Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 06 Mai 2024 - 14587
Sanatatea mintala - cresterii alarmante a problemelor de aceasta natura la nivel european ca urmare a pandemiei.

In cadrul dezbaterii dedicate sanatatii mintale organizate in plenul legislativului european, europarlamentarul Victor Negrescu a atras atentia asupra cresterii alarmante a problemelor de sanatate mintala in randul tinerilor si a sustinut nevoia unor masuri comune la nivel european. "Problematica sanatatii mintale a fost considerata prea mult timp un subiect tabu, desi milioane de persoane se confrunta cu astfel de situatii. Izolarea generata de pandemie, trecerea la o dimensiune digitala si multiplele crize pe care le traversam au accentuat multe dintre aceste tendinte.

Absenta unor masuri reale de preventie si lipsa unei alfabetizari digitale au condus la noi probleme, pentru care trebuie sa gasim raspunsuri adecvate. Dependenta de digital, bullying-ul online, stirile false, burnout-ul, telemunca nenormata si violenta in mediul digital sunt doar cateva din aceste noi aspecte", a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

Aspectele mentionate de europarlamentarul roman au fost reiterate si de catre comisarul european pentru locuri de munca si drepturi sociale, Nicolas Schmit, care a intarit necesitatea unei abordari comune europene cu privire la aceasta problematica.

"Mai mult de 18 milioane de europeni sufera de pe urma problemelor de sanatate mintala. Trebuie sa avem grija de ei. Dezbaterea ne arata ca exista o disponibilitate de a aborda acest fapt si la nivel european si cred ca avem o obligatie, mai ales la nivel companiilor si la nivelul angajatorilor, sa protejam sanatatea angajatilor, atat cea fizica, cat si cea mintala", a explicat comisarul european.

In contextul in care, din cauza pandemiei de COVID-19 si a crizelor actuale, numarul tinerilor care se confrunta cu dificultati se afla in continua crestere, eurodeputatul Victor Negrescu a initiat un proiect pilot pentru dezvoltarea unei retele de consilieri scolari, cu scopul de a asigura asistenta tinerilor si familiilor acestora.

"Cel mai grav lucru este ca tot mai multi tineri si copii se confrunta cu astfel de dificultati, unii ajungand chiar sa isi ia viata. In randul tinerilor din Romania, sinuciderea este a doua principala cauza de mortalitate, iar aproximativ 10% dintre acestia se confrunta cu depresie ca urmare a pandemiei.

In acest sens, am propus un proiect pilot pentru dezvoltarea retelei de consilieri scolari si psihologici in unitatile de invatamant si dezvoltarea unor programe menite sa asigure o asistenta integrata tinerilor si familiilor lor.

Avem nevoie de solutii si trebuie sa gasim un echilibru la nivel european pentru a face fata acestei situatii", a completat vicepresedintele Comisiei pentru Educatie, Cultura, Tineret, Media si Sport, europarlamentarul Victor Negrescu.

Proiectul pilot pentru dezvoltarea retelei de consilieri scolari si psihologici in unitatile de invatamant este una dintre numeroasele initiative pilot sustinute de eurodeputatul Victor Negrescu, care a reusit pana in prezent sa genereze proiecte in valoare totala de peste 60 de milioane de euro in domenii precum educatia, IMM-urile sau sectorul inovatiei. 

 

 

0 comentarii3122 vizualizări05 iulie 2022




rss 2.0
rss 2.0