Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Tinerii liberali rememoreaza ororile regimului comunist.

In perioada 7-9 octombrie 2011, s-a desfasurat Scoala Politica "Gheorghe I. Bratianu", de la Sighetul Marmatiei, evenimentul de suflet al Tineretului National Liberal. Anul acesta, Scoala Politica s-a desfasurat sub genericul: "Memoria ca sursa de identitate nationala"

 La eveniment au participat 120 de tineri, reprezentand toate filialele judetene ale TNL. In cele trei zile ale Scolii Politice, tinerii liberali au parcurs un traseu al rememorarii si cinstirii victimelor regimului comunist. Participantii au vizitat Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei si au depus coroane de flori la Cimitirul Saracilor, in memoria detinutilor politici.

 "Intalnirea de la Sighet este un prilej de reculegere si readucere aminte, dar si un moment in care privim cu speranta catre viitor. Memoria este un reper care ne ghideaza si ne defineste ca persoane si ca romani. Pentru tinerii liberali, vizitarea, an de an, a Memorialului de la Sighet este un vaccin impotriva uitarii", a declarat Florin Alexandru Alexe, presedintele TNL in deschiderea oficiala a evenimentului.

 Invitatii acestui eveniment au fost deputatul Ludovic Orban, senatorul Titus Pasca, Radu Stef - presedintele PNL Maramures, Lucia Varga - presedinta Organizatiei de Femei a PNL, Dan Mihalache - secretar general adjunct al PNL.  Au sustinut prelegeri istoricul Nicolae Iuga si Vlad Nistor, decanul Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti. De asemenea, tinerii liberali au avut ocazia sa il intalneasca pe dl. Ioan Ilban fost detinut politic, unul dintre putinii supravietuitori ai calvarului din penitenciarul Sighet.

 Scoala Politica "Gheorghe I. Bratianu" a fost initiata in anul 2005 de catre Ovidiu Nemes, actual vicepresedinte al TNL si viceprimar al municipiului Sighetul Marmatiei. Evenimentul este organizat in fiecare an impreuna cu echipa locala a tinerilor liberali.

             Din partea TNL Bistrita-Nasaud au participat  Roxana Arseni si Lucian Feier.

 

Biroul de presa al PNL BN

0 comentarii2772 vizualizări11 octombrie 2011




rss 2.0
rss 2.0