Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 05 Iunie 2020 - 3968 vizitatori azi
Somniferul din coltul baticului inmuiat in rachiu.

Daca vom face o analiza atenta a intregi societati romanesti, ca sa nu spun disectie pentru ca, inca mai este vie, vom constata o serie de organe nefunctionale iar altele intrate intr-o descompunere avansata. Cum un vechi proverb ne spune ca, " pestele de la cap se impute", nici la noi lucrurile nu au stat altfel.

        In ultimi 8 ani societatea romaneasca sta legata la cap cu o carpa de presedinte, care din pricina viciului capatat in perioada dezvoltarii cognitive, sugand din coltul baticului inmuiat in rachiu, nu a avut o evolutie normala.  Societatea romaneasca a fost adusa de acest personaj in stare de intubare. Performanta ingurgitarii esentelor tari pe barca unde a si trait, la adus in situatia sa nu  perceapa fenomenele care se intampla pe uscat, intrucat pe mare nu le-a intalnit. Din pricina acestei incapacitati, nu a putut face altceva si a bagat societatea romaneasca intr-o lupta intestina, pe care o si intretine, folosindu-se de anumite organisme degradante sau in descompunere.

       Pentru ca nu a construit nimic in viata lui, aceasta piazarea pentru Romania si-a propus sa darame ce a construit altii. Nu s-a rezumat la prezent. Dandu-si cu parerea despre istoria neamului a demonstrat o slaba pregatire ca urmare a subdezvoltarii cognitive (abilitatea de a invata si memora) ca si copil, vina revenind in opinia lui scolii Romanesti care l-a  scos  tampit. Facand o incursiune in istoria interbelica s-a lovit de un monument al istoriei noastre ajuns la varsta onorabila de 91 de ani, respectat de o mare parte a lumii lucide si civilizate,  in persoana Regelui Mihai.

       Ipocrizia lui fara margini l-a indemnat sa planga, ca in multe alte situatii si intr-un Muzeu al Holocaustului din Washington, iar la venirea in tara si-a permis sa imparta vinovatiile perioadei interbelice, fara a deschide o pagina din istoria Romaniei, stabilind cine este tradator ori criminal si cine este vanzator de tara. Ori daca Ion Antonescu  a fost  incondeiat negativ in aceasta fila de istorie, lacrimile cazute din ochiul ala bun, pentru cine au curs la Muzeul Holochaustului?  Nu pot gasi o alta explicatie la aceste iesiri in decor, decat ca acel colt de baticul inmuiat in alcool, peste ani a sters circumvolutiunile de pe cortexul cerebral.  Pentru inconstienta faptelor si vorbelor  sale istoria il va ingropa definitiv.

     Luptele intestine intre partidele politice din  societatea romaneasca au ajuns la o incrancenare nemaiintalnita, tocmai pentru faptul ca la noi nu se regaseste nimic din mecanismul societatii capitaliste. Totul este o jungla unde nici-o lege, nici macar una naturala nu functioneaza. Toate au fost croite pentru a fi calcate in picioare. In conditiile cand seful Curtii de conturi iti spune ca 40% din cheltuielile bugetare sunt subtilizate si nimeni nu este condamnat in aceasta speta, este mai mult decat alarmant. Cucuveaua de la Cotroceni se ocupa preponderent de zoaiele clasei politice. Probabil se asteapta sa se mai fure inca 10% ca sa se poata decreta stare de necesitate.

     Avem dreptul legitim sa ne intrebam de ce  UE sprijina la conducerea acestui stat European un mafiot dovedit cu dosare pe rol? Unde mai exista in lume un astfel de caz? De ce accepta SUA si UE  aceasta anormalitate?

    Clamam mereu justitia ca ultima speranta. Dar care justitie? Aceea care raspunde unor comenzi din afara. Se vehiculeaza tot mai mult ideea, ca realizarea statului unic european, nu poate fi opera  fortelor politice care se afla intr-o continua schimbare si in consecinta trebuie recrutata  o forta mai operativa. Una care poate obliga  politicul sa joace in parametri stabiliti de CE. Aceast obiectiv nu poate fi indeplinit decat printr-o dictatura a  justitiei. In ultima vreme se face din ce in ce mai cunoscuta forta acesteia care raspunde la comenzile CE, nu numai in Romania dar si in Italia, Spania, Portugalia, Grecia, etc.  De ce presa nu prezinta aceasta situatie deja la vedere? Este simplu. Nu aduce banul. Nici o ramura a societatii romanesti nu s-a  adaptat mai bine in jungla capitalismului salbatic, asa cum a facut-o presa. Specialistii din presa sunt singurii care nu raspund intr-un fel pentru incalcarea deontologiei profesionale. Primul care s-a opus  sanctiunilor profesionale pentru jurnalisti, ghiciti cine a fost? Nimeni altul decat CTP-istul. Profesorii, medicii, militarii, pompierii, veterinarii, agricultorii, toti platesc intr-un fel incalcarilor deontologiei profesionale. Presa nu plateste nimic chiar daca destrama familii, chiar daca provoaca daune morale ori tragedii. Poti recupera aceste daune dar in justitie, care este intotdeauna de partea presei. De ce? E simplu. Pentru ca dezbinarea societatii conduce mai bine la dominarea ei. Este un principiu universal valabil si nu l-a inventat comunismul. Presa astazi, care trebuie sa fie cainele de paza a societatii pentru a nu aluneca spre dictatura, face unele jocuri la comanda. O mica parte a ramas in afara intereselor de grup. Spun asta pentru ca este foarte ingrijorator ce se intampla in spatele cortinelor trase. Folosirea armatelor de procurori pentru a timora viata politica traditionala intr-o societate, este fara precedent. Fenomenul aparut recent in mai toata Europa referitor la condamnarile  cu dedicatie, este efectul masurilor de intimidare si dominatie asupra  factorul politic ales democratic, ceea ce ne conduce spre o dictatura ascunsa, sub robele purtate in palatele de justitie.

 

                                                                                      Col.(r) Nour Constantin

 

0 comentarii1827 vizualizări01 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0