Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 05 Mai 2024 - 14587
"Parlamentul European solicita bani pentru combaterea cresterii preturilor la energie si aderarea Romaniei la spatiul Schengen".

Eurodeputatul Victor Negrescu, membru in Comisia pentru Bugete a Parlamentului European, a anuntat faptul ca legislativul european solicita suplimentarea cu 300 de milioane de euro a fondurilor alocate masurilor europene pentru combaterea preturilor ridicate la energie in bugetul european pentru anul viitor si includerea unor resurse financiare care sa ajute la aderarea si integrarea Romaniei in spatiul Schengen ca urmare a negocierilor si demersurilor realizate de grupul social-democrat.

 "Prioritatea noastra in aceste negocieri a fost sa aducem amendamente la bugetul european pentru a include fonduri pentru masurile care ii protejeaza pe cetateni in actualul context. Cresterea preturilor la energie, combinata cu invazia Federatiei Ruse in Ucraina, inflatia crescuta si dificultatea multor sectoare de a se recupera dupa pandemie, au inrautatit o situatie deja dificila pentru multi cetateni ai UE. De aceea, am amendat bugetul Uniunii pentru a proteja mai bine cetatenii europeni si IMM-urile in fata unui context global deosebit de dur.

 Una din cele mai importante realizari ale grupului social-democrat si ale negocierilor este solicitarea Parlamentului European de a suplimenta cu peste 300 de milioane de euro fondurile alocate pentru masurile de combatere a preturilor ridicate la energie in bugetul european pentru anul viitor, de la investitii in cresterea productiei si de imbunatatire a infrastructurii pana la proiecte de eficientizare.

 De asemenea, propunerile Parlamentului European la bugetul european includ fonduri suplimentare pentru sanatate si educatie, IMM-uri si fermieri, dar si resurse consistente pentru zona de inovatie, transporturi si ajutor umanitar. Practic, legislativul european a dat o directie bugetarii pe anul viitor ce va influenta cu siguranta proiectiile bugetare ale statelor membre aflate in curs de creionare" a explicat raportorul alternativ pentru bugetul european, Victor Negrescu.

 Reprezentantul Romaniei in Parlamentul European, europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu, a mentionat faptul ca a obtinut si alocarea de fonduri suplimentare pentru a facilita integrarea Romaniei in spatiul Schengen.

 "Am reusit sa reiteram mesajul de sprijin pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, alocand fonduri specifice care sa faciliteze integrarea tarii noastre in acest spatiu de libera circulatie. In total cresterea propusa este de 25 de milioane de euro.

 Tot in acest context, am solicitat fonduri de preaderare pentru Republica Moldova, resurse suplimentare pentru Anul European al Educatiei si Formarii si un sprijin consistent pentru IMM-uri" a precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

 Propunerea de buget pentru anul 2023 urmeaza sa fie aprobata, luni, de Comisia pentru Bugete a legislativului european si negociata de reprezentantii Comisiei Europene, ai Consiliului European si ai Parlamentului European in urmatoarele saptamani. Votul final va avea loc la finalul anului.

 

 

0 comentarii3024 vizualizări03 octombrie 2022




rss 2.0
rss 2.0