Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
PSD respinge majorarea TVA la 24%!

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, 23 august, In conferinta de presa sustinuta dupa sedinta BPN, ca PSD ramIne consecvent In pozitia sa fata de Legea ANI, aceea de a asigura cvorumul necesar, dar nu va participa la vot, atIta timp cIt Guvernul nu vine cu un proiect de act normativ care sa respecte si cerintele Comisiei Europene, dar si deciziile Curtii Constitutionale.

”Ne vom abtine de la vot, daca coalitia de guvernare are majoritatea necesara, sa Isi treaca legea, noi vom asigura cvorumul, dar nu vom vota, atIt timp cIt Guvernul RomIniei, poate fiind In vacanta sau din lipsa de competenta, nu a fost capabil sa vina cu un proiect de act normativ care sa respecte si cerintele Comisiei Europene, si deciziile Curtii Constitutionale”, a declarat liderul PSD.

Mult mai important, considera Victor Ponta, este votul referitor la alte acte normative, precum Ordonanta privind TVA-ul, pozitia PSD fiind de respingere a majorarii TVA la 24% si revenirea la 19%, de introducere a unei cote de 5% la alimentele de baza, dar si TVA 5% pentru constructii.

In ceea ce priveste descentralizarea In domeniul sanatatii, Victor Ponta a declarat ca PSD va vota Impotriva Ordonantei respective, daca amendamentele propuse de ei nu vor fi acceptate de majoritatea guvernamentala. De asemenea, PSD va vota categoric Impotriva Ordonantei care modifica reglementarea finantelor publice locale.

 

 

 

0 comentarii9548 vizualizări24 august 2010




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0