Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 19 August 2019 - 4130 vizitatori azi
Declaratia vicepresedintelui PNL Mihai Voicu cu privire la decizia lui Traian Basescu pe marginea legii pensiilor.

As dori sa exprim pozitia Partidului National Liberal cu privire la decizia presedintelui de a trimite la reexaminare legea privind sistemul unitar de pensii. Consideram ca aceasta decizie este doar un exercitiu de imagine, presedintele incercand sa pozeze in aparatorul pensionarilor. Remarcam, totusi, ca modul in care presedintele a considerat legea ca fiind una adoptata in mod legal si neavand probleme de constitutionalitate, il face pe Traian Basescu aparatorul fraudei din Parlament. Presedintele isi asuma, astfel, in mod direct, frauda prin care aceasta lege a fost adoptata in Parlament.

Subiectul pentru care legea a fost retrimisa spre reexaminare nu este singurul cu probleme din cuprinsul acesteia. Prevederile pe care am dori sa le corectam sunt mult mai multe, in special modul de calcul al pensiei si modul in care sunt afectate, spre exemplu, pensiile militarilor.

Faptul ca, acum exact 17 zile, presedintele sustinea in fata Parlamentului egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei la 65 de ani arata ca exista o posibilitate ca aceasta decizie sa fi fost luata sub spectrul fricii de suspendare. In cazul in care a fost asa, ii transmitem presedintelui propriile sale vorbe din campania electorala: "De ce ti-e frica, nu scapi’’!

PNL considera ca in aceste momente trebuie sa-si inteteasca demersurile pentru depunerea de urgenta a unei motiuni de cenzura, nu numai pe subiectul legii pensiilor, ci avand in vedere intreg modul in care guvernul conduce sau, mai precis, nu conduce economia Romaniei: un dezastru.

De asemenea, suntem convinsi ca un viitor guvern, in care PNL va avea putere de decizie, va modifica radical aceasta lege a pensiilor, introducand toate acele puncte pe care le-am sustinut la comisii si in plen si care au fost respinse prin frauda.

Va multumesc!

 

1 comentariu1505 vizualizări07 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0