Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 18 Mai 2024 - 14587
Guvernului sa intervina in cazul meciului de fotbal dintre nationala Under 18 a Ungariei si echipa asa-zisului tinut secuiesc.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) solicita Guvernului Romaniei, prin Institutia Prefectului - Judetul Harghita, sa faca demersuri pentru oprirea meciului de fotbal dintre nationala Under 18 a Ungariei si echipa asa-zisului tinut secuiesc, prevazut a avea loc pe 23 iulie, la inaugurarea unei arene din Miercurea Ciuc.

 "Acest meci reprezinta nu doar o sfidare similara cu ultimele incidente de la partidele de hochei si fotbal, ci prin el se incearca si statalizarea asa-zisului tinut secuiesc. Este o etapa in care asistam la crearea sau inocularea ideii de stat maghiar in Transilvania, care joaca cu celalalt stat maghiar, Ungaria. O idee mai veche a revizionismului maghiar, realizabila acum, ca urmare a maghiarizarii guvernului de la Bucuresti si a santajului UDMR", a declarat presedintele George Simion.

 "Guvernul si Institutia Prefectului din judetul Harghita sa iasa din pasivitatea care a dus la o astfel de situatie inacceptabila si sa ia masuri. Discutam despre o veritabila amenintare la adresa sigurantei nationale. Trebuie intervenit rapid, inainte ca lucrurile sa scape complet de sub control. De asemenea, apreciem drept lipsita de intelepciune decizia Federatiei Romane de Fotbal de a nu da curs invitatiei venite din partea omologilor din Ungaria. Daca meciul s-ar fi disputat intre nationalele Romaniei si Ungariei, nu am mai fi avut niciun caz astazi. Le-am dat singuri apa la moara", a subliniat Claudiu Tarziu, liderul grupului AUR din Senat.

 Arena din Miercurea Ciuc, pe care joaca FK Csikszereda, a fost renovata cu o investitie de 3 milioane de euro din partea guvernului maghiar. Pe 23 iulie adversare vor fi nationalele Under 18 ale Ungariei si asa-zisului tinut secuiesc, dupa ce FRF a refuzat propunerea de a fi adversara maghiarilor.

 

 

    11 iulie 2022

 

0 comentarii3178 vizualizări11 iulie 2022




rss 2.0
rss 2.0