Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Scrisoare deschisa catre doamna Monica Sasarman, candidat ARD.

Atacuri si discriminare religioasa in campania electorala.Asa as caracteriza in cateva cuvinte atitudinea staff-ului de campanie al doamnei Monica Sasarman, candidatul ARD pe un post de deputat. Am intrat in aceasta confruntare politica cu gandul sa reprezint interesele tuturor locuitorilor acestui judet in complexitatea si unicitatea lor. Cred in egalitate de sanse indiferent de statut social, religie, educatie sau profesie. Nu de aceeasi parere, pare a fi, din pacate, doamna Monica Sasarman, care impreuna cu staff-ul de campanie au dat dovada de intoleranta si agresivitate verbala la adresa echipei de campanie a contracandidatilor. 

Aflata in campanie, dupa o manifestare religioasa, doamna si sotul acesteia au adresat apelative cu tenta de discriminare religioasa grupului nostru de campanie si participantilor la eveniment si i-a somat sa paraseasca o piata publica din apropierea unui lacas de cult. Stiu ca, de profesie, doamna Monica Sasarman este avocat, ceea ce exclude necunoasterea celor mai elementare principii constitutionale. Doamna Sasarman stie, cu siguranta, ca este interzis si in plus, pedepsit de lege orice tip de discriminare, iar libertatea religioasa este unul din drepturile fundamentale ale democratiei.

Toti locuitorii acestui judet merita sa fie tratati egal, au dreptul sa se manifeste liber religios, politic si social. Ii cer, in mod public, sa iasa in fata bistritenilor si inainte de a le solicita votul sa isi prezinte scuzele in numele ei si al staff-ului sau, care a jignit in mod public o comunitate religioasa importanta a acestui judet.

Cu speranta ca asemenea gesturi nu se vor repeta sau mai rau, nu vor escalada, va transmit propunerea mea de a continua aceasta campanie in mod decent, fara derapaje de acest gen.

Stelian Nechita Dolha -  candidat USL Colegiul IV Camera Deputatilor.

0 comentarii2870 vizualizări22 noiembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0