatie a Aliantei pentru Unirea Romanilor condusa de deputatul George Simion, copresedinte AUR, din care au mai facut parte deputatul Silviu-Titus Paunescu si specialistii Avram Fitiu si Andrei Taichis, s-a intalnit marti cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Chesnoiu. Agenda discutiilor a vizat propunerea AUR de Plan National Strategic (PNS) 2023-2027 pentru suveranitate agroalimentara si proiectul noii Legi a porcului aflat in prezent la Camera Deputatilor.

 AUR a solicitat renuntarea la sprijinul guvernamental oferit Legii porcului, care propune interzicerea reproductiei porcilor in gospodariile taranesti si limitarea cresterii la 5 exemplare, scotand astfel peste 3,5 milioane de porcine de pe piata autohtona. Delegatia AUR a mai prezentat si Planul National Strategic conceput de specialistii partidului. Documentul contine masuri precum recunoasterea legala a gospodariei taranesti si a statutului juridic si fiscal al taranului, ca surse producatoare de hrana de calitate pentru sistemul public - scoli, spitale, cantine sau case de batrani.

 In urma discutiilor s-a obtinut un acord verbal de principiu prin care Ministerul isi va retrage sprijinul pentru Legea porcului, in spiritul continuarii traditiei secular de crestere a porcului in gospodaria romaneasca. Mai mult, MADR va colabora cu specialistii si parlamentarii AUR pe mai multe teme.

 Prima masura o constituie egalizarea gospodariei taranesti ca Punct Gastronomic de Procesare, pentru a consolida piata interna, respectand strategiile europene din cadrul Pactului Verde. A doua propunere va atrage sustinerea MADR pentru includerea activitatilor specifice fermelor si gospodariilor in cadrul programului "Scoala Altfel". O alta masura va fi introducerea in sistemul public a hranei si produselor din scheme de calitate realizate in gospodaria taraneasca. In paralel, Planul mai propune si conversia graduala, pana in 2027, a peste 4 milioane de hectare de pajisti pentru a atinge tinta asumata prin Pactul Verde, dar si subventii mai mari pentru ovine si bovine. Nu in ultimul rand, situatia asociatiilor vechi de proprietari va fi clarificata, astfel incat acestea sa poata beneficia de masurile din noul PNS.

Toate propunerile AUR din Planul National Strategic vor fi analizate in cadrul grupurilor de lucru MADR, in care vor fi cooptati si parlamentarii partidului, astfel incat sore finalul lunii ianuarie MADR sa finalizeze primul draft de PNS care va fi trimis Comisiei Europene.

 

.

 

AUR: Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze!

 Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) solicita ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, includerea Limbii Romane, a Istoriei si a Limbii Engleze in lista disciplinelor pentru care se vor organiza concursuri nationale (Olimpiade) in anul scolar 2021 - 2022 si in toti anii care vor urma.

 "As vrea sa cred ca eliminarea Limbii romane si a Istoriei din cadrul olimpiadelor scolare este doar o scapare, o regretabila eroare, si nu rezultatul unei actiuni constiente la nivelul Ministerului Educatiei. Eliminarea acestor materii din sistemul competitiilor scolare nationale se datoreaza ori incompetentei, ori unei intentii malefice de eliminare pas cu pas a identitatii nationale ca pilon de formare a viitorilor cetateni ai Romaniei. Indiferent de explicatie, cineva trebuie sa plateasca pentru acest pas gresit", a declarat deputatul George Simion, co-presedinte AUR.

 "Daca Ministerul Educatiei din Romania nu se mai ocupa de formarea tinerelor generatii pe reperele fundamentale ale culturii si spiritualitatii romanesti, atunci mai bine ii schimbam denumirea in Ministerul Reeducarii Populatiei pentru Piata Globala, ca sa stim exact cum stam. E o gluma amara si sper ca acest lucru sa nu se intample niciodata. Solicit ministrului Sorin Cimpeanu si tuturor functionarilor din Ministerul Educatiei din Romania sa-si faca datoria fata de poporul roman. Misiunea acestui minister este sa se asigure ca sistemul de invatamant din Romania formeaza viitori cetateni ai tarii, constienti de identitatea, cultura si spiritualitatea noastra nationala", a subliniat senatorul Claudiu Tarziu, co-presedinte AUR.

 Alianta pentru Unirea Romanilor atrage atentia asupra faptului ca, in ultimii ani, se constata o actiune sistematica de subminare a calitatii invatamantului din Romania prin ridicarea la rangul de "materii" a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lectii in cadrul materiilor existente (ex. educatie sexuala, istoria Holocaustului, etc.), in paralel cu reducerea importantei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generatii: stiintele exacte, Limba si literatura romana, Istoria nationala.

Experimentele ideologice asupra copiilor din Romania trebuie sa inceteze! Adevarata educatie este educatia clasica, cea care formeaza cetateni constienti de drepturile si responsabilitatile lor, de cultura, istoria si originile lor.

 

 

   4 ianuarie 2022

0 comentarii3297 vizualizări05 ianuarie 2022




rss 2.0
rss 2.0