Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 14 Mai 2024 - 14587
Rromii vor locuri de munca, nu ajutoare sociale.

Matei Lacatus-presedintele Asociatiei Social Democrata A Romilor Ardeleni din Romania a facut apel la reprezentanti ASDRA la intalnirea cu membri organizatiei la MURES.

A fost prezentat Planul Strategic de Incluziune Socio-Economica a Comunitatilor de Rromi din Romania, insa, in cadrul intalnirii, au fost prezentate si problemele rromilor din judetul MURES si s-a stabilit si un plan de masuri care sa contribuie la imbunatatirea situatiei socio-economice in comunitatile de rromi din Romania.

 "O problema interna a comunitatii de rromi este si asumarea identitatii. O sa vedem rezultatele la recensamant. Sper sa nu fim dezamagiti, asa cum am fost si la cel de dinainte, cu cei 535.000 rromi. Cercetarile facute de Institutul de Sociologie vorbesc de 1,5-2 milioane de rromi. Deci, de doua-trei ori mai mult decat rezultatele ultimului recensamant. Suntem destul de ingrijorati sa stim daca rromii isi asuma sau nu-si asuma identitatea", a spus MATEI LACATUS.

In cadrul intalnirii, la care au participat reprezentanti ai Primariei Mures, ai Inspectoratului Scolar Judetean, ai Directiei pentru Cultura, dar si reprezentanti ai altor institutii, Presedintele ASDRA  Lacatus Matei a atras atentia si asupra lipsei locurilor de munca in randul comunitatii de rromi. Aceasta a spus ca rromii prefera sa munceasca, sa aiba un loc de munca, decat sa primeasca ajutoare sociale.

"Este o lipsa acuta, dar mai ales cronica, a locurilor de munca in comunitatile de romi. Nu mai au unde sa lucreze oamenii. Oriunde ne-am dus, oamenii au spus: <Dati-ne de lucru!>. Nu dorim, au spus toti fara exceptie, sa fim asistati social. Nu se poate trai din acel ajutor social, dar este si o inutila incarcare a bugetului statului. Noi luptam sa nu se mai breveteze acest model, ci sa se creeze locuri de munca", a subliniat,Matei Lacatus

Cu aceasta ocazie doresc , clopotelul care va bate gongul schimbari intre cumpana anilor sa-i trezeasca  pe parlamentari nosti si sa le schimbe acele ganduri de a oferi mila cetatenilor romani de etnie roma si pomana electorala  sa creze locuri de munca, sa-i trezeasca la realitate si sa ne lase oameni,  sa ne esprimam votul asa cum stim noi ca trebuie sa o facem .

IN  INCHEIERE  DORESC TUTUROR CETATENILOR  DIN ROMANIA SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI.

PRESEDINTE  MATEI LACATUS.

 

0 comentarii2723 vizualizări17 decembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0