Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 05 Iunie 2020 - 5564 vizitatori azi
Ovidiu Cretu si-a inaintat demisia din functia de presedinte al organizatiei municipale a PSD.

Primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, si-a inaintat demisia din functia de presedinte al Organizatiei Municipale a PSD si din cea de vicepresedinte la nivel judetean. Din 1 noiembrie este doar un simplu membru social-democat. "Ca presedinte al Organizatiei Municipale nu am reusit sa realizez mandatul organizatiei de a avea un candidat propriu la alegerile parlamentare din 2012, cu toate ca municipiul Bistrita reprezinta peste 95% din Colegiul 1 CD, iar Organizatia Municipala functioneaza foarte bine si a performat la alegerile din ultimii patru ani, in special la alagerile locale din 2008 si 2012", explica demersul Ovidiu Cretu.

          In cadrul unei conferinte de presa, Ovidiu Cretu a explicat ca, in baza rezultatelor foarte bune obtinute de PSD Bistrita la alegerile locale din 2008 (singurul oras resedinta de judet din Ardeal castigat de PSD), alegerile europarlamentare, cele locale din 2012, se justifica nominalizarea unui candidat din randurile echipei. Numai ca socoteala de la municipiu nu s-a potrivit cu cea de la judet, unde filiala municipala a avut doar patru reprezentanti. Ulterior, Ovidiu Cretu a solicitat staff-ului central al PSD - lui Victor Ponta si lui Liviu Dragnea- sa invalideze decizia Comitetului Executiv Judetean si sa-l nominalizeze pe Constantin Rus. "Am asteptat un raspuns afirmativ. Am explicat ca democratizarea PSD existenta la nivel national ar trebuie sa se aplice si in relatia dintre organizatiile judetene si cele locale", a adaugat social-democratul. Finalmente, candidaturile au fost depuse, iar "nereusita" de-l propulsa pe Constantin Rus a condus la demisia lui Ovidiu Cretu.

"Imi pare rau ca a trebuit sa iau aceasta decizie, pentru ca in cei opt ani de cand conduc organizatia, s-a format o echipa care a lucrat foarte bine,  deschis, cu cartile pe masa. Am avut dezbateri in plen, iar nu particulare. Eu banuiesc ca va functiona si fara mine, timpul ne va arata", a declarat acesta.

Demisia a fost transmisa atat la Secretariatul General al PSD, cat si la nivel judetean. Mai mult,Cretu s-a intalnit cu membrii PSD Bistrita pentru a le explica situatia. Deocamdata, nu a fost vehiculat niciun nume pentru asigurarea interimatului la varful filialei.  

   ***

      Ovidiu Cretu a infirmat zvonurile care spuneau ca l-ar sustine pe candidatul ARD, Alin Seserman. "Nu il sustin pe Alin Seserman, nici pe Doina Pana. Ii voi sustine pe Dorin Dobra pentru Colegiul 1 Senat si pe Daniel Suciu", a declarat primarul municipiului.

Acesta a mentionat ca Adriana Pana a muncit pentru PSD, dar la nivel judetean, astfel ca ar fi fost potrivita o nominalizare pe un colegiu senatorial.

Mai mult, acesta a mentionat ca nu a facut foarte multa politica, iar de acum se va putea dedica si mai mult administratiei. Oricum nu va actiona in aceasta campanie.

***

Despre relatia lider PSD BN - lider PSD Bistrita ne-am lamurit... Totusi, primarul Ovidiu Cretu crede ca va avea o relatia buna cu presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan, in interesul bistritenilor. De altfel, Radu Moldovan a fost rugat sa intervina la ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, pe tema fondurilor alocate si retrase municipalitatii. "Cred ca poate fi o colaborare buna intre Consiliul Judetean si Primaria Bistrita", a concluzionat Cretu.

          Ca doar nu degeaba a stat scris pe toti stalpii "Parteneriat pentru dezvoltare"...

 

Foto - arhiva Bistritanews.ro
0 comentarii2142 vizualizări02 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0