Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 18 Mai 2024 - 14587
Presedintele Ungariei trebuie declarat persoana indezirabila in Romania, altfel desantul iredentismului maghiar nu va inceta!

Solicit autoritatilor statului roman sa o declare pe Katalin Novak, presedintele Ungariei, persoana indezirabila in Romania, pentru ca altfel iredentismul maghiar se va desfasura in voie in tara noastra! Atata vreme cat Katalin Novak reprezinta o persoana care reprezinta o amenintare la adresa Romaniei si care ii contesta in mod oficial granitele, exista toate temeiurile juridice pentru ca autoritatile statului roman sa ia aceasta decizie.

In acelasi timp, ambasadorul Ungariei in Romania trebuia chemat imediat la MAE pentru a i se inainta o nota de protest pentru ca Budapesta sa vada ca nu isi poate face de cap in Romania, urmand ca MAE sa mearga si mai departe pe linie diplomatica daca Ungaria nu intelege sa isi respecte vecinii. E bine ca MAE a luat atitudine, in sfarsit, dar a fost o reactie intarziata dupa ce a permis prea multe ofense aduse de presedintele Ungariei! Prin declaratii tremurande si circumspecte nu vom opri avansurile Budapestei, asa ca reactia MAE e doar un pic mai mult decat nimic, iar Ungaria nu va tine seama de asa ceva!

Mesajul transmis de Katalin Novak la Sumuleu Ciuc despre "pierderea Transilvaniei" ar trebui sa fie suficient pentru statul roman sa ia imediat masuri ferme impotriva acestui oficial maghiar care si-a facut un obicei din a veni sa conteste statul roman chiar de pe teritoriul inalienabil al Romaniei!

Ce fac autoritatile romane in timp ce presedintele Ungariei ne sfideaza pe toti si emite pretentii asupra teritoriului romanesc? Chiar a ajuns ditamai presedintele Romaniei si tot Guvernul sa se teama intr-atata de UDMR incat sa fie capabili sa cedeze Transilvania doar pentru a se mentine la putere?

Complicitatea autoritatilor romane in fata avansurilor Budapestei reprezinta tradare de tara care se pedepseste conform legii!

De ani de zile, UDMR plaseaza in Parlamentul Romaniei proiecte de legi provocatoare privind autonomia teritoriala. Iata doua asemenea exemple depuse intr-un singur mandat de parlamentarii UDMR, in legislatura 2016-2020: Pl-x nr. 5/2018 - Propunere legislativa privind Statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc si Pl-x nr. 670/2019 - Propunere legislativa privind Statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc. Si pentru legislatura prezenta a fost anuntata depunerea din nou a aceluiasi proiect de autonomie.

In total, in Parlamentul Romaniei au fost depuse de catre UDMR sase proiecte de autonomie teritoriala, la cele de mai sus adaugandu-se Pl-x 87/01.03.2004 - Propunere legislativa privind Statutul de Autonomie al Tinutului Secuiesc, Pl-x 392/21.06.2004 - Propunere legislativa privind Statutul autonomiei personale a comunitatii maghiare din Romania, Pl-x 393/21.06.2004 - Propunere legislativa privind Legea cadru a autonomiei personale a comunitatilor nationale si Pl-x 295/19.07.2005 - Propunere legislativa privind Statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc.

In tot acest timp, puterea de la Bucuresti sta la masa cu UDMR ca sa isi imparta ciolanul, avand grija ca nu cumva UDMR sa ramana cu prtofolii mai putine sau cu bani mai putini la ministerele lor. Romania este singura tara din lume care isi mentine pe termen nelimitat in guvern o organizatie care nu este partid politic si care nici macar nu se ascunde ca vrea sa rupa bucati din teritoriul national cu sprijinul unui stat strain si, dupa cate se poate observa, ostil.

Aceasta situatie a devenit de mult timp intolerabila din toate punctele de vedere. Daca statul roman, ajuns captiv al unor tradatori, nu face nimic ca sa apere teritoriul national, atunci romanii vor trebui sa isi apere tara pe cont propriu!

 

 

          Senator Av. Diana IOVANOVICI-SOSOACA

Presedintele Partidului S.O.S. Romania

29.05.2023

0 comentarii2898 vizualizări29 mai 2023




rss 2.0
rss 2.0