Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Wilfried Martens a fost reales presedinte al PPE in cadrul Congresului partidului de la Bucuresti.(21 de poze)

Fost prim-ministru al Belgiei, Wilfried Martens, a fost re-ales pentru un nou termen de 3 ani in calitate de presedinte al Partidului Popular European (PPE). Presedintele Martens a primit un sprijin coplesitor din partea delegatilor (91%) in prima zi a Congresului de doua zile al PPE care a avut loc in Bucuresti,  gazduit de PDL, UDMR si PNTCD.

"Este o mare onoare sa fie incredintat de catre delegatii Congresului PPE de a conduce partidul nostru, timp de trei ani. In acest moment dificil pentru Europa, este de datoria mea sa  raman dedicat si fidel angajamentului familiei mele politice si proiectului European ", a subliniat Martens.

"Noul meu mandat se va confrunta cu multe provocari, dar va fi axat in principal pe pregatirea si lansarea campaniei PPE pentru alegerile europene 2014. In fazele premergatoare acestor alegeri cruciale, trebuie sa ne intensificam eforturile de a aduce Uniunea Europeana mai aproape de cetateni si de a le oferi speranta si perspectiva. In timpul campaniei, PPE si celelalte partide politice europene, trebuie sa se angajeze intr-o substantiala dezbatere politica pan-europeana care, in cele din urma, va crea un autentic spatiu public european. Asa cum am mentionat de mai multe ori inainte, PPE este angajat pentru a pune din nou inainte candidatul sau la functia de presedinte al Comisiei Europene, asa cum a facut-o la alegerile din 2004 si 2009, iar acest candidat va fi varful de lance al PPE la campania electorala din 2014 ", a adaugat presedintele PPE .

 

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii2744 vizualizări19 octombrie 2012




rss 2.0
rss 2.0