Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 05 Iunie 2020 - 5248 vizitatori azi
Congresul PPE a adoptat la Bucuresti noua platforma a partidului, manifestul politic, rezolutiile si a ales noua conducere.(65 de poze)

Partidul Popular European (PPE) a incheiat Congresul de 2 zile de la Bucuresti, Romania, odata cu adoptarea noii sale "Platforme a  Partidului", noul sau "Manifest" politic , si 14 rezolutii. PPE a organizat , de asemenea, summit-ul sefilor si liderilor de stat, de guvern si de partid pentru a pregati reuniunea Consiliului European. In plus, peste 600 de delegati cu drept de vot, au ales noua conducere a PPE:

 Presedinte:
Wilfried Martens, fostul prim-ministru al Belgiei (CD & V, Belgia)


Secretar General:
Antonio Lopez-Isturiz, membru al Parlamentului European (PP, Spania)


Vicepresedintii (enumerate in functie de rangul de vot):
Lucinda Creighton, Ministru de Stat pentru Afaceri Europene (Fine Gael, Irlanda)


Michel Barnier, comisarul pentru piata interna si servicii (UMP, Franta)


Peter Hintze, Secretar de stat parlamentar la Ministrul Federal al Economiei si Tehnologiei (CDU, Germania)


Antonio Tajani, comisar pentru industrie si antreprenoriat (PdL, Italia)


Johannes Hahn, comisarul pentru politica regionala (OVP, Austria)


Corien Wortmann-Kool, Membru al Parlamentului European (CDA, Tarile de Jos)


Mario David, membru al Parlamentului European (PSD, Portugalia)


Jacek Saryusz-Wolski, membru al Parlamentului European (PO, Polonia)


Tobias BILLSTRÖM, ministrul pentru politica de migratie si azil (Moderaterna, Suedia)


Anca Boagiu, senator PDL si vicepresedinte (PDL, Romania)


Trezorier:
Ingo Friedrich, fost membru al Parlamentului European (CSU, Germania)

 

 

" Congresul PPE de la Bucuresti a fost o piatra de hotar pentru familia noastra politica. Douazeci de ani dupa "Programul de baza" din Atena, delegatii nostri au adoptat cu larga majoritate noua "Platforma a Partidului". Platforma a luat in considerare modificarile fundamentale pe care Europa le-a suferit in ultimii ani si, in acelasi timp, si-a reconfirmat valorile care ghideaza familia noastra politica, care sunt un element indispensabil al succesului PPE. Platforma abordeaza, de asemenea, provocarile cu care Europa si societatile noastre ne confruntam in prezent si propune solutii care vor asigura un viitor stabil si prosper pentru cetatenii UE, " a declarat presedintele PPE Wilfried Martens.

 
Noul "Manifest"este un document complet ce cuprinde pozitiile noastre politice principale. Documentul subliniaza angajamentul nostru de a stabili clar o Uniune politica reala. Noi credem ca UE si statele membre trebuie sa ia masurile necesare pentru a exercita mai multa putere in comun. In ceea ce priveste criza economica actuala, consideram ca o abordare echilibrata intre disciplina fiscala si cresterea economica durabila este singura solutie credibila. Am subliniat de asemenea faptul ca euro este una dintre expresiile cele mai profunde ale integrarii europene, si acesta trebuie sa fie protejat si consolidat ", a adaugat presedintele PPE Martens.
In cele din urma, in paralel cu Congresul PPE, Adunarea a acceptat politic Liga Democrata din Kosovo (LDK), in calitate de membru observator al PPE.

 


PPE este cel mai mare si cel mai influent partid politic de centru-dreapta la nivel european, care include in prezent 74 membri-parti din 40 de tari, Presedintii  Comisiei Europene si ai Consiliului European, 16 sefi de stat si de guvern din UE  si 7 non-UE  , 13 membri ai Comisiei Europene si cel mai mare grup din Parlamentul European.

 

 

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii1897 vizualizări20 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0