Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 08 Iulie 2020 - 7306 vizitatori azi
Cerem retragerea sprijinului politic si excluderea lui Laszlo Tokes din UDMR.

 Ungaria face pregatiri intense pentru aplicarea legii dublei cetatenii votate in parlamentul de la Budapesta, in acest an. Responsabil in Romania pentru implementarea acestei legi este chiar europalamentarul roman Laszlo Tokes sau pe numele sau adevarat Ladislau Tokes, care in acelasi timp este si vicepresedintele parlamentului european.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, in toate judetele din Ardeal, in care traiesc cetateni romani de etnie maghiara, se vor infiinta asa numitele "birou de statut ", in care se vor primi cereri si se vor indeplini formalitati pentru acordarea dublei cetatenii. Ma refer la cetatenia maghiara pentru cetatenii romani de etnie maghiara care isi doresc acest lucru.

Trei presedinti de consilii judetene, ma refer la Harghita, Covasna si Mures, deja au facut solicitare in acest sens pentru dobandirea cetateniei maghiare.

De aceasta lege, implementata de Laszlo Tokes in Romania, vor beneficia aproximativ 3,5 milioane de maghiari aflati in afara granitelor Ungariei, majoritatea lor aflandu-se in Romania si in Slovacia. Reactia Slovaciei a fost de a dopta o lege prin care dobandirea cetateniei maghiare pe baza acestei legi va duce automat la pierderea cetateniei slovace. Ministrul Roman de externe, la intalnirea ministrilor de externe din Uniunea Europeana, a declarat ca Romania  nu are o problema cu aceasta lege si ca este, in principiu, de accord cu ea. Si actiunile Ministerului de Externe au fost in conformitate cu aceasta pozitie a Romaniei.

Conform unei declaratii a lui Laszlo Tokes, din data de 11 septembrie 1975, catre Serviciile de Securitate Romana,  recunoaste, in mod sincer, ca in perioada anilor 1971 - 1975, nu a avut intodeauna o comportare corecta, care de catre unii a fost interpretata ca fiind nationalista, sovina si ostila regimului. Domnul Laszlo, constient de faptul ca prin comportarea sa a adus atingere securitatii statului, se angajeaza ca pe viitor sa fie "cetatean loial regimului din RSR si sa se abtina de la fapte si actiuni ostile si sa previna si pe alti pretabili de comiterea acestor actiuni sau fapte".

Printr-un alt document, catre securitatea RSR, Laszlo Tokes declara : "Luand la cunostinta ca faptele mele sunt prevazute si pedepsite de Codul Penal al RSR , ma oblig sa nu discut cu nici o persoana, inclusiv membrii familiei mele sau alte organe administrative sau politice, nici cu persoanele care au fost mentionate de mine in declaratia data in timpul anchetei, sa aduc la cunostinta organelor  Securitatii toate datele si informatiile pe care le voi obtine si care pot ajuta la clarificarea aspectelor legate de redactarea, editarea si difuzarea revistei Ellenpontok sau a altor probleme ce interesaeza Securitatea Statului Roman. Ma oblig sa fiu sincer, corect, obiectiv si sa raspund cu toata promtitudinea solicitarilor facute de catre organele de securitate".

Intr-un al treilea document, Laszlo Tokes, nu face altceva decat sa  "toarne " studenti straini si mai grav sa toarne studenti maghiari. Etnici maghiari pe care dansu sustine ca ii apara, comunitate, pe care se bate cu pumnu in piept, ca o reprezinta .

In aceste conditii, cerem urgent retragerea de catre presedintele Traian Basescu a decoratiei oferite lui Ladislaw Tokes ( Steaua Romaniei in grad de cavaler ), retragerea sprijinului politic si excluderea lui Laszlo Tokes din UDMR. In acelasi timp cerem si infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta a CNSAS, care sa verifice modul de analiza a dosarului lui Laszlo Tokes ( In 2007, CNSAS a dat decizie de necolaborare a lui Laszlo Tokes cu Securitatea Romana) si lamuriri din partea CNSAS pentru decizia de necolaborare a lui Laszlo Tokes cu Securitatea Romaniei. Si, nu in ultimul rand, cerem demisia lui Laszlo Tokes din Parlamentul European. In acelasi timp, vom trimite o scrisoare catre Presedintele Parlamentului European, prin care ii vom cere sa puna aceste informatii la dispozitia tuturor Parlamentarilor Europeni.

 Transcriptul conferintei de presa desfasurate joi, 11 noiembrie la sediul Partidului Conservator.

          Biroul de presa

0 comentarii1904 vizualizări11 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0