Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 05 Iulie 2020 - 11906 vizitatori azi
Lansarea candidatilor USL Bistrita-Nasaud. Discurs Crin Antonescu. Se duc portocaliii pe rau in jos.

Programul zilei de 28 aprilie 2012-"Lansarea candidatilor USL Bistrita-Nasaud". Sambata, 28 aprilie 2012, in prezenta liderilor USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, va avea loc lansarea oficiala a candidatilor USL Bistrita-Nasaud, dupa urmatorul program:

Nasaud, ora 16:00, in zona Hotelului Salauta - lansarea candidatului USL pentru functia de primar, dl. Mircea Romocea;

 • Bistrita, ora 17:30, Sala Polivanta* - lansarea candidatilor pentru Consiliul Judetean, Primaria Bistrita si primariile din judetul Bistrita-Nasaud

 

Purtator de cuvant-Dorin Dobra.

 

* Reprezentantii presei au rezervate locurile din tribuna oficiala;

 Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati Biroul de Presa al USL BN:

    Ana Maria Danila: 0733.558.709

    Dorin Dobra: 0744. 849.957.

 

 

 

 

Transcrierea discursului presedintelui PNL, Crin Antonescu, la motiunea de cenzura depusa de USL - "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata"

 "Stimate doamne si stimati domni parlamentari, Domnule prim-ministru,

As spune cateva lucruri strict legate de temele din motiunea de cenzura si care sunt niste lucruri in opinia Partidului National Liberal, si deci in opinia mea, esentiale. Ne-ati prezentat, domnule prim-ministru, perimetre, diametre, adancimi de puturi, date de infiintare si alte lucruri, pesemne corecte. Ati invocat hotarari de Guvern din 2004, din 2007, din 2009. Ati invocat preturi, costuri si conjuncturi acum la bursa. Nu despre asta vorbim si nu stiu daca scrie pe site-ul partidului sau nu, dar noi, cei din Partidul National Liberal, credem un lucru simplu, ca atunci cand e vorba de privatizari care presupun resurse naturale ale Romaniei, trebuie sa avem transparenta, trebuie sa avem studii serioase si din surse serioase, trebuie sa avem felurite tipuri de dezbateri publice, trebuie sa avem cu siguranta si cu necesitate o dezbatere in Parlament si trebuie sa integram fiecare din aceste privatizari intr-o strategie, daca o avem, pentru dezvoltarea economica a acestei tari. Cu alte cuvinte cred ca intelegeti, sau daca nu, va spun eu acum ca Partidul National Liberal sustine proprietatea privata, sustine economia privata, a sustinut si a facut privatizari de mai mare sau mai mic succes in Romania, dar le-a facut, si nu pune in discutie astazi daca trebuie sau nu sa exploatam gazul de sist, daca trebuie sau nu sa privatizam cuprul, ci respinge categoric faptul ca astfel de decizii se iau pe sub mana, se iau fara transparenta, se iau fara dezbatere publica si in Parlament. Ati facut aceste lucruri si de aceea trebuie sa plecati.

E foarte limpede, de asemenea, ca nu puteti convinge, ci, din pacate, doar plictisi, atunci cand evocati faptul ca si alti prim-ministrii si-au suplimentat fondul aflat la dispozitia lor sau ca eventual si alti prim-ministrii si alte guverne au alocat bani pe criterii de partid, bani publici. Nu discutam despre asta domnule prim-ministru, nu discutam istorie. Discutam despre faptul ca Guvernul dumneavoastra a facut cu cel mai mare cinism, permiteti-mi sa-i spun cu cea mai mare nerusinare, cea mai partizana alocare de fonduri la vedere pentru un partid pe care nu stiu daca vreti sa il transformati in miscare, sa il renovati, sa il prezentati ca pe o marfa contrafacuta drept buna, pe piata electorala, dar care nu are nici un drept sa beneficieze in exclusivitate pentru interese partizane pe banul public. Ati facut asta si pentru asta trebuie sa plecati.

In fine, este chiar jenant sa veniti si sa ne spuneti povesti despre internationalism luminat si patriotism vinovat de la inceputul anilor '90, prefacandu-va ca nu intelegeti, asa cum se preface si distinsul domn senator Marko Bela, prefacandu-va ca nu intelegeti ca nimeni dintre noi, liberali sau social-democrati, nu a negat vreodata dreptul la identitate lingvistica, la identitate culturala, la identitate de orice fel al minoritatilor.

Istorioara cu intentie ironica a domnului Marko Bela cuprinde lucruri adevarate: da, si PSD, si PNL au guvernat impreuna cu UDMR si au facut lucruri fundamentale si corecte pentru minoritatea maghiara din Romania, ceea ce, dincolo de toate capcanele textelor, nu vreau sa va scape domnule prim-ministru este esentialul, si anume esentialul, si anume ca Partidul National Liberal nu va accepta niciodata ideea ca limba romana nu mai este singura limba oficiala in Tara Romaneasca, in statul roman. Faceti facultati in ce limbi vreti, cate vreti, dar statul roman cat mai exista, cat nu la-ti dus acasa cu totul sau la Modrogan, sau la sediul UDMR din Tirgu-Mures sau Miercurea Ciuc, statul roman are obligatia ca prin legile sale, prin institutiile sale sa dea dreptul oricarui cetatean roman aflat in suferinta sa mearga la medic si sa vorbeasca in limba oficiala, una singura, limba romana.

Astea sunt cateva lucruri clare. As vrea sa mai fie clare, scrise sau nu pe site-ul Partidul National Liberal, doua lucruri domnule prim-ministru legate de originea puterii in democratie si de scopul puterii intr-o democratie. Dumneavoastra, intr-un mod deplasat, ca sa nu zic obraznic, l-ati trimis la scoala, fara sa precizati macar la care, pe unul din liderii opozitiei, care azi, in fine, a fost incarcat si cu tema suplimentara a Cantului II din Iliada. Exista in mod evident, domnule prim-ministru, scoli pe care nu le-ati facut sau pe care le-ati facut prost. Una dintre ele este aceea care ne spune, ne invata pe noi liberalii, cel putin, cred ca si pe social-democrati, ca originea adevarata a puterii in democratie este la cetatean, e.. Dumneavoastra care intr-un dialog de mare inaltime spirituala  cu domnul Cristoiu si partial cu domnul Turcescu, ati trimis singur la parafraze biblice ati invocat in termeni de facere, de geneza, nasterea guvernului dumneavoastra si ati spus nu ca Sfanta Scriptura, la inceput a fost cuvantul, si cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era cuvantul, ci ati spus misterios confundand probabil secretul de serviciu cu misterul, ati spus spre emotia definitiva a domnului Cristoiu, la inceput a fost un telefon si telefonul era la Basescu.

Nu pot sa continui sa parafrazez Scriptura in felul acesta. Dati-va telefoane, puneti-va intrebari, meditati, dar intelegeti ca asta nu este sursa legitima a puterii. Intelegeti ca  de aceea pentru ca nu aveti puterea de la cetatean, ci o aveti de la telefonul omului, de aceea dumneavoastra sunteti un prim-ministru care executa ordine si simuleaza decizii si pentru asta trebuie sa plecati.

Trebuie sa plecati pentru ca in viziunea noastra, a celor din Partidul National Liberal cred ca nu scrie pe site, dar noi subintelegem, un prim-ministru nu executa ordine, ci ia decizii.

Trebuie sa plecati si aveti va rog bunatatea ca la plecare sa ne spuneti macar ale carui ordine le executati, in afara acelui om care v-a dat telefon la inceputul lumii.

Scopurile puterii, domnul prim-ministru, nu sunt intr-o democratie, se invata si asta la scoala si teoretic si practic daca facem politica, acelea de a apara partide, de a salva partide sau de a naste partide. Eu stiu ca partidele si liderii politici se nasc greu, dar nu o faceti pe banii statului roman, folositi-va campurile de antrenamente private sau ale institutiilor cu regim mai aparat de ochiul public, dar nu folositi banii publici, nu folositi imaginea si autoritate guvernamentala ca sa salvati un ciuruc de partid care este Partidul Democrat Liberal, sau ca sa va nasteti dumneavoastra mositi de o intreaga natiune un partid sau o miscare noua pe bani publici, asta noi liberali nu o intelegem, asta noi liberali nu o acceptam si asta noi liberali prin votul nostru de astazi nu va ingaduim sa faceti.

In fine la plecare pentru ca azi, sau peste putina vreme veti pleca, domnule prim-ministru, si poate veti incepe sa faceti politica, eu nu va pot trimite la scoala, nu imi permit acest lucru, nici nu va dau sfaturi, vreau doar sa raspund unui lucru foarte important si o spun mai mult celorlalti colegi si poate celor care ne urmaresc, nu atat dumneavoastra.

Ati sugerat la un moment dat, polemist redutabil, ati propus o cheie in care sa cititi niste declaratii dure ale mele la adresa nesigurantei dumneavoastra in legatura cu faptul ca sunteti independent sau sunteti membru al Partidului National Liberal, si ati propus sa se citeasca asta in cheia unei temeri pe care as avea-o fata de dumneavoastra. Da, sa stiti ca asa este. Ma tem domnule prim-ministru, nu atat de dumneavoastra personal cat de capacitatea sistemului in care traim de a va regenera, de capacitatea sistemului de a produce la infinit ungureni pentru ca ei, ungurenii, nu sunt asa cum incercati sa pretindeti o noua generatie in politica, generatia premiantilor care erau in comitetul central al UTC, generatia premiantilor care erau chemati sa fie pusi sefi la SIE, generatia premiantilor care primeau telefon la inceput.

Sunt premianti care nu au fost pe unde ati fost dumneavoastra, sunt in generatie cu dumneavoastra, generatia nu este o serie noua de masinute cu un cip in plus,  generatia cuprinde oameni in carene si oase, oameni diversi, oameni capabili ca in fata Parlamentului Romaniei sa spuna o fraza de la ei, nu sa citeasca o hartie lunga si plictisitoare facuta de cine v-a facut-o.

Cum v-ati simtit domnul prim-ministru, dumneavoastra, care pretindeti si bine ar fi sa fi putut face o schimbare in politica romaneasca, cum v-ati simtit cu 20 de sustinatori razleti vorbind intre ei si fara sa va asculte nimeni. Cum v-ati simtit ca prim-ministru, pe cine reprezentanti? Nici macar ce a mai ramas din adunatura pedelista si atunci va intreb cum de nu plecati singur?

Cum de nu plecati singur, cand se dovedeste clar ca marea dumneavoastra pricepere a ungurenilor este nu aceea de a va face ascultati, ci de a asculta ce vorbesc altii. Reveniti la ceea ce stiti sa faceti! Lasati-l pe domnul Paleologu, care a fost ascultat de sala, care a spus niste cuvinte de la dansul, cu care s-a reactionat, unii au ras, unii au contestat, unii au sustinut. Nu puteti sa faceti in felul asta nici o miscare politica, nici un partid politic, dar asta nu este treaba mea si a dumneavoastra si a electoratului.

Treaba mea este ca prin votul de azi sa va spun, mergeti si jucati-va de-a generatia noua, de-a facerea lumii in trei acte cu Traian Basescu si telefonul, de-a lasati intelectualii sa vina la mine cand de fapt chemati primarii la buget , jucati-va de-a ce vreti, de-a miscarea, dar nu pe banii publici, nu pe soarta tarii, nu pe soarta limbii romane, nu pe resursele naturale ale Romaniei.

Si inchei cu un ultim cuvant special catre reprezentatii in Parlament ai minoritatilor nationale, ca sunt sau nu sunt aici. Dragii nostri colegi, Romania a fost si este neinchipuit de generoasa atunci cand acorda oricarui reprezentant de minoritate etnica din Romania fie si cu 200 de voturi in spate, dreptul de a reprezenta intreaga natiune Romana ca parlamentar. Aveti toate aceste drepturi, ati primit toate aceste drepturi, ati fost respectati si ajutati de toate majoritatile si de toate guvernele.

Azi nu Uniunea Social Liberala, nu Partidul National Liberal sau Partidul Social Democrat au nevoie de dumneavoastra, astazi Romania care v-a investit cu acest mandat va cheama, azi limba romana va cheama in ajutor si va cere sa o ajutati, si va cer si eu, si va cerem si noi sa intelegeti ca aveti toate drepturile in aceasta tara, dar unul singur nu il aveti si nu il veti avea niciodata, sa hotarati soarta a 20 milioane de romani atunci cand aveti conditii bune de la guvernare si sa va ascundeti. Nu aveti voie sa va ascundeti, votati intr-un fel sau altul, pentru ca daca va ascundeti azi, nu va va mai cauta nimeni, inseamna ca de fapt astazi cei care nu exercitati un vot  inseamna ca demisionati definitiv din conditia de parlamentar roman.

Va multumesc!"

 

 

 

 

 

          Portocaliii au ajuns la mal. Se vor duce pe rau in jos pentru ca ce-au facut n-a  fost frumos. Fug ca potarnichile, ca sobolanii, ca toate vietuitoarele acestui pamant cand simt ca vine dezastrul. Am spus-o acum o luna cand am scris despre "Sandramaoa portocalie" ca ar fi inceput sa scartaie dupa plecarea lui Sorinel si am avut dreptate. Spuneam ca rozatoarele simt cand corabia incepe sa ia apa si o parasesc. Fug pentru ca tot in acel comentariu spuneam ca un partid care nu are o ideologie bine structurata pe un ideal national nu poate rezista in istorie. Exemple sunt partidele bolsevice care nu au gasit ecou in randul pamantenilor. De asemeni acolo unde s-a abandonat doctrina nationala partidul s-a transformat in cioburi. Ce s-a intamplat cu PNT-ul este cel mai elocvent exemplu. Dupa disparitia lui Coposu si urmare a varstei inaintate a lui Diaconescu partidul a incaput pe mana unor buticari care au facut posibila parasirea scenei politice a unui partid istoric cu traditie pe aceasta scena. Nu-i mai putin adevarat ca partidul nu s-a bucurat de oameni politici puternici. Constantinescu care trebuia sa duca mai departe ceea ce Coposu incepuse, s-a dovedit a fi un invins dupa primele lovituri. S-a dovedit a fi  in schimb un vorbitor ale carui cuvinte uneori curgeau fara rationament. Intr-un interviu luat de Hurezeanu spunea ca a fost acceptat de cercul de intelectuali din jurul lui Walesa. Si Gheorghe Gheorghiu Dej tot un electrician  de categoria  a 6-a a fost si a adunat in jurul sau intelectuali de marca. Cred ca s-ar fi mandrit mai mult daca ar fi fost acceptat de catre acestia si chiar de Dej, pentru ca trebuie sa dam istoriei ceea ce se cuvine. Gheorghiu Dej a fost unul dintre cei mai curajosi conducatori ai Romaniei. A fost primul dintre conducatorii  statelor ocupate care a scos armata sovietica in 1958 din tara. Pentru aceasta a trebuit sa plateasca cu viata fiind iradiat impreuna cu un grup restrans, apropiat lui. Asa se nasc eroii.

         Constantinescu a cedat la primul santaj facut de securitate. S-a si declarat invins de catre aceastia dupa primele lovituri, tocmai el in care romanii isi pusese sperantele si fusese ales pentru neutralizarea lor.

          Portocaliii ii urmeaza pe taranisti. Un partid fara doctrina nationala va disparea de pe scena politicii romanesti. Unii din PD au plecat acum cativa ani spunand cu subiect si predicat ca pleaca in alt partid sa faca o politica romaneasca. Asta spune ceva despre politica pe care a facut-o si o face actualul partid condus de un Lute. Oare de ce acesta a dorit spargerea PNL-ului, un partid cu o doctrina nationala bine structurata de mai bine de o suta de ani? Pe cine deranja aceasta doctrina nationala? Nu cumva pe internationalisti? Sunt intrebari pe care ni le punem, fiindca demersurile au fost facute si la acesti pasi au participat pe langa cei bine intentionati si iresponsabilii cu interese marunte de inavutire. Priviti si din cine este alcatuit acest partid, ce oameni au ,pe cine au pus in functii. La conducerea sa, au pus unul care a vazut o tara intreaga, ca a cazut in cap. Nu stau normal lucrurile nici la nivelul conducerii. Numai pentru imaginea partidului si nu poti face asemenea pasi, pentru ca traim intr-o lume civilizata, bine informata. Pana si copiii au vazut cum a cazut in cap piticul. Si ei au comentat aspectul. Pus in fruntea unui guvern apoi, se pot explica multe dintre acele acte care au iesit anormale. Pot sa pun sub semnul intrebarii puterea de a gandi a cazutului in cap? Oameni buni individul care a condus Romania in timp ce Lute tragea la masea, a vazut orasul dupa ce a terminat elementara. Poarta ochelari acum, nu pentru ca a citit prea mult, ci pentru ca a baut palinca de la o varsta frageda. A intrat in politica pentru ca a stiut bine sa repete acelasi lucru de mai multe ori. Priviti pe cine arunca in fata si cu ce probleme. In loc sa rezolve urgent gafa pe care a focut-o cel cazut in cap privind cass-ul retinut ilegal, ies pe posturile TV umplandu-se de penibilitate dupa fiecare aparitie in fata camerelor. Fufa de la  Parlament se simte impuscata de o metafora si pe viitor nu doreste sa devina martira. Nu-i buna nici de actrita si nu-i sta bine majoreta  in costum. Mihaita de la guvern e preocupat acum de olita ca s-ar putea sa o verse. Saracul cu atata scoala nu poate tine un discurs liberal la propiu. S-a sprijinit de o hartie cand le-a vorbit parlamentarilor.

         Cotoi confunda istoria. Chiar face o analogie cu perioada interbelica. Pai atunci Carol II cine poate fi? Stie el ceva ce noi nu stim?Disperarea dezertarilor le-au intunecat mintile si le-a scurtat memoria. Despre chestia cu ciuruitul care s-a si intamplat in cazul bugetarilor si a pensionarilor nu putem face o similitudine? Aici nu mai este vorba despre o metafora.

         Lute tu ce zici? Taci de o vreme. O fi murit ceva-n cotet si pute.

 

                                      Sunt Liber?

                               Sunt liber si pot sa spun,

                              Ca sunt condus de un nebun

                              Ce nu mai e, pe el stapan.

                              Sunt liber si dac-o spun

                              In gura, imi i-au un pumn

                              Pe spate cateva bastoane,

                              De la statul cu organe.

                              Sunt liber si dac-o spun

                              Ca sunt in tara mea stapan,

                              Mi-arata dreptul universal

                               Ca-n UE sunt un stat vasal.

 

                                                              Col.(r) Nour Constantin

0 comentarii2177 vizualizări27 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0