Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 21 Septembrie 2020 - 26832 vizitatori azi
Scrisoare deschisa catre Consiliul Local Municipal Bistrita si domnului primar, Ovidiu Cretu

 Doamnelor si domnilor consilieri, domnule primar. Organizatia municipala Bistrita a Tineretului National Liberal, saluta si isi exprima satisfactia fata de faptul ca , Bistrita beneficiaza astazi de un aerodrom si multumeste tuturor factorilor care s-au implicat in realizarea acestuia. Ca liberali si tineri cetateni ai municipiului nostru sprijinim mereu orice fel de investitie sau initiativa care aduce un plus valoare Bistritei.

            Cu toate acestea in perioada de cand orasul nostru are aerodrom, am constatat si unele inconveniente colaterale acestui fapt. Aceste inconveniente ne-au fost aduse la cunostinta de vecini, cunoscuti, rude, parinti, bunici si le-am putut constata si noi insine ca si cetateni ai acestei urbe. Ele constau in primul rand in poluarea sonora, la care suntem cu totii supusi. De asemenea plangerile cetatenilor sunt legate si de aportul de stres datorat riscurilor de securitate personala si a proprietatilor deasupra carora aparatele de zbor survoleaza.

            Un numar relativ mic de locuitori au un beneficiu direct din existenta unui aerodrom la Bistrita,  insa toti cetatenii Bistritei suporta consecintele colaterale.

            Ca atare, organizatia Tineretului National Liberal Bistrita face un apel in primul rand la consilierii locali ai PNL , dar si tututuror consilierilor si domnului primar sa cumpaneasca temeinic modul in care sprijina dezvoltarea aviatiei in orasul nostru asa incat interesele tuturor cetatenilor sa fie echitabil ocrotite.

            Unele solutii constructive , reperate de organizatia noastra in urma discutiilor cu cetateni ai orasului si pe care noi le sprijinim , ar putea fi :   

            -stabilirea  unor ore sau zile in care survolarea zonelor populate sa fie permisa (un numar rezonabil de ore si/sau doar in zile de sarbatoare )

            - folosirea la orice moment a spatiului aerian aferent intravilanului municipiului, doar pentru operatiuni de decolare si aterizare.

            - interzicerea zborurilor de instructie sau antrenament aviatic deasupra zonelor populate.

            - asigurarea respectarii regulilor de altitudine minima admisa deasupra zonelor populate.

            Desigur adoptarea unor masuri de bun simt, care sa nu impedimenteze dezvoltarea aviatiei in municipiul nostru, dar care sa tina seama de bunastarea tuturor cetatenilor, ar trebui sa decurga in urma unui dialog constructiv care sa-i implice pe toti cei afectati.

            Dumneavoastra doamnelor si domnilor, sunteti cei chemati sa vegheati la bunastarea si ocrotirea intereselor tuturor cetatenilor si ca atare organizatia noastra face apel la asumarea responsabilitatii, fata de noi toti bistritenii.

 

Cu respect,

TNL Bistrita

0 comentarii1967 vizualizări30 septembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0