Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Solicitam BNR echilibru in gestionarea masei monetare intr-un an electoral.

Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) a adresat luni, 5 februarie, guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, o scrisoare in cadrul careia si-a exprimat ingrijorarile cu privire la impactul pe care anul electoral 2024 il va avea asupra situatiei economice a Romaniei.

Anul in curs aduce dupa sine o serie de schimbari deseori coplesitoare pentru statul roman, dat fiind faptul ca vorbim de un an electoral.

In acest context, prin Marius Lulea, prim-vicepresedinte, AUR si-a exprimat ingrijorarea referitoare la presiunea pusa asupra sistemului monetar si a transmis si pe aceasta cale ca nu isi doreste sub nicio forma ca aceasta presiune sa se accentueze.

De asemenea, prim-vicepresedintele AUR a subliniat preocuparea fata de volumul crescut al imprumuturilor asumate de statul roman, cu scopul aparent de a acoperi costurile birocratiei, fara a genera investitii semnificative in dezvoltarea economica reala. Aceasta abordare ar putea conduce la presiuni inflationiste si la diminuarea puterii de cumparare a populatiei.

"Efectele negative ale acestei situatii devin tot mai evidente, cu o scadere semnificativa a puterii de cumparare a majoritatii populatiei. Intr-un climat economic caracterizat de cresterea preturilor, cetatenii resimt acum mai mult decat oricand dificultatea de a face fata cheltuielilor de zi cu zi, punand presiuni suplimentare asupra nivelului de trai. Este crucial ca Banca Nationala a Romaniei sa acorde o atentie deosebita impactului inflatiei asupra paturilor sociale vulnerabile, cum sunt pensionarii. In contextul cresterii preturilor, este esential ca BNR sa prioritizeze stabilitatea economica si bunastarea cetatenilor", a spus Marius Lulea in scrisoarea inaintata BNR.

Prim-vicepresedintele AUR a subliniat ca partidul recunoaste "importanta cruciala a Bancii Nationale a Romaniei in mentinerea disciplinei financiare, stabilizarea nivelului preturilor si asigurarea unui mediu de afaceri sanatos in tara noastra".

"Intr-un an electoral, suntem constienti de provocarile aditionale cu care se confrunta BNR, dar va incurajam sa puneti interesele romanilor si ale antreprenorilor in prim-planul deciziilor dumneavoastra, depasind consideratiile politice si electorale. Reiteram increderea noastra in capacitatea BNR de a gestiona aceste provocari cu responsabilitate si solicitam continuarea eforturilor pentru mentinerea stabilitatii financiare in beneficiul intregii comunitati economice din Romania", i-a transmis Marius Dorin Lulea, prim-vicepresedintele AUR, Guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.

 

.

 

"Suveranitatea nationala si alimentara: o lectie franceza pentru Marcel Ciolacu"

 In timp ce Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca se dau peste cap sa rezolve problemele cauzate de existenta democratiei prin comasarea neconstitutionala a alegerilor,  in Franta se incearca rezolvarea necazurilor agricultorilor.

 Guvernul lui Macron, nu neaparat un model politic de urmat, a inceput o serie de masuri pentru protejarea celor care ofera tarii ceva esential: HRANA.

 Protestele fermierilor francezi au dat primele roade, iar autoritatile franceze pare ca au inteles ce au de facut. Au inceput controalele in hypermarketuri: se verifica plata corecta a agricultorilor, etichetarea inselatoare a produselor ambalate si alte tipuri de frauda carei i-au cazut victima autohtonii.

 Franta va spori controalele de siguranta in ceea ce priveste importurile de alimente, in special pentru a se asigura ca alimentele importate nu au urme de pesticide interzise in Franta sau in UE.

 In general, francezii cauta sa-si protejeze agricultorii, pentru ca au nevoie de suveranitate alimentara. Noi de ce nu putem? Pentru ca PSD este groparul agriculturii romanesti.

 Dar nu poti avea suveranitate alimentara, fara suveranitate NATIONALA. Ori asa ceva nu exista in Romania sub guvernele "luminate" PSD - PNL.

 Marcele, nu poti ascunde gunoiul sub pres achizitionand niste fermieri si transportatori, pe care sa-i prezinti drept protestatari reali, pe care i-ai "ajutat" tu.

 Marcele, nu poti lua masuri reale de protectie a agriculturii romanesti. Si stii de ce? Pentru ca ai sacrificat orice urma de independenta nationala, vanzand agricultura, sugrumand micii intreprinzatori, gonind romanii din tara.

 Marcele, suveranitatea nationala nu este nici "extremism", nici "val" care trece. Suveranitatea nationala este insasi esenta existentei unui stat. 

 Cum la covrigarie nu ai avut cum sa inveti franceza, roaga un consilier sa-ti traduca masurile luate de Franta cu inteligenta artificiala. Ca de inteligenta naturala nici nu poate fi vorba.

 

 

Departamentul de comunicare al Aliantei pentru Unirea Romanilor.                                                   

 

0 comentarii2359 vizualizări05 februarie 2024




rss 2.0
rss 2.0