Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Parintii care isi trimit copiii la cersit sa fie decazuti din drepturi.

Presedintele Partidei Romilor Pro Europa, Emil Neia Lacatus intentioneaza sa ceara deputatului Nicolae Paun sa depuna o lege speciala la Camera Deputatilor. Reprezentantul romilor bistriteni in Consiliul Judetean vrea sa sustina alaturi de presedintele Paun interzicerea cersetoriei, el fiind ingrijorat de amploarea pe care a luat-o acest fenomen in Romania, dar mai ales in Uniunea Europeana.

"Din pacate, principalii vectori ai acestui fenomen sunt etnicii romi, veniturile ilegale rezultate in urma acestei activitati imbogatind cateva persoane ce apartin etniei noastre sau unele grupuri de interese ce controleaza grupurile de cersetori ", spune Lacatus.

Presedintele Partidei Romilor Pro Europa considera ca toti cei implicati intr-o asemenea activitate ar trebui sa suporte rigorile legii: "Vreau sa-i propun domnului deputat Nicolae Paun ca in viitorul document legislativ sa existe o prevedere care sa-i oblige pe cei care practica cersetoria si sunt amendati de trei ori sa fie trimisi sa munceasca in folosul comunitatii. De asemenea, parintii care isi trimit copiii la cersit sa fie decazuti din drepturi si sa suporte rigorile codului penal".

Emil Neia Lacatus face un apel catre toti parlamentarii alesi pe cele sase colegii uninominale ale judetului Bistrita-Nasaud sa sustina viitoarea initiativa legislativa.

 

Biroul de presa

 

0 comentarii2800 vizualizări24 octombrie 2012




rss 2.0
rss 2.0