Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 28 Martie 2024 - 14587
Puterea cuvantului a daramat guvernul.

Guvernul lui Mihaita a cazut in urma discursului tinut in Parlamentul Romaniei de Crin Antonescu. Un discurs magistral, bine structurat, introducere, cuprins si incheiere, dar mai ales incheierea care a determinat trezirea minoritarilor din Parlament mai putin a acelora de o anumita culturalitate. Antonescu le-a reamintit tuturor minoritarilor din parlamentul Romaniei ca au asigurate in aceasta tara toate drepturile la zi,  mai putin unul nu-l poate avea, sa hotareasca soarta a 20 de milioane de romani, ascunzandu-se pentru a nu iesi la vot. "Si sa inchei cu un ultim cuvant special catre reprezentantii in Parlament a minoritatilor nationale....Faptul ca astazi va ascundeti, maine nu va va mai cauta nimeni....Neexercitarea votului inseamna ca demisionati definitiv din conditia de parlamentar roman".  Acesta a fost cuvantul care a daramat guvernul lui Mihaita. Cuvantul i-au luat de guler si i-au dus la urna sa voteze. Si unii, nu multi, au votat conform constiintei lor. Nu racolarile sau serviciile secrete care l-ar fi lasat din mana pe Mihaita, au condus cum spun altii, la caderea guvernului ci aceasta cuvantare care va ramane in istoria parlamentara a Romaniei.

             Partidele si oamenii politici asa cum spunea Crin Antonescu, se nasc greu. Nu poti sa faci ceva cu oameni nascuti inainte de termen, cu mari dificiente in abordari politice, administrative, economice, de comunicare. Amintitiva numai adresarea lui Mihaita catre oamenii napastuiti, acoperiti de zapada din iarna. Un asemenea nascut se numeste avorton.

             Cine a putut sa creada ca un Prim ministru, numit fara a avea in spate un partid  sau formatiuni politice pe langa care misunau grupuri de interese, putea conduce un guvern al Romaniei. Ala nu se poate numi decat un aventurier, un individ care joaca totul pe o carte. Un politician versat nu putea face asemenea miscari. Unii, asa zisi analisti politici, gen ardeiul scofalcit, chiriacii ori turcitii, au vazut in Lute un animal politic care devoreaza tot ce-i iese in cale. Iata ca acea gonflabila despre care acestia faceau vorbire s-a rasuflat, si rasufla gonflabila de multa vreme, c-am de cand a promis Lute ca va dimisiona in cinci minute. Si in ultima vreme pe parcurs de un an, cu retorica lui grava a iesit pe sticla si a declarat nu mai putin de sapte ori, au numarat jurnalistii, ca nu-l va numi in veci pe Victoras Prim ministru cat el va fi in mandat. Faptul ca a repetat de atatea ori, a fost semnalul ca deja intrase in panica si daca revedeti ultimile declaratii ve-ti observa usor cum i se usuca gatul de emotie pentru ca stia ca va veni aceasta data a adevarului, ca totul a fost o minciuna, o inselatorie, ca a venit la putere nu datorita calitatilor lui menegeriale ci datorita hazardului. Da, a hazardului  fiindca norocul lui Lute de fiecare data a fost  " Prostanacul".  Si pentru a demonstra acesta afirmatie, va readuc aminte ca la alegerile pentru Capitala, Lute l-a avut contracandidat pe asa zisul diplomat care muscase intre timp mana ce la hranit, adica mana lui Iliescu. Fiind numit ambasador de acesta in America, la venirea lui Constantinescu la putere, prin scrisoarea de adeziune si de porcaire a celui care-l numise nu a facut decat sa mai adauge o tinichea la dosarul sau, de care Lute a si profitat in campanie. La confruntarea directa Lute i-a adus aminte de scrisoarea care nu fuse-se pierduta. Lumea nu uita si la taxat pe Prostanac. Iar Lute a castigat la pas.

            In anul 2004 in turul doi al prezidentialelor, Prostanacul care se vedea un Prim ministru dupa alegeri, a iesit cu o declaratie bomba in urma careia a si fost botezat, prin care refuza voturile PRM-stilor lui Vadim. Noroc mai mare pentru Lute nu se putea. Nimeni n-a gandi ca ar fi fost un aranjament politic intre Lute si Prostanac.

           La prezidentialele din 2009, Prostanacul conducea cu 12 procente. Numai ca atatea idei proaste ii treceau atuncea prin cap si fiind si prostanac a ales-o pe cea mai proasta si mai convenabila pentru Lute si anume vizita la speculantul de piata al "Realitatii" pe atunci.

             Caderea fizica a lui Stolojan care o luse razna, de trecea saracul prin geamuri, a fost o alta sansa ce a tinut de hazard.

              Nu putem vorbi in cazul lui Lute de un om politic de anvergura tinand seama de gafele politice facute in tara si inafara. Un om politic remarcabil este transparent, toata lumea trebuie sa vada prin el. Ori omul este opac, vulgar, grosier, dusmanos. Nu poti respira aerul din jurul lui, miroase urat. De aceea spun, ca experimentul cu Mihaita la guvern a demonstrat incapacitatea lui de a realiza o costructie politica. Constructia portocalie DA a fost in exclusivitate a lui Stolojan.  Lute doar s-a asezat la masa cu bucate, plangand la parastas.  Partidul portocaliu nu a fost realizarea lui pentru ca omul nu a stiut decat sa darame. Ideea lui a fost distrugerea Partidului National Liberal, un partid istoric cu o vechime de peste un secol si ceva pe scena politica romaneasca prin fuziunea cu PD. Lute nu poate construi, insa este bun la daramat. De aceea unii din presa analizeaza gresit, confundand omul politic cu animalul politic, fara sa remarce ca omul politic construieste, iar animalul politic darama si se ridica pe ruinele daramaturii. De asta ii consider niste vorbitori pe acesti analisti si nici macar mercenari politici care ar face unele jucuri. Atata i-au dus capul, asta au scos pe gura.

             De aceea Victoras are o misiune grea pe care trebuie sa o gestioneze. E greu pentru ca sperantele romanilor sunt cat casa lor care nu vor sa  cada mai ales dupa o iarna napraznica la ale caror necazuri a mai participat si Mihaita dand cu bata in zapada. Am spus ca asta va varsa olita si asa s-a si intamplat, pentru ca rasul lui de copil nevinovat la urma la daramat.   

      Victoras, ai grija, nu-ti pune piciorul in ghips.

 

                       Trebuie facut si pasul doi

                       Sa-l duci pe Lute la gunoi. 

                                                                        Col.(r) Nour Constantin

 

 

 

0 comentarii2716 vizualizări02 mai 2012




rss 2.0
rss 2.0