Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 05 Mai 2024 - 14587
Premierul Nicolae Ciuca sa vina in Parlament pentru a da explicatii privind vizita presedintelui Ungariei in Romania.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) solicita prezenta premierului Nicolae Ciuca in fata Parlamentului reunit, pentru a explica in ce conditii a avut loc vizita presedintelui Ungariei in Romania. "In urma unei noi provocari venite din zona sovina maghiara, consideram normal sa il invitam pe premierul Nicolae Ciuca in fata Parlamentului si in fata opiniei publice, pentru a explica ce masuri au fost luate in contextul vizitei asa-zis private a presedintelui Ungariei in Romania. 

 Vrem si noi sa stim cine a asigurat paza presedintelui Ungariei in toata aceasta perioada - daca SPP si celelalte institutii ale statului roman au fost implicate. De asemenea, vrem sa stim de ce Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti nu a reactionat la discursul nepotrivit al presedintelui Novak Katalin de la Alba Iulia. Am vazut si o poza in Muntii Apuseni, pe Piatra Secuiului, cu o borna vopsita in culorile Ungariei.

Cu o zi inainte, vicepremierul Romaniei Kelemen Hunor a aparut la un eveniment cu harta Ungariei Mari in spate.

Totodata, vinerea trecuta, niste teroristi condamnati pentru ca au vrut sa puna bombe de Ziua Nationala a Romaniei au fost medaliati in prezenta a doi demnitari ai statului roman de la UDMR.

La un meci de hochei, nu a fost intonat imnul Romaniei si, in prezenta ministrului Mediului Tanczos Barna, s-a cantat imnul unui asa-zis tinut.

La finala Cupei Romaniei la fotbal, suporterii echipei Sepsi Sfantu Gheorghe s-au intors cu spatele atunci cand a fost intonat imnul Romaniei. Ministrul Mediului, cel care a refuzat sa jure cu mana pe Constitutie, a facut mai multe comentarii provocatoare, iar deputati UDMR cu dubla cetatenie sunt membri in comisiile SRI si SIE.

Intreg sirul acesta de intamplari din ultimele saptamani pare sa indice ca exista un plan de dezmembrare a Romaniei si ca actualele provocari venite din partea Budapestei si a extremistilor de la UDMR urmaresc sa creeze tensiuni etnice. Nu intelegem de ce premierul Ciuca si coalitia PSD-PNL permit aceste provocari ieftine. Ungaria este, astazi, calul troian al Rusiei in NATO", a declarat presedintele AUR George Simion.

 Alianta pentru Unirea Romanilor solicita UDMR sa se delimiteze de evenimentul privind premierea celor doi teroristi si anunta ca a pregatit o motiune simpla impotriva ministrului Sportului Eduard Novak, pentru atitudinea sa sfidatoare si jignitoare la adresa romanilor. Acesta a refuzat sa recite imnul Romaniei, aflat in direct intr-o emisiune televizata, si a sustinut ca hocheistii care au cantat imnul asa-zisului tinut secuiesc "nu au lezat cu nimic imaginea Romaniei".

 

 

        23 mai 2022

 

0 comentarii2247 vizualizări23 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0