Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Marti 25 Februarie 2020 - 10398 vizitatori azi
Comunicate politice USL, ARD.

Lansare la Bistrita-Bargaului cu spectacol si caravana a sanatatii. Stelian Dolha, candidatul USL in colegiul IV Camera Deputatilor si-a lansat  sambata, 10 noiembrie, candidatura in comuna Bistrita-Bargaului, in cadrul unei intalniri la care au participat cateva sute de oameni. Partea oficiala a lansarii, care a inclus prezentarea programului electoral si discutii pe marginea acestuia a fost urmata de un spectacol folcloric.

Participantii la actiune au fost invitati sa treaca si pe la Caravana Sanatatii, o initiativa materializata din colaborarea candidatului USL, Stelian Dolha cu cativa voluntari, recrutati din randurile personalului medical si care a poposit duminica in fata caminului cultural din Bistrita-Bargaului.  Cei care s-au adresat personalului caravanei, circa 70 de persoane, au beneficiat de testari gratuite ale glicemiei, masurarea tensiunii, controale oftalmologice si masurarea greutatii, urmate de recomandari si trimiteri catre specialisti. "Caravana Sanatatii este, dincolo de campania electorala, o actiune umanitara dedicata oamenilor din colegiul IV, care nu au acces la servicii medicale elementare sau care nu au apelat la astfel de servicii de foarte mult timp. Vorbim de o Romanie a anului 2012 si Romania nu poate fi puternica decat cu oameni sanatosi.", spune  Stelian Dolha. Caravana Sanatatii a poposit duminica in comuna Dumitrita.

Tot duminica, 11 noiembrie, Stelian Dolha a participat de dimineata la slujba speciala dedicata Hramului Bisericii din Budus alaturi de enoriasii ortodocsi din comunitate. Dupa amiaza candidatul USL pentru Colegiul IV Camera Deputatilor a fost prezent la intalniri cu alegatorii din comunele Urmenis si Silivasul de Campie.

 Biroul de presa a candidatului USL, Stelian Dolha.

 

 

 

In urma articolului aparut in presa locala, in data de 11 Noiembrie 2012, semnat de catre doamna Cristiana Sabau, http://www.timponline.ro/cine-poate-face-o-bucata-de-drum/,  va facem cunoscut urmatoarele:

Conform discutiilor purtate in aceasta dimineata cu domnul primar al localitatii Cosbuc, Niculaie Anghel, va aducem la cunostinta faptul ca drumul care duce la casuta orfanilor familiei Ganea face parte dintr-un proiect cu finantare europeana.

Primarul comunei Cosbuc ne-a informat faptul ca proiectul este in curs de implementare si ne-a asigurat ca portiunea drumului de acces la respectiva familie se va finaliza in perioda imediat urmatoare.

Voi urmari cu interes finalizarea investitiei si va asigur de tot sprijinul meu!

            Va multumesc!

   Cu deosebita consideratie,                                         

Candidat ARD Colegiul 2 Senat,

          Cristian Florian

 

 

Eugen Curteanu - intalnire cu oamenii de pe Valea Bargaului

      Candidatul ARD pentru colegiul I Senat, Eugen Curteanu, si-a inceput campania electorala printr-o intalnire de suflet cu locuitorii Vaii Bargaului .

     Prima duminica a acestei campanii a ales sa o petreaca in mijlocul oamenilor din comuna Prundu Bargaului , rugandu-se alaturi de ei la biserica din Suseni dupa care a discutat despre prioritatile zonei cu localnicii: "Este o bucurie sa fiu din nou in mijlocul acestor oameni vrednici. Le-am ascultat pasurile, le-am vorbit despre o Romanie Dreapta, despre programul nostru dar si despre investitiile care trebuie continuate in zona. M-am bucurat sa-i regasesc la fel de senini si de hotarati ca si pana acum".

    Eugen Curteanu si-a continuat ziua la Josenii Bargaului, unde a avut o intalnire cu un grup de cetateni pentru a afla care sunt problemele comunei. Echilibrat si responsabil, Curteanu si-a facut cunoscut programul politic si prioritatile pe care le are pentru intreaga Vale a Bargaului.

    Valea Bargaului este o adevarata "perla a judetului", zona putand fi exploatata din punct de vedere turistic. Avem lacul de la Colibita, avem muntii si, mai mult decat orice, avem oameni gospodari care vor sa valorifice tot acest potential. Aici poate inflori turismul rural iar eu voi fi cel care va sprijini acest demers, data fiind si experienta ca secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

    "In alta ordine de idei, principallul meu obiectiv este continuarea investitiilor incepute in judet si identificarea de noi oportunitati de dezvoltare. Lucrurile trainice se contruiesc cu multa munca, pricepere si daruire iar mie nu mi-e frica de munca. Stiu ce inseamna atat administratie locala cat si centrala (nr. Eugen Curteanu a avut doua mandate de consilier local in Bistrita, a fost secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii iar actualmente este consilier judetean), am ajutat judetul cat timp am fost secretar de stat, stiu care sunt prioritatile si impreuna cu primarii si cu oamenii vom gasi solutiile potrivite pentru fiecare".

Eugen Curteanu este candidat pentru Colegiul I Senat - Bistrita, Valea Bargaului, Valea Sieului, Sieu Magherus, Zona de Campie. 

 

 

 

 

Dorin Dobra: "Valea Bargaului are toate atuurile pentru a deveni o emblema a turismului bistritean ‘’

             In primele zile al campaniei electorale, candidatul pentru Colegiul I Senat, Dorin Dobra, a vizitat Valea Bargaului, locul unde si-a petrecut anii copilariei. Insotit de Doina Pana si Stelian Dolha, candidati ai USL la Camera Deputatilor, Dorin Dobra a participat la o succesiune de evenimente, unde a cules sfaturi de la oamenii locului si a vorbit despre planurile pentru aceasta zona.             La Prundu Bargaului, prima oprire a fost la piata, unde au fost ascultate o parte a problemelor cu care se confrunta agentii economici locali, dupa care, in aceeasi comuna a sustinut echipele de fotbal si a acceptat invitatia de a  comenta meciul dintre Heniu Prundu Bargaului si Hebe Sangeorz-Bai. "Marturisesc faptul ca prezenta mea aici nu este una intamplatoare, ci una simbolica, prin care vreau sa exprim sustinerea si promovarea sportului de orice fel. Avem nevoie de tineri competitivi si conditii care sa faciliteze performanta, motiv pentru care imi voi canaliza actiunile si in aceasta directie’’, a precizat Dorin Dobra spre finalul meciului.

             La Bistrita Bargaului si Livezile au avut loc doua adunari cu cetatenii, prilej pentru a discuta viziunea generala asupra punerii in valoare a acestei regiuni. "Pentru evolutia Vaii Bargaului, am gandit un proiect cu caracter national, prin care sa ne pozitionam pe un loc fruntas pe harta Romaniei, in ceea ce priveste preferintele turistice. Cunosc bargauanii ca fiind oameni hotarati si deschisi unor schimbari pozitive, asa ca propunerea mea nu cred ca va fi greu de pus in aplicare. Proiectul va implica pe fiecare dintre dumneavoastra si urmeaza sa vi-l prezint detaliat in perioada ce urmeaza’’ sunt cuvintele cu care si-a incheiat Dorin Dobra prima vizita oficiala in postura de candidat.

 Biroul de presa al USL

 

 

 

 

Portret de candidat : Eugen Curteanu

  Eugen Curteanu propune statura unui om politic intors spre " varsta de aur'' a politicii romanesti. Vorbitor chibzuit si asezat, aplecat spre cele ale meseriei sale cu o deosebita tenacitate , abil in a descalci dificultatile oricarui sistem atunci cand i s-a cerut sa-si aplice competenta, el insista, cu o incapatanare izvorata din structurile acestui pamant, sa-si faca treaba fara sa se laude, sa piarda fara sa tradeze, sa-si sustina prietenii fara sa-i flateze si sa-si respecte adversarii fara sa-i submineze.

Eugen Curteanu este un exponent al noii generatii de politicieni si se defineste prin trei cuvinte: responsabilitate, rigoare, luciditate.

Jurist de profesie, a intrat in politica in 1999 alaturandu-se  Partidului Democrat. "Am ales sa intru in politica din dorinta de ma implica, de a face lucruri concrete, de a-mi folosi mintea si cunostintele acumulate pentru a aduce un plus valoare echipei. Erau vremuri complicate, tinerii aveau infinit mai putine posibilitati de dezvoltare decat acum, Romania nu era tara membra a Uniunii Europene iar concepte ca cetatenie europeana, programe pentru tineri sau migratia fortei de munca in strainatate erau doar vise. Mi-am dat seama ca nu puteam merge inainte doar stand pe margine, spectator la ceea ce se intampla in jurul meu."

Ucenicia in politica si-a facut-o in organizatia de tineret, fiind, in anii 2000, presedintele acesteia la nivel de municipiu. A invatat alaturi de echipa Partidului Democrat ca politica se face cu oameni bine pregatiti profesional, cu oameni care stiu sa lupte cu argumente pentru idei si principii, ca polemicile pot fi cordiale iar consensul este necesar daca vrei sa faci ca lucrurile sa functioneze.

 

"Mediul privat este o adevarata scoala a muncii, a disciplinei si a rigorii"

 In paralel cu activitatea politica si-a consolidat cariera profesionala. "Anii de ucenicie in profesie i-am facut la Teraplast, alaturi de unul dintre cei mai buni manageri bistriteni, domnul Emanoil Viciu. De la el am invatat rigoarea, importanta muncii in echipa si, mai mult decat orice, am invatat ca lucrurile trainice se construiesc cu pasi marunti dar fermi. Mediul privat este o adevarata scoala a muncii, a disciplinei si a rigorii. Te formeaza ca individ si iti da adevarata masura a lucrurilor. Am muncit mult pentru tot ceea ce am realizat pana acum,   si am ajuns sa inteleg ca provocarile pe care viata ti le ofera te ajuta sa evoluezi. In formarea mea ca om integru si responsabil au contribuit, alaturi de parinti sau profesori si oamenii valorosi cu care de-a lungul timpului am interactionat, oameni cu vocatii implinite si un solid sistem de valori - l-as aminti pe prietenul meu, parintele Crin Theodorescu."

Primele functii administrative le-a avut incepand cu anul 2004 cand a fost ales consilier local pe listele PD, urmand apoi, in 2008 un nou mandat de consilier local. "Cunosc bine problemele comunitatii. In doua mandate de consilier local am contribuit, prin initiativele avute cu colegii mei de grup, la dezvoltarea municipiului. Eu vorbesc mai putin, nu imi place sa vorbesc despre mine sau despre realizarile mele insa simt o imensa multumire atunci cand vad oamenii din jurul meu bucurandu-se de lucrurile facute cu aportul meu".

 "Am ales sa fac ceea ce trebuie. Sa muncesc."

 Experienta in administratia locala, capacitatea de munca dublata de integritate dar si dorinta de a face mai mult pentru oameni l-au propulsat in functia de secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in una dintre cele mai grele perioade pe care a traversat-o Romania de 20 de ani incoace. "Am plecat la Bucuresti cu dorinta de a munci, macar la fel de mult cat au facut-o ceilalti bistriteni ajunsi acolo. Am ales sa fac ceea ce trebuie. Sa muncesc. Nu am dorit sa ocup spatiul public cu ceea ce am facut pentru judet, lucruri normale de altfel - desi normalitatea poate parea extraordinara, in climatul politic de astazi. La momentul acela pentru mine a fost mult mai important sa-mi amintesc de datoria pe care o am fata de Bistrita, sa muncesc, sa schimb in bine atat oameni  cat si legi, sa pot ajuta concret judetul nostru. Si am facut-o. Daca astazi Spitalul Judetean este   modern mi se datoreaza si mie.  Daca au aparut locuinte sociale noi in Bistrita este pentru ca eram constient de necesitatea lor inca de cand eram consilier local. Daca in multe zone ale judetului oamenii au canalizare si apa, trotuare sau gradinite reabilitate, am si eu o contributie. Daca avem o retea de drumuri imbunatatita fata de acum trei ani, stiu ca oamenii care o folosesc se simt intr-o tara care merge spre normalitate. Daca avem o lege a fatadelor sau una a urbanismului mi se datoreaza si mie.

Niciodata nu este de ajuns, intotdeauna se poate face mai mult insa am multumirea ca ceea ce am facut, am facut cu buna credinta".

Cu rabdare, stradanie si onestitate, Eugen Curteanu este un om care, incet si sigur, largeste cercul celor care cred, din nou, in valoare si recunoasterea ei, in interesul obstesc si in semenul de alaturi.

"Cred ca valoarea unui OM sta in ceea ce face pentru ceilalti si in ceea ce lasa in urma sa. Stiu ca sunt multe de facut, ca drumul pe care il avem de parcurs este unul anevoios insa stiu ca numai impreuna suntem puternici si numai in echipa vom reusi. Multumesc, Bistrita!".

Informatii de background despre ARD:

  • Alianta Romania Dreapta (ARD) este forta politica de centru-dreapta creata de catre PDL, Forta Civica si PNTCD pentru a raspunde asteptarilor acelor romani care au optiuni politice de centru-dreapta.
  • ARD s-a creat in aceasta vara, in imprejurarile unui atac foarte grav al actualei puteri impotriva democratiei, a statului de drept si a valorilor europene in Romania. La fel ca in anii 90, tara merge spre saracie, se indeparteaza de Europa si pierde sansa la dezvoltare. ARD vrea sa puna Romania pe drumul cel bun, pe drumul democratic si european. Oamenii au nevoie de sanse, Romania are nevoie de crestere economica, iar ARD da Romaniei sansa la dezvoltare.
  • PDL este cel mai important partid al dreptei romanesti si este membru al Partidului Popular European, cel mai mare partid politic din Uniunea Europeana. PDL a guvernat Romania intr-o perioada grea si a reusit prin masuri necesare, sa evite caderea Romaniei intr-o criza economica profunda care ar fi afectat viata fiecarui roman in urmatorii 10 ani. Pentru prima oara in istoria de dupa 1989, un partid a avut curajul de a face ceea ce trebuie, fara sa puna interesul electoral inaintea interesului public.
  • Forta Civica este un partid nou, care-si propune sa adune oameni noi, si sa atraga personalitati din societatea civila, care sprijina dreapta romaneasca.
  • PNTCD este partidul traditiei si al mostenirii istorice de centru-dreapta. Prezenta PNTCD in cadrul ARD arata importanta pe care ARD o da valorilor traditionale de centru-dreapta.

 

 

0 comentarii1827 vizualizări12 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0