Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Locurile de munca, in continuare o prioritate pentru candidatii USL B-N.

Candidatii USL in Colegiul 1 Camera Deputatilor, Adriana Doina Pana si in Colegiul I Senat, Dorin Dobra vor lupta pentru locuri de munca in special pentru tineri si persoane cu varsta de peste 45 de ani. Doina Pana, candidatul USL la Camera Deputatilor pe colegiul Bistrita-Livezile a efectuat vizite de lucru la companiile bistritene Miro si Comelf,  alaturi de candidatul pe colegiul 1 Senat, Dorin Mircea Dobra. Discutiile s-au axat pe identificarea principalelor probleme ale legislatiei din domeniul muncii, atat din perspectiva angajatilor, cat si din cea a angajatorilor.

Adriana Doina Pana considera ca femeile ce lucreaza in conditii grele ar trebui remunerate adecvat si incadrate in grupe corespunzatoare de munca. Doina Pana a declarat ca in viitorul legislativ va sustine introducerea impozitului diferentiat in cote de 8% si 12% pentru persoanele cu venituri mici si mentinerea cotei de 16% pentru veniturile medii si mari. Doamna Pana considera ca "mediul de afaceri trebuie stimulat prin reducerea presiunii fiscale si prin reducerea contributiei angajatorilor la asigurarile sociale si de sanatate pentru firmele care angajeaza tineri pana in 25 de ani si persoane peste 45 de ani".

Dorin Dobra, candidatul in Colegiul 1 Senat a fost placut surprins de oamenii pe care i-a cunoscut in aceste zile. "Azi am avut ocazia sa revad mediul de munca al celor care fac lumea sa se miste, adica a muncitorului roman. Am discutat si cu echipele de management ale firmelor care asigura functionarea acestora. Lor le datoram si putinul pe care il avem astazi, prin urmare alaturi de colegii mei candidati din partea USL vom sustine activ mediul de afaceri si stimularea unei plati corecte a muncii."

Astazi, Doina Pana va discuta si cu muncitorii de la companiile Ario si Almet, iar de la ora 15:30 va raspunde la intrebarile oamenilor din cartierul bistritean Subcetate. Dorin Dobra se va afla astazi si alaturi de locuitorii comunei Teaca.

Biroul de presa al USL BN

USL BISTRITA-NASAUD.

 

 

 

Alexandru Pugna (candidat USL): Familia pensionarului decedat devreme trebuie sa mosteneasca un an drepturile lui

            Alexandru Pugna este si in aceasta campanie intre oameni, asa cum a fost o viata intreaga. Daca pana acum a fost mai cunoscut pentru ca a cantat dorurile oamenilor din Tara Nasaudului, acum vrea ca problemele acestora sa fie bine reprezentate la nivelul Parlamentului.

            Din intalnirile avute cu oamenii au pornit si ideile pentru o serie de acte normative pe care le va pune in practica daca va ajunge in Parlament: "voi sustine ca familia pensionarului decedat la mai putin de un an de la primirea deciziei de pensionare, dar care a contribuit peste 25 ani la bugetul de stat, sa poata mosteni, pentru o anumita perioada, un an de zile, drepturile banesti ale acestuia. Omul a contribuit o viata intreaga, dar din cauza unor probleme de sanatate, a unui accident nu se mai poate bucura de nimic", argumenteaza Pugna.

            Candidatul USL din Colegiul 3 crede ca astfel ar fi ajutata si familia pensionarului decedat, iar statul intoarce macar o parte din banii pe care omul i-a platit de-a lungul anilor: "stim ca Fondul de pensii este, in aceasta perioada, neindestulator, dar o astfel de masura ar fi si o reparatie morala in conditiile pe care le precizam", adauga Alexandru Pugna.

 

"Zonele defavorizate ale judetului, precum este si Rodna trebuie sustinute in continuare"

Locuitorii din Rodna doresc sa isi castige painea de zi cu zi, cu demnitate. "Intr-adevar, cand au fost disponibilizati, minerii au fost sustinuti financiar. Dar, nu s-a pus nimic in loc. Oamenii vor sa munceasca, pentru ca aceasta este marea lor problema. Cred ca legislatia ar trebui sa prevada un sprijin mai substantial pentru aceste zone, pentru atragerea investitiilor. Principala preocupare a Guvernului USL, asumata si prin programul de guvernare, trebuie sa ramana crearea de locuri de munca", sustine Alexandru Pugna. 

 

"Ca deputat, imi doresc sa ma intorc cu fruntea sus in Tara Nasaudului"

             Alexandru Pugna a ajuns in mai toate localitatile din Colegiul 3. In acest sfarsit de saptamana se va intalni cu locuitorii din Telciu si Romuli, "Am plecat in aceasta campanie cu incredere, care mi-a fost confirmata dupa intalnirile pe care le-am avut cu oamenii din postura de candidat. Nu am intalnit un om care sa nu spuna ca vrea schimbare, ca au fost destui 22 ani pentru unii pentru a ne reprezenta. Pur si simplu vor altfel de oameni. De aceea, nu vreau sa le insel sperantele si increderea", spune acesta.

            Pugna crede ca asa cum a reusit prin seriozitate, autenticitate si profesionalism sa devina un interpret emblematic pentru Tara Nasaudului, la fel poate fi si un parlamentar de reper al acestei zone.

            "Imi doresc sa pot sa vin cu fruntea sus pe aceste meleaguri si in calitate de deputat, la fel cum m-am intors acasa si de pe scenele nationale si internationale. De fiecare data ma voi gandi ce ar face oamenii din Colegiul 3 daca ar fi pusi in situatia de a sustine sau nu o anumita lege."

 
 Biroul de presa

USL BISTRITA-NASAUD

0 comentarii2982 vizualizări16 noiembrie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0