Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 20 Mai 2024 - 14587
Dupa ce a dublat preturile, coalitia toxica PNL-PSD-UDMR pune romanilor dobanda la dobanda.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) critica deciziile politice care au dus la inflatie si dublarea preturilor, fara indexarea aferenta a veniturilor categoriilor defavorizate: cei cu salarii si pensii mici.

 "Dupa ce au dublat preturile, dar au tinut pensiile si salariile mici, au mentinut pensiile speciale si subventiile pentru partidele politice, guvernul vine acum cu o masura inechitabila: da o singura data 700 de lei unui pensionar, desi ar fi trebuit sa acorde acest sprijin in fiecare luna. Apoi, amanarea ratelor la banci inseamna ca romanii vor plati dobanda la dobanda, iar restul de plata, in loc sa scada, va creste. Solutia ar fi fost ca din TVA-ul suplimentar incasat din cresterea de preturi sa fie subventionate partial dobanzile pana cand ROBOR ar fi scazut la nivelul de dinainte de criza financiara. Cat despre blocarea angajarilor la stat de la 1 iulie, e praf in ochi. Chiar si in aceste zile au loc angajari masive, semn ca toate pilele politicienilor trebuie intai introduse in sistem", a declarat presedintele AUR George Simion.

 

"Cresterea galopanta a preturilor are drept cauza liberalizarea gresita a pietei de energie, insa PNL, PSD si UDMR, principalele vinovate pentru scaderea dramatica a puterii de cumparare a romanilor, refuza sa mearga la cauza si sa reglementeze piata de profil. In schimb, arunca niste firimituri in bataie de joc si ca supapa pentru a reduce nivelul de tensiune sociala. Noi am atras atentia ca aici se va ajunge, iar la toamna ne asteptam la proteste masive din partea populatiei si la declansarea alegerilor anticipate. Romanii vor iesi in strada si ii vor alunga pe cei care i-au saracit cumplit", a afirmat Claudiu Tarziu, lider al grupului AUR din Senat.

 

 

 

 

 

0 comentarii2219 vizualizări27 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0