Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 18 Mai 2024 - 14587
Prin aprobarea directivei privind salariul minim european romanii pot spera sa fie platiti ca afara.

Coordonatorul national PES activists Romania, europarlamentarul Victor Negrescu, saluta, in numele organizatiei militantilor europeni din Partidul Social Democrat, acordul politic referitor la directiva europeana privind salariile minime adecvate propusa de Comisia Europeana la initiativa familiei social-democratilor europeni si a Comisarului social-democrat Nicolas Schmit.

"Directiva Europeana agreata ieri protejeaza salariul minim. Statele UE vor trebui sa puna in aplicare un cadru de guvernanta solid pentru stabilirea si actualizarea salariilor minime, care include criterii clare pentru stabilirea acestora (inclusiv puterea de cumparare luand in considerare costul vietii, nivelul, distributia si rata de crestere a salariilor, precum si productivitatea nationala).

Partidul Social Democrat si PES activists Romania au sustinut mereu principiul si necesitatea introducerii salariului minim european. Inca de acum doi ani, PES activists Romania a initiat si depus la Parlamentul European o petitie, sustinuta de peste 20.000 de persoane, pentru un salariu minim european, semnata, in numele PSD, de presedintele Marcel Ciolacu, dar si de reprezentantii celor mai importante structuri sindicale.

Prin aprobarea directivei privind salariul minim european romanii pot spera sa fie platiti ca afara. Se repara, astfel, o inegalitate prin care, pentru aceeasi munca prestata si de aceeasi calitate, cetatenii europeni erau platiti in mod diferit, in functie de tara europeana in care locuiau", a declarat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu, membru al Comisiei pentru Bugete si initiator al petitiei pentru salariu minim european.

Totodata, atunci cand Ministerul Afacerilor Externe le recomanda europarlamentarilor romani sa nu sustina directiva europeana privind salariul minim, Partidul Social Democrat si PES activists Romania au protestat oficial si au cerut explicatii publice pentru aceasta pozitionare impotriva intereselor romanilor.

 

 

0 comentarii2471 vizualizări07 iunie 2022




rss 2.0
rss 2.0