Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 11808 vizitatori azi
Actuala putere PD-L a adus Romania intr-o situatie fara precedent in istoria sa democratica.

DECLARATIE POLITICA. Actuala putere PD-L a adus Romania intr-o situatie fara precedent in istoria sa democratica: nu numai ca  a instaurat jaful asupra tarii si a praduit milioane de romani, dar legalizeaza furtul ca politica a institutiilor statului. Furtul in exercitarea actului politic este cu atat mai grav cu cat numarul persoanelor prejudiciate este de ordinul milioanelor, cu impact in timp si de multe ori iremediabil, asa cum este si cazul modalitatii in care s-a adoptat Legea pensiilor. Niciodata, in nici un fel de exercitiu matematic, 80 nu poate fi egal cu 170 ! Furtul cu bune intentii nu poate exista, iar justificarea lui nu poate fi decat o minciuna, iar ceea ce s-a intamplat in Parlamentul Romaniei nu poate fi sters cu buretele prin reintoarcerea legii pensiilor in Parlament.

In ultima vreme asistam cu ingrijorare la legalizarea furtului si coruptiei in Parlament, ceea ce constituie grave derapaje in ceea ce priveste caracterul democratic al vietii politice din Romania.

Parlamentul care prin definitie este garantul sistemului democratic al unui stat, se afla intr-un moment grav al existentei sale. Actuala majoritate parlamentara prin atitudinea si comportamentul Presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase,  sapa la temelia acestei institutii, decredibilizand-o mai mult in ochii opiniei publice.

Ipocrizia cu care PD-L isi imbraca gesturile politice, adica hotiile fara menajamente din Parlament,  clasifica acest partid drept unul de sorginte mafiota, instituind premisele unui stat subordonat intereselor "familiei". "Familia" prefera sa foloseasca oameni dispusi sa faca pentru stapanii lor "treburile murdare", uzand astfel de oameni adunati intr-un grup asa zis independent, a carui principala doctrina nedeclarata sta sub semnul lacomiei.

Partidul Democrat Liberal practica in prezent cea mai josnica forma de coruptie politica,   prin santaj si oferirea de avantaje materiale si financiare  unor grupuri de dezertori si tradatori politici cu scopul de a-si consolida  majoritatea fragila initiala. Ei se ghideaza dupa principiul machiavelic: "scopul scuza mijloacele".

Prin aceasta practica am ajuns sa avem un Guvern ilegitim sprijinit in Parlament de o majoritate conjuncturala, constituita prin frauda si coruptie politica, a carei principala miza este conectarea la robinetul banului public, inseland astfel vointa electoratului exprimata clar  la ultimele alegeri parlamentare din 2008. Ne aflam in fata unei situatii fara precedent in care o gasca unita de interese oculte a pus stapanire pe o institutie emblematica a statului de drept, creand majoritati aparente si falsificand realitati.

Ipocrizia cu care se exprima actuala putere este asemenea fariseilor biblici care vamuiau banii care intrau in punga destinata ajutorarii saracilor, desi propovaduiau interdictia furtului.

            Toate acestea reprezinta tot atatea motive pentru care, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si alaturi de colegii mei din Partidul National Liberal, protestez public fata de legitimarea coruptiei politice si instaurarii furtului ca metoda de lucru in cadrul institutiei Parlamentului, refuzand sa fiu partas la dinamitarea democratiei din Romania.

            Aceasta declaratie politica este insusita de catre toti deputatii Grupului parlamentar al Partidului National Liberal:

 

Calin Popescu-Tariceanu

George Ionut Dumitrica

Adriana Saftoiu

Adrian George Scutaru

Horea-Dorin Uioreanu

Cristian Adomnitei

Marin Almajanu

Teodor Atanasiu

Vasile Berci

Viorel Buda

Daniel Budurescu

Cristian Buican

Mihaita Calimente

Mircea Cazan

Daniel Chitoiu

Tudor  Chiuariu

Horia Cristian

Ciprian Dobre

Victor Paul Dobre

Mihai Dontu

Gheorghe Dragomir

Relu Fenechiu

Gheorghe Gabor

Gratiela Gavrilescu

Andrei Gerea

Alina Gorghiu

Titi Holban

Pavel   Horj

Nicolae Jolta

Mihai Lupu

Dan Motreanu

Ludovic Orban

Viorel Palasca

Ionel Palar

Cornel Pieptea

Gabriel Plaiasu

Cristina Pocora

Virgil Pop

Octavian-Marius Popa

Nini Sapunaru

Ionut Stroe

Radu Stroe

Gigel Stirbu

Mirel Talos

Diana Tusa

Claudiu Taga

Ioan Tintean

Radu Bogdan Timpau

Florin Turcanu

Lucia Varga

Mihai Voicu 

 

Eugen Nicolaescu,

Vicelider al Grupului Parlamentar PNL din Camera Deputatilor

0 comentarii1841 vizualizări12 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0