Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 31 Martie 2020 - 13972 vizitatori azi
Calendar concret de returnare a debitelor statului catre agentii economici privati.

Senatorul Dan Voiculescu a adresat un mesaj premierului Emil Boc prin care ii solicita sa elaboreze un Calendar concret de returnare a debitelor statului catre agentii economici privati, folosind criterii transparente si obiective. Redam integral textul acestui mesaj:

"Domnule Prim Ministru,

Statul roman datoreaza aproximativ 2 miliarde de euro firmelor private. In mod evident, o asemenea datorie creeaza un acut blocaj economic, reduce la zero increderea in eficienta si responsabilitate institutiilor publice si descurajeaza disciplina la plata.

Astfel, statul roman penalizeaza agentii economici corecti, care isi achita la termen obligatiile financiare, si legitimeaza, prin propriul exemplu, economia subterana. Prin durata si volum, arieratele au devenit o forma de sabotaj macro-economic. 

In aceste conditii, consider ca Executivul si institutiile publice din subordine trebuie sa-si schimbe radical abordarea: achitarea la timp a obligatiilor de plata trebuie sa devina, in mod real, una dintre prioritatile guvernamentale.

O infuzie de 2 miliarde de euro in economia reala ar genera noi locuri de munca si o dezvoltare relevanta a activitatilor economice. Implicit, ar creste si incasarile statului din impozitarea si taxarea acestor activitati.

In consecinta, va solicit sa elaborati un Calendar concret de returnare a debitelor statului catre agentii economici privati, folosind criterii transparente si obiective. Practica platilor pe criterii arbitrare trebuie sa inceteze.

Domnule Prim Ministru,

Agentii economici privati sunt motoarele economiei nationale. Acestia trebuie sprijiniti, nu sabotati!

Pentru a-si redobandi credibilitatea, statul roman trebuie sa inceapa sa-si plateasca transparent datoriile fata de proprii contribuabili".

Cu sinceritate,

Dan Voiculescu

Biroul de presa P.C.

0 comentarii1869 vizualizări03 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0