Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 23 Septembrie 2020 - 39532 vizitatori azi
Armata - bataie de joc sau institutie de onoare?

In aceste vremuri grele si tulburi provocate de criza globala precum si de framantarile politice din tara, determinate de campanii de populism grosolan si iresponsabil, practicate in campaniile electorale, Armata, ca entitate si institutie a fost umilita, stropita, pe nedrept, cu noroi, si desi este pe locul trei ca incredere in ultimii ani in sondaje sociologice, a ajuns astazi sa fie aratata cu degetul pentru motive false, injuste si neadevarate. Aceste atitudini nocive au fost cultivate in ultimii doi ani de catre unii lideri politici aflati in jurul presedintiei, sefului guvernului care au manipulat vizibil opinia publica in sensul aratat mai sus. Drept urmare, reprezentantii acestei categorii au hotarat sa faca cunoscuta adevarata situatie cu privire la armata, sa treaca la apararea drepturilor care au fost castigate cu mari sacrificii si eforturi de-a lungul vietii fiecaruia. Facem aceasta solicitare invocand cel putin urmatoarele argumente:

-         militarii activi nu pot face parte din partide politice;

-         sunt la dispozitia armatei 24 de ore din 24;

-         nu au voie sa paraseasca domiciliul mai mult de doua ore fara sa anunte unitatea;

-         schimba garnizoana de cel putin noua-zece ori in cariera cu impact negativ asupra vietii de familie;

-         nu pot fi alesi in organele administrative locale nici in Parlament etc;

Campania de denigrare a armatei si a slujitorilor ei de ieri si de azi, este profund nedreapta si nu are decat un singur scop : acela de a imputa drepturile personalului ei, drepturi obtinute dupa o viata demna si onesta, indeplinindu-si in mod exemplar responsabilitatile cu pretul unor foarte mari frustrari, renuntari si vicisitudini in plan personal. Se stie bine ca institutia militara este prima institutie a statului roman care a facut cu adevarat o reforma reala aliniindu-se cu disciplina si seriozitate, la prevederile Tratatului de la Viena cu privire la reducerea armamentelor si efectivelor (din 1996 pana in 2006, s-au redus efectivele cu peste 360.000 de posturi).

Domnule Prim Ministru, sunt mult mai multe considerente pentru care armata romana ar trebui onorata si luata in considerare, aici nefiind vorba de apararea unor oameni, ci a unor institutii ale statului roman. Daca in noua Europa aceste institutii nu mai reprezinta nimic, atunci va cerem sa va asumati raspunderea si sa o afirmati deschis! Credem cu tarie ca actuala  guvernare, inclusiv presedintia Romaniei, se afla intr-o mare eroare de apreciere asupra modului cum trebuie solutionate problemele grave cu care se confrunta armata! Solicitam ca dincolo de orice pozitii de partid sa faceti o evaluare corecta si sa ca exprimati public opinia in legatura cu soarta acestor institutii. Noi speram, speram, speram ...

 

 

Deputat PNL de Bistrita,

Ioan TINTEAN

 

 

0 comentarii2037 vizualizări28 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0