Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
Viziune si experienta germana privind politicile pe piata muncii. Comunicate PDL.

In perioada 6-9 februarie 2012 reprezentante ale principalului  partid de guvernamant,  din cadrul Organizatiei de Femei a Partidului Democrat Liberal, active in diverse domenii ale statului, au participat la un program de studiu si dialog desfasurat la Berlin cu tema Politici pentru piata muncii. Organizatia de Femei a Partidului Democrat Liberal  isi propune sa sprijine prin activitatile sale curente adaptarea societatii romanesti la exigentele europene. Schimbul de experienta, informarea si asimilarea prin diverse programe de studiu, la care reprezentantele OFPDL participa va aduce un suport real promovarii in randul institutiilor statutului si populatiei a valorilor europene si a obligatiilor ce ne revin, ca stat membru al familiei europene.

Programul de studiu derulat la Berlin a cuprins o paleta larga de informatii furnizate de vectorii principalelor institutii si departamente, care dezvolta si implementeaza politici ocupationale, studiaza si creaza  instrumente pentru evolutia unui trend favorabil pe piata muncii din Republica Federala Germana.

Politicile ocupationale si sociale ale Romaniei sunt supuse la momentul actual unei reforme cuprinzatoare, in scopul depasirii modelului etatist care domina perceptia publica si actiunea decidentilor politici. Guvernul actual urmeaza o politica care corespunde, in  special in domeniul care reprezinta maxim interes, principiilor economiei sociale de piata. Ministerul Muncii, Familiei si al Protectiei Sociale cauta o asimilare a experientei germane in procesul de reforma si a solicitat sprijinul KAS (Konrad-Adenauer-Stiftung).

Acest schimb de experienta cuprinde doua paliere: aspectul edificarii si viitoare perspective de abordare in planul reformei politicilor legate de piata muncii si cea ocupationala din Romania. Discutiile si dezbaterile care au survenit in abordarile purtate pe parcursul celor 4 zile, au reusit sa contureze o imagine de ansamblu a instrumentelor si parghiilor uzitate in ultimii 2 respectiv 3 ani care au mentinut sistemul german din domeniul muncii si protectiei sociale la parametrii optimi.

In urma vizitei, delegatia romana  a elaborat un raport a activitatilor desfasurate care cuprinde un set de propuneri de optimizare care sa fie implementate si adaptate cultural la realitatile si nevoile cu care se confrunta  domeniul ocuparii fortei de munca din Romania.
Prin prisma acestei vizite s-au stabilit colaborari si parteneriate care vor fi valorificate in contextul relatiilor politice-economice care transverseaza actualmente spatiul european.

Reprezentantele din partea partidului de guvernamant care au participat la acest schimb de experienta au fost urmatoarele:

P A R T I C I P A N T I

 1. 1.     Adina HORABLAGA

Vicepresedinte OFPDL

 

 1. 2.     Floarea IVANOV

secretar executiv OFPDL

 

 1. 3.     Ioana LESE
  secretar executiv OFPDL

 

 1. 4.     Gabriela MONTOIU

secretar regional N/V OFPDL

 

 1. 5.     Maria MOTA
  vicepresedinte OFPDL

 

 1. 6.     Ioana-Rodica TATU
  secretar general adjunct OFPDL

 

Programul de studiu si dialog "Politici pentru piata muncii" din 6 pana la 9 februarie 2012 in Republica Federala Germania, la Berlin, a cuprins urmatoarele intrevederi:

6 februarie 2012

Ministerul Federal al Muncii si Protectiei Sociale

Intrevedere cu Dr. Ralf Brauksiepe, MdB

                        Secretar de Stat parlamentar

                        Ministerul Federal al Muncii si Protectiei Sociale

Intrevederi de specialitate

Gerd Heyer, Director, Directia IIa 1 - Principiile politicilor ocupationale

Hans-Dieter Fahnauer

Director, Directia IIa 5 - Politici ocupationale in cadrul international / ocuparea cetatenilor straini

 

                        Teme:

 • Date fundamentale cu privire la piata muncii si politicile ocupationale din Germania
 • Somajul din Germania si instrumente de combatere a acestuia
 • Ridicarea restrictiilor pentru cetatenii romani pe piata muncii din Germania

 

 

7 februarie 2012

Academia Fundatiei Konrad Adenauer

Intrevedere cu Holger Schäfer

Director, Directia Teoria pietii muncii si politici ocupationale

Institutul Economiei Germane Köln

Tema:

Cercetari actuale cu privire la politicile ocupationale

Intrevedere cu

Karl Schiewerling, MP

Membru al Comisiei pentru Munca si Politici Sociale din Bundestagul German

                        Tema:

Provocari actuale pe piata muncii

Asociatia "Caritas Germania" Biroul Berlin

Intrevedere cu Dr. Birgit Fix

Referenta pentru problemele pietii muncii si ale combaterii saraciei

Asociatia Lucratorilor Crestin-Democrati (CDA)

Intrevedere cu Martin Kamp Director General CDA Germania

8 februarie 2012

Academia Fundatiei Konrad Adenauer

Prezentare si intrevedere cu

Hendrik Voß

Directia pregatire profesionala din Federatia Asociatiilor Mestesugarilor din Germania (ZDH)

Teme:

 • Sistemul dual de pregatire profesionala din Germania
 • Ocupatiile mestesugaresti

 Sediul Central al CDU

Olav Göhs Expert, Politica externa, de securitate si europeana 

Departamentul analiza si programe politice

 

Ambasada Romaniei

Intrevedere cu Lazar Comanescu Ambasadorul Romaniei

Academia Fundatiei Konrad Adenauer

Intrevedere cu Erich G. Fritz, MP

Membru al Comisiei de Politica Externa din Bundestagul German

Membru al Grupului de Prietenie Parlamentara Romano-Germana

9 februarie 2012

Reprezentanta din Capitala a Agentiei Federale pentru Ocupare Profesionala

Intrevedere cu Lars Andresen

Referent in cadrul Agentiei Federale pentru Ocupare Profesionala

Tema:

Evolutiile pe piata muncii din Germania si misiunea Agentiei Federale pentru Ocupare Profesionala

Oficiul de locuri de munca Friedrichshain-Kreuzberg

Vizitarea oficiului de locuri de munca si discutii cu personalul

                        Tema:

                        Misiunea unui oficiu de locuri de munca si provocarile specifice activitatii acestuia

intrevedere cu Norbert Beckmann-Dierkes

Referent pentru Europa Centrala si de Est

Directia Cooperare Europeana si Internationala

Fundatia Konrad Adenauer

Ministerul Federal al Educatiei si Cercetarii

Intrevedere cu Kornelia Haugg

Directoarea Directiei 3 - Pregatire profesionala, educatie continua

                        Tema:

 • Orientarea profesionala in Germania
 • Pregatirea profesionala si specializarea adultilor

Organizatia de Femei a PDL.

 

 

 

 

 

 

Mihai-Razvan Ungureanu: Exista proiecte comune cu Republica Moldova, care trebuie repornite sau duse mai departe.

Prim-ministrul Mihai-Razvan Ungureanu a solicitat ministrilor, in sedinta de Guvern de astazi, sa pregateasca documente care tin de relatiile bilaterale dintre Romania si Republica Moldova."Exista proiecte comune, care trebuie repornite sau duse mai departe. Nu exista niciun minister in Cabinet, care sa nu poata da substanta dialogului bilateral cu Guvernul Republicii Moldova", a afirmat premierul.
Solicitarea prim-ministrului vine in contextul organizarii sedintei comune de guvern Romania - Republica Moldova, prima actiune de politica externa a Guvernului Ungureanu, care va avea loc la Iasi, in data de 3 martie 2012.
Seful Executivului a subliniat importanta dialogului bilateral cu Guvernul Republicii Moldova, atat ca semnal de ordin politic, cat si strategic. Totodata, prim-ministrul Mihai-Razvan Ungureanu si-a exprimat convingerea ca sedinta comuna de guvern romano-moldoveana va fi o intalnire incarcata de substanta, care sa aiba rezultate optime pentru ambele parti.

Biroul de presa

 

 

 

Proiect pilot de liberalizare a tarifelor notarilor.

Guvernul a adoptat, in sedinta de astazi, un memorandum cu tema: proiectul pilot privind onorariile percepute de notari, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, intr-un briefing sustinut la Palatul Victoria. Proiectul vizeaza liberalizarea tarifelor notarilor publici, dar si crearea unei competitii mai puternice intre cabinetele notariale.
Proiectul isi propune sa identifice o serie de lucrari si acte notariale pentru care sa nu mai fie perceput un onorariu minim stabilit de Ministrul Justitiei la propunerea notarilor , ci sa se aplice tarife stabilite pe baza unor referinte. Ministerul Justitiei va elabora un proiect de lege in acest sens, daca semnalele pe care le va avea in urma testarii pietei vor fi pozitive.
In acest sens, Ministerul Justitiei va identifica pana la data de 6 martie 2012 actele si lucrarile notariale care vor face obiectul proiectului pilot, iar pana in luna aprilie 2012 va fi redactat proiectul de lege. Proiectul de lege urmeaza sa fie actualizat in perioada urmatoare (6-12 luni), pe masura ce Ministerul Justitiei va primi un feedback pe baza unor chestionare care vor fi aplicate atat notarilor, cat si cetatenilor, pe marginea acestei masuri.
"Este o masura gandita cu atentie, care sa nu perturbe echilibrul unei profesii care functioneaza foarte bine, dar care sa contribuie la modernizarea ei si la flexibilizarea regulilor de concurenta in cadrul acestei profesii", a afirmat Catalin Predoiu.
Ministrul Justitiei a mai precizat ca eliminarea onorariului minim ar putea fi aplicata pentru toate categoriile de servicii oferite de cabinetele notariale si inlocuirea lor cu pretul de referinta, daca acest proiect pilot se va dovedi a fi de succes.
Proiectul se desfasoara pe perioada unui an calendaristic si este derulat impreuna cu Consiliul Concurentei si Uniunea Nationala a Notarilor Publici.

Biroul de presa

 

Guvernul a alocat 20 milioane lei pentru judetele afectate
de caderile masive de zapada si viscol.

Guvernul a aprobat astazi alocarea sumei totale de 20 milioane lei din Fondul de interventie aflat la dispozitia Guvernului din bugetul pe 2012, in scopul limitarii efectelor calamitatilor naturale in localitati din 15 judete afectate de caderile masive de zapada si viscol din ultima perioada.
Potrivit purtatorului de Cuvant al Guvernului, Dan Suciu, suma este defalcata pe judetele principale afectate de intemperii si variaza in functie de dimensiunea comunei si de necesitatile locale, intre 5 mii de lei si 30 mii de lei, astfel:

• 1,32 milioane lei pentru localitatile afectate din judetul Bacau;
• 680 mii lei pentru localitatile afectate din judetul Botosani;
• 800 mii lei pentru localitatile afectate din judetul Braila;
• 2,64 milioane lei pentru localitatile afectate din judetul Buzau;
• 1,493 milioane lei pentru localitatile afectate din judetul Calarasi;
• 243 mii lei pentru localitatile afectate din judetul Constanta;
• 1,167 milioane lei pentru localitatile afectate din judetul Dambovita;
• 2,13 milioane lei pentru localitatile afectate din judetul Galati;
• 250 mii lei pentru localitatile afectate din judetul Giurgiu;
• 2,582 milioane lei pentru localitatile afectate din judetul Ialomita;
• 915 mii lei pentru localitatile afectate din judetul Ilfov;
• 962 mii lei pentru localitatile afectate din judetul Prahova;
• 1,33 milioane lei pentru localitatile afectate din judetul Teleorman;
• 1,128 milioane lei pentru localitatile afectate din judetul Tulcea;
• 2,36 milioane lei pentru localitatile afectate din judetul Vrancea.

"Important este ca aceste defalcari s-au facut conform sugestiei prefecturilor. Ministerul Administratiei si Internelor a aprobat aceste defalcari conform cerintelor facute de prefecturile acestor judete, in limita sumei disponibile", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului.
Decizia a fost luata pentru a ajuta autoritatile locale din zonele afectate sa acopere cheltuielile aferente actiunilor operative de deszapezire a drumurilor comunale si judetene. Prefectii judetelor, in calitatea lor de presedinti ai comitetelor judetene pentru situatii de urgenta, vor verifica modul de executare a acestor lucrari.

Biroul de presa

 

Ref. la adoptarea Proiectului de Lege pentru modificarea alin. (2) al art.31 din Legea nr.69/2000 privind educatia fizica si sportul.

Camera Deputatilor, in calitate de camera decizionala, a adoptat azi proiectul de lege pentru modificarea alin. (2) al art. 31 din Legea nr.69/2000 privind educatia fizica si sportul, initiat de catre deputatul PDL Petru Calian.
Prin modificarea acestui articol se elimina restrictia de organizare unica a cluburilor sportive, astfel "cluburile sportive profesioniste se vor organiza pentru una sau mai multe discipline sportive". In momentul de fata, semnalam existenta, in tara, a unor cluburi cu caracter polisportiv, puternice si de traditie, cum ar fi: Dinamo, Steaua, Universitatea Cluj, Universitatea Craiova, cluburi cu multe sectii care, prin aplicarea stricta a art. 31 alin. 2 din Legea nr. 69/2000, in forma initiala, s-ar faramita, prin desprinderea acelor sectii care ar trebui sa dobandeasca statutul de profesionist.
Pana in prezent, cluburile sportive profesioniste se organizau numai pentru o singura disciplina sportiva, ceea ce exclude din start promovarea celorlalte discipline care ar trebui sa fie organizate intr-o entitate profesionala ce sa le reprezinte interesele in relatiile cu statul, mass-media, sponsorii, agentii de promovare, etc. Altfel spus, Romania trebuie sa ia exemplul altor tari precum Spania, Germania sau Turcia, unde cluburile profesioniste detin, pe langa echipele de fotbal, si echipe de volei, handbal, baschet, sporturi individuale.
Prin modificarea acestei legi se ofera sansa promovarii altor sporturi mai putin cunsocute, dar care incep sa prinda contur si la noi in tara. Cel mai bun marketing sportiv este reprezentat de un "nume’’ sonor ce poate fi regasit doar intr-un club sportiv profesionist cu traditie.

Petru Calian

 

 

 

 

Desfiintarea sediului PE de la Strasbourg = economii de 180 de milioane de euro pe an.

Parlamentul European (PE) a aprobat, in plen, un amendament initiat de un grup de deputati, printre care se afla si deputatul european Rares Niculescu, cu privire la stabilirea unui sediu unic pentru activitatile PE. Amendamentul, depus la Propunerea de rezolutie referitoare la orientarile pentru procedura bugetara 2013, arata ca PE ar putea realiza economii importante daca ar desfiinta sediul de la Strasbourg, utilizat in prezent numai 48 de zile pe an.
Textul amendamentului aprobat este urmatorul: "7. considera ca cele mai mari economii reale s-ar putea realiza daca Parlamentul ar avea un singur loc de desfasurare a activitatii; incurajeaza, prin urmare, realizarea fara intarziere a unei evaluari in acest sens".
Parlamentul European are in prezent trei sedii: cel de la Strasbourg, unde sunt organizate sesiunile plenare, cel de la Bruxelles, unde sunt organizate reuniunile comisiilor si ale grupurilor politice si cel de la Luxemburg, unde se afla administratia Parlamentului.
Pentru sesiunile plenare desfasurate la Strasbourg, patru zile in fiecare luna, Parlamentul are un cost suplimentar de aproximativ 180 milioane de euro pe an. De asemenea, daca PE s-ar reuni doar la Bruxelles, s-ar economisi aproape 19 de mii de tone de CO2 in fiecare an.
"In aceasta perioada, se discuta despre viitorul programului de ajutor alimentar pentru saracii Europei. Acest program costa 500 de milioane de euro pe an, iar unii il contesta, in conditiile in care naveta de la Bruxelles la Strasbourg - absolut inutila si ridicola pentru cetateni - costa mai mult de o treime din suma necesara", a declarat deputatul european Rares Niculescu.

Biroul de presa

 

 

 

Masurile pentru cresterea veniturilor bugetare si combaterea evaziunii fiscale, analizate de premierul Mihai-Razvan Ungureanu .

Primul-ministru Mihai Razvan Ungureanu a avut o intalnire de lucru cu ministrii Finantelor, Economiei, Justitiei si cu presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.
In cadrul intalnirii s-a discutat despre masurile necesare pentru cresterea veniturilor bugetare si combaterea evaziunii fiscale. In acest sens, premierul a decis ca vineri, la ora 10:30, sa aiba loc, la Palatul Victoria, reuniunea autoritatilor cu atributii in acest domeniu, in cadrul comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale.
O alta tema de discutie a fost acordul incheiat cu organismele financiare internationale si angajamentele asumate de Romania in cadrul acestui acord.
Presedintele ANRE a prezentat premierului o informare referitoare la situatia exporturilor de energie. Acesta a aratat ca exporturile nu sunt intrerupte, ci doar limitate, in orele de varf, si nu exista riscul sistarii energiei electrice catre consumatorii casnici sau industriali.

Biroul de presa

 

 

 

COMUNICAT DE PRESA

Marti, 14 februarie a.c., ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare, a avut o intrevedere la sediul MTI cu sefii de misiuni diplomatice ai statelor membre UE acreditati la Bucuresti. Intalnirea a prilejuit discutarea stadiului agendei europene si nationale in domeniul transporturilor, evolutiile recente in dezvoltarea de infrastructura si absorbtia fondurilor europene, precum si prioritatile anului 2012 pentru MTI.

Cu referire la contextul politic general, ministrul Alexandru Nazare a subliniat premisele pozitive create de pachetul de reforme adoptat de executivul condus de Emil Boc si a subliniat importanta formularii de prioritati care sa duca mai departe acest proiect. In 2012 MTI se va concentra pe sprjinirea revenirii economice a Romaniei prin accelerarea absorbtiei fondurilor europene disponibile pentru domeniul transporturilor, crearea pe aceasta cale de locuri de munca si continuarea dezvoltarii de infrastructura relevanta pentru competitivitatea economiei romanesti.

"Avem cele mai ambitioase obiective in acest an: cea mai mare tinta pentru rata de absorbtie, privatizarea a doua din companiile reprezentative pentru statul roman, continuarea restructurarii pentru companiile din subordine, introducerea managementului privat, demararea proiectelor in concesiune. In plan european si regional, Romania va continua sa militeze pentru o revizuire a retelei trans-europene de transport (TEN-T) care promoveaza o viziune echilibrata si omogena a spatiului de transport din interiorul UE, pentru mentinerea unei finantari credibile pentru politica de coeziune, precum si pentru accelerarea utilizarii potentialului Dunarii si al portului Constanta ca elemente ale unei axe de transport pan-europene.", a declarat Alexandru Nazare.

Agenda anului 2012 este marcata intr-o prima etapa, in opinia ministrului Transporturilor si Infrastructurii, de limitarea efectelor fenomenelor meteorologice extreme. Ministrul s-a folosit de ocazie si pentru a multumi ambasadorilor statelor care au reiterat disponibilitatea de a sprjini Romania in aceste momente.
Subliniind importanta implicarii sectorului investitional si a economiei private in accelerarea dezvoltarii de infrastructura, ministrul Alexandru Nazare a remarcat ca principiile care vor ghida interactiunea MTI si companiilor din subordine cu mediul de afaceri vor ramane transparenta, reponsabilitatea, si impunerea respectarii termenilor contractuali in executarea lucrarilor.

Biroul de presa al MTI

 

 

 

COMUNICAT DE PRESA
Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA va informeaza ca, in urma actiunilor de deszapezire, a fost redeschisa linia CF Ciulnita - Calarasi Nord, iar pe sectia Bucuresti - Constanta a fost reluat si traficul de calatori. Pe intreaga retea feroviara personalul feroviar actioneaza in continuare cu utilaje pentru deszapezire, astfel incat circulatia feroviara sa fie reluata in conditii de siguranta.
Va reamintim ca ieri a fost realuata circulatia trenurilor si pe sectia Rosiori - Turnu Magurele.
In prezent, din cele 1947 de trenuri inscrise in grafic pe intreaga retea de cale ferata, sunt anulate 229 trenuri. Masura de anulare a mai multor trenuri are drept scop fluidizarea traficului in jumatatea de sud a tarii, precum si interventia cu utilajele pentru deszapezire.
In ceea ce priveste traficul de marfa, pe raza regionalelor Constanta si Galati au prioritate trenurile care transporta produse petroliere, combustibil, produse perisabile sau materie prima pentru combinatele care lucreaza la foc continuu.
Facem precizarea ca sectiile feroviare vor fi redeschise in functie de evolutia conditiilor meteorologice si dupa finalizarea operatiunilor de deszapezire.
Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA recomanda pasagerilor ca inainte de efectuarea oricarei calatorii sa solicite informatii despre trenurile anulate si despre intarzierile produse in traficul feroviar la statiile CFR din Bucuresti si din tara, si la telefon 021/9521.

Sef birou
Oana Branzan

 

 

 

Accesarea fondurilor europene ramane o prioritate pentru MDRT

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) evalueaza in permanenta stadiul programelor europene pe care le gestioneaza, cu scopul de a identifica alternative cat mai eficiente de crestere a absorbtiei fondurilor europene.
Este si cazul Programului Operational Regional 2007-2013 (Regio), pentru care MDRT, in calitate de Autoritate de Management, a luat, in ultimele luni, decizii de realocare a unor fonduri in cadrul programului, care vor conduce la o mai buna rata de accesare.
Astfel, MDRT a constatat anul trecut o cerere relativ redusa de finantare pentru reabilitarea si reconversia siturilor industriale poluate (Domeniul major de interventie 4.2) fata de alte domenii. Pentru a preveni eventualitatea ca fondurile alocate DMI 4.2 sa ramana neutilizate, MDRT a propus Comisiei Europene (CE) realocarea lor partiala catre domenii ale POR care au inregistrat un ritm mai alert de depunere a solicitarilor de finantare si care, totodata, genereaza locuri de munca si contribuie la imbunatatirea conditiilor economice in toate cele 8 regiuni de dezvoltare.
Imediat dupa obtinerea acordului CE, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a pus in aplicare decizia de realocare. Fondurile redistribuite vor finanta proiecte care vizeaza imbunatatirea accesului populatiei la infrastructura de sanatate si a calitatii serviciilor de sanatate, precum si la impulsionarea mediului de afaceri in regiuni.
Din cele 200,09 milioane de euro alocate initial din Fondul European de Dezvoltare Europeana pentru DMI 4.2, un total de 172,85 milioane de euro au fost redistribuite catre alte domenii majore de interventie, dupa cum urmeaza:
- 26,65 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate;
- 13,31 milioane de euro pentru dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala;
- 28,47 milioane de euro pentru sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor;
- 39, 84 milioane de euro pentru restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe;
- 64,58 milioane de euro pentru proeicte de creare, dezvoltare, modernizare a infrastructurii de turism, pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice.

Pana la data de 10 februarie 2012, au fost semnate 2.627 contracte, in valoare totala de 4.985,95 milioane de euro, din care 3.144,05 milioane de euro FEDR (reprezentand 84,38% din alocarea FEDR a Programului Operational Regional), tinta de contractare pentru anul 2012 fiind de 100%.
Platile catre beneficiari au atins valoarea de 1.098,55 milioane de euro, din care 1.000,58 milioane de euro FEDR (reprezentand 26,85% din alocarea FEDR a Programului Operational Regional). Comisia Europeana a rambursat sume FEDR in valoare de 437,24 milioane euro (reprezentand 11,73% din alocarea FEDR a Programului Operational Regional), tinta de absorbtie propusa pentru 2012 ridicandu-se la valoarea de 788,34 milioane de euro, astfel incat suma totala rambursata de CE la sfarsitul anului 2012 va fi de 1.225,58 milioane de euro, ceea ce reprezinta 32,90% din alocarea FEDR a Programului Operational Regional.

Biroul de presa

 

 

 

 

 

0 comentarii3185 vizualizări22 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0