Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 7252 vizitatori azi
GAZELE DE SIST SI GENOCIDUL DIN ROMANIA. Domnule Prefect al judetului Bistrita Nasaud. DENUNT PENAL.

Tot mai multi romani, din Tara Mama si de pretutindeni, constata ca persoanele puse in functii de conducere in Romania, impreuna cu stapinii lor din strainatate, nu au mama, nu au tata, nu au frica de Dumnezeu, nici in Sfintul Post al Pastilor. Asasinii economici si asasinii politici straini si autohtoni actioneaza fara intrerupere in Holocaustul impotriva romanilor, urmarind ca obiectiv final exterminarea Poporului Roman, urmas al Poporului Primordial in Dacia Mare, in Dacia Edenica, in Tara Sfinta.

Regimurile alogenilor Iliescu, Constantinescu si Basescu, impreuna cu guvernele pe care l-au format si tutelat, joaca de 22 de ani in serialul "Jefuirea bogatiilor naturale", care a ajuns la episodul: "Gazele de sist". La inceputul lui, telespectatorii erau relativ linistiti gindindu-se ca in Constitutia Romaniei exista prevederi clare la:

-  art. 22, alin. 1: "Dreptul la viata, precum si la integritatee fizica si psihica ale persoanei sunt garantate".

-  art. 34, alin. 1 si 2: "Dreptul la ocrotirea sanatatii este garantat. Statul este obligat sa ia masuri pentru asigurarea igienei si sanatatii publice".

-  art. 35, alin 1, 2, si 3: "Statul recunoaste dreptul oricarei persoane la un mediu inconjurator sanatos si echilibrat ecologic. Statul asigura cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept. Persoanele fizice si juridice au indatorirea de a proteja si ameliora mediul inconjurator."

-  art. 135, alin. 2, lit. d: "Statul trebuie sa asigure exploatarea resurselor naturale, in concordanta cu interesul national".

Fara sa existe cadrul legislativ in Romania si nicio directiva in Uniunea Europeana in privinta exploatarii gazelor de sist, Regimul Basescu-Boc-Ungureanu a aplicat, din nou, Poporului Roman politica faptului implinit ! Pe tacute, fara stiinta si aprobarea Poporului Roman data prin Referendum National, dar si fara instiintarea presedintilor de Consilii judetene, a primarilor din numeroase localitati si mai ales a proprietarilor de terenuri, Guvernul Boc impreuna cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (A.N.R.M.) a organizat, in vara anului 2010, o licitatie internationala pentru a concesiona uriase suprafete de terenuri proprietati private, din multe judete, pentru ca firmele cistigatoare sa beneficieze de acorduri petroliere si sa treaca la exploatarea gazelor de sist. Liderii P.D.L., U.N.P.R., U.D.M.R. aflati la Putere si conducatorii P.S.D., P.N.L. si P.C. care stau in Opozitie, stiau despre aceasta afacere periculoasa si genocidul pus la cale in numeroase zone din Romania, dar cu totii au tacut milc !.

Se stie ca tara noastra are foarte multe bogatii naturale si in cantitati uriase, inclusiv gaze naturale. Acestea se impart in doua categorii: gaze naturale obisnuite sau conventionale care se gasesc in "pungi" (de regula impreuna cu zacamintele de titei) si gaze naturale neconventionale sau gaze de sist care se gasesc la adincimi mari, intre straturile de roci. Exploatarea gazelor de sist se face prin fracturare hidraulica, respectiv pentru fiecare sonda se face un foraj vertical si apoi o forare orizontala. Urmeaza producerea de explozii pentru a sparge rocile si a elibera gazul care este adus la suprafata prin pomparea unor cantitati uriase de apa (10-32 milioane litri pentru un foraj) amestecata cu nisip si 500-600 substante chimice periculoase. Fluidul este injectat sub o presiune uriasa, de 600-1.000 atmosfere. La o singura sonda aceasta procedura se repeta de 18-30 de ori. Din cantitatea de lichid pompata revine la suprafata numai jumatate, cealalta parte ajunge in apa freatica. Dupa incheierea exploatarii in zonele afectate nu mai exista apa potabila ! Lichidul toxic ajuns la suprafata va fi depozitat in niste bazine de evaporare, care sunt adevarate bombe chimice.

In Proclamatia de la Birlad, citita in fata a peste 5.000 de protestatari in ziua de 22 martie a.c., au fost mentionate multe pericole majore pentru sanatatea oamenilor si pentru mediu in urma utilizarii metodei fracturarii hidraulice pentru exploatarea gazelor de sist, respectiv: contaminarea pinzei freatice si a surselor de apa potabila; epuizarea resurselor de apa din zona; contaminarea terenului; aparitia exploziva a bolilor specifice sistemului nervos, a bolilor de piele si chiar a cancerului; risc seismic asociat cu antrenarea unor substante radioactive; scoaterea terenurilor din circuitul agricol. La toate acestea se adauga migratia masiva a multor comunitati locale, desertificarea, alunecarile de teren si favorizarea cutremurelor de pamint. Presedintele A.N.M.R., Alexandru Patruti, a declarat ca "extractia nu este o activitate prietenoasa pentru mediul inconjurator." Cu toate acestea, conducerea A.N.R.M., impreuna si cu sprijinul unor reprezentanti ai presedintelui si Guvernului Romaniei, au negociat, fara transparenta, numeroase acorduri petroliere in multe judete pentru a facilita inceperea exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica. A.N.R.M. si Guvernul Romaniei au negociat cu firme straine si au aprobat acorduri petroliere pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica fara sa se fi facut niciun studiu de mediu, fara sa fie solicitata opinia specialistilor, fara dezbateri publice, fara sa se tina seama ca terenurile din perimetrele concesionate sunt proprietate privata, fara a fi instiintati si fara a obtine acordul primarilor, Consiliilor locale si Consiliilor judetene. A.N.R.M. si Guvernul Romaniei au tratat tara noastra ca pe propria mosie, iar pe locuitori ca pe niste sclavi asupra carora au dreptul de a le lua tot, inclusiv viata ! Pina acum au aparut putine informatii despre acordurile petroliere in judetele Vaslui (in apropiere de Birlad) si Constanta (localitatile Adamclisi, Costinesti si Vama Veche). Pe surse, s-a aflat ca s-a negociat inceperea prospectiunilor, a explorarilor si a exploatarii gazului de sist prin fracturare hidraulica a rocilor in multe localitati din judetele Timis, Arad, Bihor, Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud, Mures, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Bacau, Satu-Mare, Ialomita, Teleorman, Dambovita, Ilfov, Neamt, Botosani, Suceava si Galati. Liderii P.D.L., P.S.D., P.N.L., P.C., U.N.P.R., si U.D.M.R., de la nivel central si judetean, precum si deputatii si senatorii din colegiile uninominale din judetele unde au fost negociate acordurile petroliere pentru exploatarea gazului de sist cunosc in care localitati a fost programat genocidul impotriva populatiei si distrugerea echilibrului ecologic, dar cu totii ascund pentru cetateni cunoasterea adevarului ! De ce oare?

Atit Puterea (P.D.L., U.N.P.R., U.D.M.R. si deputatii minoritatilor etnice) cit si Opozitia (P.S.D., P.N.L. si P.C.) ascund Poporului Roman faptul ca actioneaza impreuna si au pregatit cadrul legal pentru exproprierea proprietarilor de pe terenurile pentru care s-au eliberat licente de exploatare miniera si acorduri petroliere. La 25 martie 2009, senatorii Toni Grebla (P.S.D.) si Ion Ruset (P.D.L.) au inregistrat la Senat o Propunere legislativa de modificare si completare a Legii minelor, Legea nr. 85/2003, care de fapt creaza cadrul legal pentru exproprierea cetatenilor de pe teritoriile care au fost concesionate de A.N.R.M. si Guvern pentru exploatarea resurselor naturale. Se instituie o procedura speciala si foarte rapida de expropriere la indemina titularilor de licente de exploatare. In Senat, la 27 octombrie 2009, Propunerea legislativa a fost votata de catre senatori, fara niciun vot impotriva! Asupra acestui demers impotriva Poporului Roman se pastreaza o tacere absoluta ! De ce ? Se asteapta ca dupa alegerile parlamentare din acest an, Propunerea legislativa sa treaca si de Camera Deputatilor, iar apoi romanii vor fi expropriati din Romania, in anii 2013 si 2014, pe baza unui program incredibil, acum. In paralel se aplica proiectul "Israel in Romania" !

Avind in vedere numeroasele pericole pentru sanatatea populatiei si pentru mediul inconjurator provocate de exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica, aceasta metoda a fost interzisa in Franta, Anglia, Irlanda si Bulgaria. In S.U.A. si Germania au aparut solicitari pentru a se interzice prin lege exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

In Romania, fara sa existe cadru legal pentru aceasta metoda de exploatare a gazului de sist si fara stiinta si acordul autoritatilor locale si a proprietarilor de terenuri, A.N.R.M. a negociat acorduri petroliere de explorare-dezvoltare-exploatare cu firma americana Chevron si multe altele. Clauzele acordurilor sunt secrete pentru proprietarul gazelor naturale, Poporul Roman, precum si pentru proprietarii terenurilor.Pe surse, s-a aflat ca in contractul secret cu firma Chevron s-a precizat ca Guvernul Romaniei s-a angajat sa despagubeasca firma americana pentru toate cheltuielile facute pana cand va fi interzisa exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

De la televizor au aflat cetatenii romani despre demersurile facute de reprezentanti ai firmei Chevron la presedintele Basescu, la primul-ministru Ungureanu, la citiva ministri si la A.N.R.M. pentru urgentarea semnarii acordurilor petroliere si inceperea prospectiunilor in judetele Vaslui si Constanta. Primarii, consilierii locali, presedintii Consiliilor judetene Vaslui si Constanta si locuitorii din Birlad, Adamclisi, Costinesti si Vama Veche nu au stiut si nu stiu ce a negocit A.N.R.M. in numele lor si impotriva lor cu scopul de a asigura profituri si mai mari unor firme straine. Merita toata admiratia locuitorii din Birlad in frunte cu primarul Constantin Constantinescu si parintele protopop Vasile Laiu, sprijiniti de conducerea Consiliului judetean Vaslui, pentru ca in mod democratic si pe caile legale sa fie interzisa exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica si sa fie suspendate prospectiunile anuntate de firma Chevron pentru acest an.

Sfidindu-i pe protestatarii din judetul Vaslui si populatia Romaniei, Guvernul Ungureanu a aprobat in sedinta din 27 martie a.c. si a publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 205 din 28 martie a.c., trei Hotariri cu nr. 188,189 si 190 privind aprobarea Acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare in perimetrele Vama Veche, Adamclisi si Costinesti. Anexele la acorduri si clauzele contractuale sunt secrete pentru Poporul Roman ! Cei care le-au secretizat nu au nicio baza legala. Este doar o intelegere intre cei care au rastignit Poporul Roman ! Guvernul Romaniei nu are curajul sa informeze Poporul Roman despre cea mai mica redeventa din lume negociata cu firma Chevron, iar asupra comisioanelor se pastreaza o tacere absoluta, pina se ajunge la Parchet sau D.N.A.

La adunarile publice de protest si la zecile de mii de semnaturi strinse si depuse la presedintele Romaniei si la Guvernul Ungureanu este necesar ca in fata genocidului care a fost declansat cu ajutorul A.N.R.M. impotriva Poporului Roman sa se actioneze cu multa fermitate astfel:

1)  Primarii si presedintii Consiliilor judetene sa solicite, in scris, de la A.N.R.M. sa le comunice daca pentru localitatea sau judetul lor s-a negociat sau daca exista solicitari pentru exploatarea gazelor de sist si pe ce suprafete.

2)  Senatorii si deputatii sa-l interpeleze pe primul-ministru si sa-i solicite sa le comunice pentru localitatile din colegiile unde au fost alesi daca exista negocieri pentru acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare si in ce perimetre.

3)  Primarii sau consilierii locali si presedintii de Consilii judetene sau consilierii judeteni din toate localitatile, respectiv judetele, sa organizeze rapid referendumuri locale pentru ca populatia sa se poata opune, in mod pasnic si democratic, la genocid, la fracturarea hidraulica.

4)  Autoritatile locale impreuna cu senatorii si deputatii din colegiile electorale unde s-au negociat ori se negociaza acorduri petroliere cu Chevron sau alte firme sa depuna plingeri penale pentru: genocid; atentatul contra unei colectivitati; abuzul in serviciu in forma calificata; asociere in vederea savirsirii de infractiuni; traficul de influenta; darea si luarea de mita; primirea de foloase necuvenite; cumpararea de influenta; constituirea unui grup infractional s.a.

5)  Opozitia (P.S.D., P.N.L. si P.C.) sa introduca o motiune simpla la Senat si sa ceara anularea Hotaririlor de Guvern privind aprobarea acordurilor petroliere de concesiune pentru explorarea, dezvoltarea si exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica, precum si suspendarea negocierilor pe aceasta tema pina cind va fi adoptata o legislatie interna si o directiva a Uniunii Europene.

6)  La Congresele extraordinare ale P.S.D., P.N.L. si P.C. din 7 aprilie a.c. sa fie decisa si facuta publica pozitia acestor partide in legatura cu exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica si cu exproprierea romanilor proprietari de catre titularii licentelor de exploatare si acordurilor petroliere.

7)  Preotii din toate parohiile si manastirilor sa-i informeze pe credinciosi asupra pericolelor care decurg din exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica si sa participe in fruntea locuitorilor la marsuri si adunari de protest.

8)  Candidatii la alegerile locale si partidele care ii sustin sa prezinte clar pozitia lor si actiunile pe care le-au intreprins sau le vor promova pentru a apara viata si sanatatea locuitorilor, precum si mediul inconjurator.

 Uniti, ii vom invinge pe asasinii economici si asasinii politici !

 Dr.Gheorghe Funar-Secretar general P.R.M.

       Presedintele Filialei P.R.M. CLUJ

 

 

 

 

 

 

Cu respectul cuvenit fata de cetatenii judetului,de Lege si de functia pe care o detineti,va solicit un raspuns la intrebarea: daca aveti cunostinta, ca vreo parcela de teren din acest judet este subiect de negociere intre A.N.R.M. si vreo persoana fizica sau juridica,privind exploatarea gazului de sist ? Va intreb acest lucru acum in Postul Mare deoarece, conducerea A.N.R.M., cu sprijinul unor reprezentanti ai presedintelui si Guvernului Romaniei, au negociat, fara transparenta, numeroase acorduri petroliere in multe judete pentru a facilita inceperea exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica. A.N.R.M. si Guvernul Romaniei au negociat cu firme straine si au aprobat acorduri petroliere pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica fara sa se fi facut niciun studiu de mediu, fara sa fie solicitata opinia specialistilor, fara dezbateri publice, fara sa se tina seama ca terenurile din perimetrele concesionate sunt proprietate privata, fara a fi instiintati si fara a obtine acordul primarilor, Consiliilor locale si Consiliilor judetene. A.N.R.M. si Guvernul Romaniei au tratat tara noastra ca pe propria mosie, iar pe locuitori ca pe niste sclavi asupra carora au dreptul de a le lua tot, inclusiv viata ! Pina acum au aparut putine informatii despre acordurile petroliere in judetele Vaslui (in apropiere de Birlad) si Constanta (localitatile Adamclisi, Costinesti si Vama Veche). Pe surse, s-a aflat ca s-a negociat inceperea prospectiunilor, a explorarilor si a exploatarii gazului de sist prin fracturare hidraulica a rocilor in multe localitati din judetele Timis, Arad, Bihor, Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud, Mures, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Bacau, Satu-Mare, Ialomita, Teleorman, Dambovita, Ilfov, Neamt, Botosani, Suceava si Galati.       

   Atit Puterea (P.D.L., U.N.P.R., U.D.M.R. si deputatii minoritatilor etnice) cit si Opozitia (P.S.D., P.N.L. si P.C.) ascund Poporului Roman faptul ca actioneaza impreuna si au pregatit cadrul legal pentru exproprierea proprietarilor de pe terenurile pentru care s-au eliberat licente de exploatare miniera si acorduri petroliere. La 25 martie 2009, senatorii Toni Grebla (P.S.D.) si Ion Ruset (P.D.L.) au inregistrat la Senat o Propunere legislativa de modificare si completare a Legii minelor, Legea nr. 85/2003, care de fapt creaza cadrul legal pentru exproprierea cetatenilor de pe teritoriile care au fost concesionate de A.N.R.M. si Guvern pentru exploatarea resurselor naturale. Se instituie o procedura speciala si foarte rapida de expropriere la indemina titularilor de licente de exploatare.

De la televizor au aflat cetatenii romani despre demersurile facute de reprezentanti ai firmei Chevron la presedintele Basescu, la primul-ministru Ungureanu, la citiva ministri si la A.N.R.M. pentru urgentarea semnarii acordurilor petroliere si inceperea prospectiunilor in judetele Vaslui si Constanta. Primarii, consilierii locali, presedintii Consiliilor judetene Vaslui si Constanta si locuitorii din Birlad, Adamclisi, Costinesti si Vama Veche nu au stiut si nu stiu ce a negocit A.N.R.M. in numele lor si impotriva lor cu scopul de a asigura profituri si mai mari unor firme straine. Merita toata admiratia locuitorii din Birlad in frunte cu primarul Constantin Constantinescu si parintele protopop Vasile Laiu, sprijiniti de conducerea Consiliului judetean Vaslui, pentru ca in mod democratic si pe caile legale sa fie interzisa exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica si sa fie suspendate prospectiunile anuntate de firma Chevron pentru acest an.   

Sfidindu-i pe protestatarii din judetul Vaslui si populatia Romaniei,      Guvernul Ungureanu a aprobat in sedinta din 27 martie a.c. si a publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 205 din 28 martie a.c., trei Hotariri cu nr. 188,189 si 190 privind aprobarea Acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare in perimetrele Vama Veche, Adamclisi si Costinesti. Anexele la acorduri si clauzele contractuale sunt secrete pentru Poporul Roman !

      Stiindu-va  un aparator al Legii doresc acest raspuns nu pentru mine ci pentru cetatenii judetului Bistrita Nasaud.

Primiti Domnule Prefect , asigurarea deplinei mele consideratii.

Bistrita 06.04.2012                         ing.Viorel Cotutiu

                                 Presedinte filiala PRM,Bistrita Nasaud

 Domnului Prefect al Judetului Bistrita Nasaud, Ing. FLORIAN DANIEL CRISTIAN

 

 

 

 

 

 

CATRE,

       PARCHETUL DE PE LANGA INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE,

Bucuresti, B-dul Libertatii nr.12-14, sector 5

 In atentia doamnei Procuror general LAURA CODRUTA K?VESI

 Subsemnatul Dr.Gheorghe Funar, domiciliat in Municipiul Cluj-Napoca, str. Paring nr.8, ap.14, judetul Cluj, am avut sansa si onoarea de a fi ales primar al Municipiului Cluj-Napoca in trei mandate consecutive, in perioada 1992-2004, iar apoi senator de Cluj, in mandatul 2004-2008. In Senatul Romaniei am fost ales, pe rand, lider al Grupului parlamentar P.R.M., secretar al Senatului, chestor al Senatului si presedinte al Comisiei de privatizare. Am fost membru al Comisiei de administratie publica si al Comisiei de finante-banci.

Avand o bogata experienta acumulata in invatamantul superior (in perioada 1977-1992), in administratia publica si in Parlamentul Romanie, fiind ca si Dumneavoastra un bun roman si afland despre numeroasele fapte penale savarsite in legatura cu genocidul impotriva Poporului Roman, urmas al Poporului Primordial in Dacia Mare, al Adevaratului Popor ales de Santu, care a dat omenirii cea mai veche si avansata civilizatie cu peste 10.000 de ani inainte de Hristos, precum si faptul ca Dumneavoastra nu V-ati autosesizat, sunt nevoit sa recurg la un

 DENUNT  PENAL

 formulat in temeiul dispozitiilor Codului de procedura penala, pe tema Acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare in perimetrele Barlad, Vama Veche, Adamclisi si Costinesti, precum si in numeroase alte localitati din judetele Timis, Arad, Bihor, Cluj, Salaj, Bistrita-Nasaud, Mures, Covasna, Dolj, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Satu Mare, Neamt, Botosani, Suceava, Teleorman, Ialomita, Hunedoara, Bacau si Galati,  unde angajatii din conducerea Agentiei Nationale de Resurse Minerale (A.N.R.M.) si ai mai multor ministere au negociat, fara stiinta si aprobarea Poporului Roman, a autoritatilor locale si a proprietarilor de terenuri, sa fie concesionate uriase suprafete de teren ale persoanelor fizice unor firme straine care sa exploateze gazele de sist prin fracturare hidraulica, solicitandu-Va sa identificati persoanele vinovate  de savarsirea urmatoarelor infractiuni:  genocid; tradare; tradare prin transmisiune de secrete; atentat contra unei colectivitati; divulgarea secretului care pericliteaza siguranta statului; abuz in serviciu in forma calificata; asocierea in vederea savarsirii de infractiuni; trafic de influenta; dare de mita; luare de mita; primirea de foloase necuvenite; constituirea unui grup infractional; cumpararea de influenta; fals in declaratii de avere in forma continuata.

Pentru aflarea adevarului si stabilirea persoanelor vinovate de savirsirea unora dintre aceste infractiuni Va solicit sa dispuneti ca in timpul cercetarilor penale sa fie audiati, cel putin, urmatorii martori :

-Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei si specialist in geologie, in mandatul careia s-a dat Acordul petrolier pentru zona Barlad.

-Calin Constantin Anton Popescu-Tariceanu si Emil Boc, fosti prim-ministrii.

-Mihai Razvan Ungurean, prim-ministru al Romaniei.

-Viceprim-ministrii, din perioada 2005-2012.

-Ministrii si secretarii de stat, din perioada 2005-2012, de la :

-Ministerul Economiei si Comertului; Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

-Ministerul Mediului; Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale; Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

-Ministerul Culturii si Cultelor; Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

-Ministerul Administratiei si Internelor.

-Ministerul  Sanatatii Publice.

-Ministerul Turismului; Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

-Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei; Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

-Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului; Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

           -Presedintii, vicepresedintii si directorii generali de la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (A.N.R.M.), din perioada 2005-2012.

            -Membrii echipelor de la A.N.R.M. care au negociat incheierea acordurilor petroliere, cu clauze secrete (impuse de partea romana) indreptate impotriva Poporului Roman si Interesului National.

            -Consilierii primului-ministru si ministrilor, din perioada 2005-2012.

            -Secretari generali ai Guvernului Romaniei, din perioada 2005-2012.

            -Directorii Serviciului Roman de Informatii (S.R.I.) si Serviciul de Informatii Externe (S.I.E., din perioada 2005-2012.

            -Directorii sau presedintii firmelor care au negociat cu A.N.R.M. incheierea unor acorduri petroliere, in perioada 2005-2012, vizand explorarea, dezvoltarea si exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

           -Realizatorii si invitatii lor la emisiunile posturilor de televiziune Antena 3, Romania TV, si Realitatea TV, incepand cu ultima decada a lunii martie a.c., consacrate gazelor de sist si pericolelor ce decurg din exploatarea lor prin fracturare hidraulica.

           -Primarii din Barlad, Adamclisi, Costinesti, Vama Veche si din alte localitati unde, fara stirea lor si fara aprobareaConsiliilor locale, A.N.R.M. a negociat, a incheiat acorduri petroliere cu clauze secrete si impotriva locuitorilor proprietari ai terenurilor.

          -Presedintii Consiliilor judetene din Vaslui, Constanta si multe alte judete unde, fara aprobarea acestora, A.N.R.M. a negociat sau a incheiat acorduri petroliere, cu clauze secrete si impotriva populatiei.

           -Organizatorii manifestatiilor publice de protest din Barlad, Bucuresti, Constanta, Costinesti si alte localitati, impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

           -Senatorii Toni Grebla (P.S.D.) si Ion Ruset (P.D.L.) care au semnat o propunere legislativa, in martie 2009, de modificare si completare a a Legii minelor, Legea nr.85/2003, prin care, cu incalcarea Constitutiei Romaniei si a inca sapte acte normative (Legea nr.24/2000, Legea nr.33/1994, Legea nr.46/2008, Legea nr.18/1991, Legea nr.59/1991, Legea nr.350/2001 si O.G.nr.43/2000) au cautat sa pregateasca cadrul legal pentru exproprierea speciala si rapida a proprietarilor romani de catre titularii de licente de exploatare miniera si acorduri petroliere obtinute de la A.N.R.M.. Punctul de vedere al Guvernului Romaniei, semnat de primu-ministru Emil Boc, este impotriva acestei propuneri legislative si este foarte bine motivat.

           -Persoanele din Guvernul Romaniei care au blocat ilegal, de la sfarsitul lunii decembrie 2011, publicarea unei Ordonate de Urgenta in Monitorul Oficial al Romaniei, prin care au fost majorate redeventele pentru exploatarea resurselor naturale. Ca urmare, A.N.R.M. a incheiat contracte de concesionare in acest an pe baza vechilor redevente, producandu-se mari prejudicii Bugetului de Stat.

          -Membrii Guvernului Romaniei care au aprobat Hotararile vizand acordurile petroliere de concesionare pentru explorare-dezvoltare-exploatare in perimetrele Barlad, Vama Veche, Adamclisi, Costinesti si, probabil, altele.

          -Senatorii si deputatii din colegiile electorale unde s-au negociat ori se negociaza acorduri petroliere cu firma Chevron sau alte firme pentru exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

          - Directorii de la Garda de Mediu din judetele unde firma Chevron a facut prospectiuni fara a detine acorduri de mediu.

          - Directorii firmei Prospectiuni S.A., care a fost angajata de compania americana Chevron pentru a efectua lucrari in perimetrele din acordurile petroliere.

          -  Primarii din localitatile unde au fost realizate depozite de explozibil, care va fi folosit la foraje.

          -Deocamdata, ultimul pe lista, presedintele Romaniei Traian Basescu, un sustinator al acordurilor petroliere pentru exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica si care manifesta un interes deosebit pentru afacerile firmei Chevron in tara noatra, precum si pentru jefuirea de catre straini a zacamintelor extrem de bogate si valoroase de la Rosia Montana si Rosia Poieni, din Muntii Apuseni.

        Dintre martorii propusi, am convingerea ca, in timpul cercetarii penale, la multi dintre ei le va fi schimbata incadrarea juridica, le va fi pus sechestru pe avere si vor primi interdictia de a parasi Romania. Cei care vor fi gasiti vinovati in legatura cu acordurile petroliere vizand exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica, inclusiv pentru tentativa de genocid, risca sa fie condamnati la detentie pe viata sau la inchisoare de pana la 25 de ani si confiscarea averilor.

        Va invederez faptul ca la baza acestui denunt penal stau urmatoarele

 

MOTIVE

         In fapt, Romania este o tara bogata in numeroase resurse naturale, pe care Statul Roman, conform Constitutiei (art.135, alin.2), are obligatia sa asigure exploatarea lor in concordanta cu Interesul National. Pe teritoriul Romaniei si in platoul continental al Marii Negre exista bogate zacaminte de titei si gaze naturale. Pana in acest an, in tara noastra au fost si sunt exploatate gazele naturale obisnuite sau conventionale, care se gasesc in "pungi", de regula, impreuna cu zacamintele de titei. In timpul presedintelui Basescu si Guvernelor Tariceanu, Boc si Ungureanu, a fost concesionata exploatarea gazelor naturale conventionale unor firme straine care platesc Statului Roman cea mai mica redeventa din lume, de circa 5 dolari U.S.A/1.000 m3. Pe cale de consecinta, in fiecare an Bugetul de Stat este prejudiciat cu peste 5 miliarde lei. O buna parte din cantitatea de gaze naturale extrasa din Romania este exportata in Austria si Ungaria, iar firmele care extrag si exporta din tara noastra titei si gaze naturale sunt scutite de impozite catre Bugetul de Stat. In acelasi timp, guvernul Romaniei importa din Federatia Rusa gaze naturale la un pret de peste 500 dolari U.S.A. si la acest pret le factureaza pentru populatiei si majoritatea agentilor economici. Si in acest domeniu exista firme privilegiate si "baieti destepti" de care Parchetul si Directia Nationala Anticoruptie (D.N.A.) nu se ocupa, desi probele sunt evidente. Ca urmare a scurgerii de informatii de la A.N.R.M. si unele ministere referitoare la gazele de sist si profitand de lipsa cadrului legislativ, mai multe firme straine au reusit sa inceapa negocierile de la Bucuresti pentru a obtine acorduri petroliere care sa le permita exploatarea gazelor naturale neconventionale sau a gazelor de sist, care se gasesc la mari adancimi, intre straturile de roca. Romania este una dintre cele mai bogate tari din Europa in gaze de sist, iar directorul Chevron a declarat public ca a obtinut acorduri petroliere pentru 25-30 de ani spre a exploata gaze neconventionale prin fracturare hidraulica. Intuind reactia populatiei si autoritatilor locale fata de genocidul si dezastrul ecologic provocat prin aceasta  metoda de extractie a gazelor de sist, reprezentantii A.N.R.M. si ai Guvernului Romaniei au cerut firmelor straine sa accepte secretizarea Acordurilor petroliere si a anexelor acestora. Dupa protestele cetatenilor din Barlad si Constanta, directorul Chevron Romania a declarat ca firma americana este de acord cu desecretizarea documentelor referitoare la perimetrele concesionate. Guvernul Romaniei si A.N.R.M. se opun la descretizarea documentelor convenite cu firmele straine pentru exploatarea gazelor de sist. Se stie ca nu exista temei legal pentru astfel de secretizare. Pe surse, s-a aflat ca in aceste contracte Guvernul Romaniei s-a angajat fata de firma Chevron ca o va despagubi pentru toate cheltuielile facute in tara noastra in cazul in care va fi interzisa de Parlament exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Exploatarea gazelor de sist se face prin fracturare hidraulica. Pentru fiecare sonda se face un foraj vertical, la o adancime de peste 3.000 de metri, urmat de o forare orizontala. Urmeaza producerea unor explozii pentru a sparge rocile si a elibera gazul care este adus la suprafata prin pomparea unor cantitati uriase de apa (10-32 milioane litri pentru o extractie) amestecata cu nisip si 500-600 substante chimice periculoase pentru oameni si mediu inconjurator. Se pastreaza de catre A.N.R.M. secretul asupra acestor otravuri si a cantitatilor folosite de fiecare extractie. S-ar putea ca Guvernul Romaniei si ANRM sa le spuna cetatenilor romani, cu cinismul specific alogenilor, ca mortii vor afla adevarul. Acest amestec de apa, nisip si subsatnte toxice este injectat in pamant sub o presiune uriasa, de 600-1.000 atmosfere. La o singura sonda aceasta procedura se repeta de 18-30 de ori. Din cantitatile de lichide injectate la fiecare sonda revine la suprafata, impreuna cu gazul de sist, numai jumatate. Cealalta jumatate ramane in pamant si ajunge in panza freatica. In putinele tari unde a inceput  exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica, in zonele afectate nu mai exista apa potabila. Lichidul toxic ajuns la suprafata, dupa captarea gazelor naturale, este depozitat in bazine de evaporare, care devin adevarate bombe chimice.

        In Proclamatia de la Barlad, din ziua de 22 martie 2012, citita in fata a peste 5.000 de protestatari, au fost mentionate multe pericole majore pentru sanatatea oamenilor si pentru mediul inconjurator ca urmare a utilizarii metodei fracturarii hidraulice la exploatarea gazelor de sist, respectiv: contaminarea panzei freatice si a surselor de apa potabila; epuizarea resurselor de apa din zona; contaminarea terenurilor agricole si forestiere; aparitia exploziva a bolilor specifice sistemului nervos, a bolilor de piele si a cancerului; risc seismic asociat cu antrenarea unor substante radioactive; scoaterea terenurilor din circuitul agricol. La toate acestea se adauga migratia masiva a multor comunitati locale, desertificarea, alunecarile de teren si favorizarea cutremurelor de pamant. Presedintele A.N.R.M., Alexandu Patruti a declarat ca "extractia nu este o activitate prietenoasa pentru mediul inconjurator. " Avand in vedere aceste pericole, a fost interzisa exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica in Franta, Anglia, Irlanda si Bulgaria. In U.S.A. si in Germania au aparut solicitari pentru a se interzice prin lege aceasta metoda de extragere a gazelor de sist. La inceputul lunii aprilie a.c., in Brazilia s-a produs un dezastru ecologic la o sonda care extragea gazele de sist. Parchetul din Brazilia a cerut firmei Chevron despagubiri de un miliard dolari U.S.A.. In Romania, fara sa existe cadrul legal pentru prospectiuni, explorare si exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica si fara stiinta si aprobarea autoritatilor locale si a proprietarilor de terenuri, A.N.R.M. a negociat si negociaza acorduri petroliere de explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de sist cu firma americana Chevron si multe alte firme pentru perimetre de zeci de mii sau sute de mii hectare de teren din numeroase localitati aflate in majoritatea judetelor din Romania. Clauzele acordurilor petroliere negociate, in genunchi pe mari sume in euro sau dolari, sunt secretizate pentru Poporul Roman, proprietarul gazelor naturale, precum si pentru autoritatile locale si proprietarii terenurilor carora li se aplica politica faptului implinit. A.N.M.R. si Guvernul Romaniei au negociat cu firme straine si au aprobat acorduri petroliere pentru explorarea si exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica fara sa se fi facut niciun studiu de mediu, fara a se fi solicitat opinia specialistilor, fara dezbateri publice, fara sa se tina seama ca terenurile din perimetrele concesionate sunt proprietate privata, fara a sti si fara a obtine acordul primarilor, Consiliilor locale si Consiliilor judetene. A.N.R.M. si Guvernul Romaniei au tratat tara noastra ca pe propria mosie, iar pe locuitori ca pe niste sclavi asupra carora au dreptul de a le lua tot, inclusiv viata. Poporul Roman, prin Referendum National, nu a mandatat A.N.R.M. si Guvernul Romaniei sa concesioneze exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Cetatenii din comunele, orasele, municipiile si judetele unde A.N.R.M. a negociat acorduri petroliere pentru extragerea gazelor de sist au aflat de la televiziune  si din presa centrala si locala ca vor avea parte de un genocid, de cutremure, de alunecari de teren si ca vor ramane fara apa potabila, iar culturile agricole vor fi otravite. Tot de la televizor au aflat locuitorii Romaniei ca reprezentantii firmei Chevron au fost primiti si au obtinut asigurari de sprijin de la presedintele Basescu, premierul Ungureanu si de la cativa ministrii pentru urgentarea semnarii acordurilor petroliere si inceperea prospectiunilor in judetele Vaslui, Constanta si Timis. In urma acestor vizite si nu numai,  in Monitorul Oficial al  Romaniei nr.205 din 28 martie 2012 au fost publicate Hotararile Guvernului Ungureanu cu nr.188/2012, nr.189/2012 si nr.190/2012 privind aprobarea Acordurilor petroliere in perimetrele Vama Veche, Adamclisi si Costinesti. Alte numeroase proiecte de H.G. pentru alte perimetre din multe judete asteapta sa fie introduse in urmatoarele sedinte de guvern. Primarii si cetatenii din numeroase localitati nu au fost instiintati de A.N.R.M. in legatura cu negocierile in curs pentru concesionarea exploatarii gazelor de sist pe proprietatile lor prin fracturare  hidraulica. A.N.R.M. lucreaza in secret impotriva Poporului Roman si in favoarea firmelor straine.

          Guvernul Romaniei si A.N.R.M. au incalcat si Legea mediului care, la art. 5 lit.c, precizeaza : "Statul garanteaza dreptul tuturor persoanelor de a fi informate privind deciziile in domeniul mediului care ar putea sa-i afecteze."

        Persoane iresponsabile din/si de la Guvernul Romaniei si de la A.N.R.M., in urma unor acte de coruptie si prin savarsirea multor infractiuni, impreuna cu asasinii economici straini au pus la cale un genocid impotriva populatiei  din localitatile si judetele unde s-au negociat ori se negociaza acorduri petroliere vizand extragerea gazelor de sist prin fracturare hidraulica.

Rezulta asadar, ca o parte din martorii propusi, se fac vinovati de savarsirea infractiunilor mai sus aratate, infractiuni ce intrunesc in speta, toate elementele constitutive.  

Infractiunile, au fost comise cu intentie directa, avand in vedere ca persoanele respective aveau stiinta ca incalca prevederile legale, urmarind si dorind realizarea actiunii lor (latura subiectiva).

   De asemenea,  urmarile socialmente periculoase sunt de necontestat, iar raportul de cauzalitate se deduce din insasi materialitatea faptelor, nefiind necesar a fi dovedit.

Luand in considerare cele prezentate, Va rog ca la solutionarea prezentului denunt penal sa aveti in vedere toate considerentele mentionate mai sus si, pe cale de consecinta sa demarati cercetarile in vederea elucidarii tuturor aspectelor, pentru tragerea la raspundere a celor vinovati, conform dispozitiilor Codului de procedura penala.

 

In drept, solicit aplicarea prevederilor Codului penal, iar cercetarea penala sa fie efectuata de procuror.

 

 

Dr.GHEORGHE FUNAR

Cluj-Napoca,

 aprilie 2012

 

0 comentarii2128 vizualizări07 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0