Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Miercuri 12 August 2020 - 30348 vizitatori azi
ALEXANDRU PUGNA - Lupt mai departe pentru tinutul nasaudean. Slugarnicia impinge Romania la vale. Florin Urite-Domnule presedinte al C.J. va provoc..

Alexandru Pugna este candidatul USL la Camera Deputatilor pe colegiul 3 (Valea Somesului, Salauta si Ilve). Alexandru Pugna este foarte atasat de acest tinut fermecator deoarece inca de acum 30 de ani, de cand s-a remarcat in viata artistica, a promovat valorile lui atat in tara cat si peste hotare. Artist de renume national, Alexandru Pugna si-a inceput cariera artistica prin a spune lumii dorurile oamenilor din tara nasaudului, si a reusit foarte bine acest lucru. Datorita talentului sau si dragostei fata de traditia si oamenii din aceasta zona, Alexandru Pugna a fost desemnat doi ani consecutiv (2011 si 2012), castigatorul premiului pentru Conservarea si Valorificarea Traditiei si Creatiei populare romanesti din Tinutul Nasaudean, oferit in cadrul Galei Premiilor muzicii populare romanesti.

De o viata, alaturi de oameni, Alexandru Pugna vrea sa ajute agricultorii din aceasta zona prin sustinerea unui proiect de lege care sa reduca TVA-ul la producatorii agricoli de la 24% la 9%. "Oamenii care muncesc in agricultura au nevoie de stimulente, au nevoie de o motivatie suplimentara. Stiu ca ei fac agricultura cu toata daruirea, dar va trebui sa ajungem la nivelul in care agricultura sa fie una productiva, la fel ca in tarile vest-europene si nu una de subzistenta ca in tara noastra. Voi sustine ca TVA-ul din agricultura sa fie redus la 9 procente si voi sustine ca subventiile pentru agricultori sa creasca pana la media celor din Uniunea Europeana. Taranului roman ii trebuie data inapoi demnitatea si acest lucru poate fi facut doar cu ajutorul unor politicieni responsabili. Eu voi fi un astfel de deputat. Apropiat si devotat oamenilor pe care ii reprezint, indiferent de opiniile lor politice."

In aceasta saptamana Alexandru Pugna s-a intalnit cu oamenii din Nasaud, Sangeorz-Bai si Maieru, iar astazi va ajunge la Rebra si la Parva.

Biroul de presa al USL BN

USL BISTRITA-NASAUD.

 

 

 

 

      Slugarnicia impinge Romania la vale.

Ce s-a intamplat in acesti opt ani cu institutia prezidentiala depaseste cu mult imaginabilul. De aici s-a dat tonul destrabalarilor in Romania. De aici s-a plecat in jos cu nivelul de valori ce s-a impus la mai toate institutiile statului. Coruptia s-a extins peste tot acolo unde se luau decizii, incepand cu administratiile locale, ministere si pana la cel mai inalt nivel. Hotararile judecatoresti au inceput sa nu se mai respecte in Romania incepand cu guvernarea troc, Boc. Respectul fata de justitie a scazut ca urmare a intrarilor in acest aparat a indivizilor nominalizati politic, peste tot, inclusiv la varf. Pe plan local s-au constituit adevarate mafii locale alcatuite din judecatori, procurori, avocati, rude intre ele de toate gradele, nasi, cumetri si prieteni. Toate deciziile au fost la mana lor. Niciodata statul Roman nu a parcurs o etapa mai dezastruoasa ca aceasta. Si totul a pornit acum opt ani,cu alegerea in functia de presedinte a unui parlit cu dosare penale in curs de cercetare. Vinovati de alegerea facuta, este in primul rand clasa politica,  justitia si presa, care o parte  s-a lasat santajata de acesta, iar cealalta parte s-a multumit sa asiste, sa constate si sa comenteze acest aspect gaunos pentru natia romana, nu sa si actioneze. Tolerarea si lipsa de actiune a dat posibilitatea caracatitei mafiote, sa profite pentru asi intinde tentaculele.

       De aceea am ajuns acum sa asistam la spectacole jalnice tinute de acest parlit de actoras pe la televizor seara de seara, interpretand rolul politicianului atipic. Acest personaj adorat de Udrea (nu pentru ca ar fi vazut ceva barbatesc la el, ci pentru faptul ca i-a umplut punguta cu doi bani Cocosului) este lipsit de barbatie si onoare. Laudarosenia lui, ca nu are nevoie de specialisti pe langa el, il face mic. Iar declaratia publica inaintea pleacarii la Bruxelles sa se lupte pentru tara, lasand gloantele acasa, in asa fel sa auda si acela cu care vrei sa te bati, inseamna mai mult decat o cedare, as spune o lasitate din partea acestui actoras impus de CE.  "Sa nu va inchipuiti ca ma voi duce acolo sa ma bat utilizand dreptul de veto".Cand pleci cu acest mesaj la drum sa-mi aperi mie interesele, dati-mi voie sa spun ca eu nu am Presedinte. Oricum s-ar numi acest individ, pe mine sigur nu ma reprezinta.

       Umilinta dar mai ales slugarnicia, a fost si este o caracteristica a lui, fapt ce  la si facut un politician atipic. Atipic a fost ca si marinar, incendiind nave. Atipic a fost ca si ministru, vanzand nave pe un dolar. Atipic a fost ca si primar, retrocedand parcurile din Bucuresti si omorand cainii comunitari. Atipic a fost ca si presedinte, anuntand taieri de pensii si salarii. Totul a fost anormal la acest personaj. Chiar si fizionomia lui imi inspira anormalitate. Pentru mine si privirea lui dupa toate cataloagele reprezinta un handicap. De ar fi numai acest aspect, insa sunt multe la acest om care depasesc limitele normalului. Daca discursul lui recent a fost a unui om normal care ocupa un scaun de presedinte, inseamna ca Romania de acum nici nu mai exista, in raport cu retrospectiva istorica a institutiei prezidentiale. Unde mai este prestigiul ei, renumele, onoarea dobandita in decursul anilor. S-a ales praful  de aceasta institutie. Amintiti-va numai ce consilieri prezidentiali s-au perindat pe acolo, care au patat aceasta imagine. Udrea, Angeleasca sotia regelui tigarilor, Saftoaica(Pufulete), Avramescu, Lazaroiu si inca doi lingai, Funeriu si Diaconescu. Astia au onorat institutia prezidentiala in perioada aceasta. Si Impuscatu a avut o tinuta si un aparat mai onorabil decat a avut acest parlit.

        Daca asta este omul care trebuie sa ma reprezinte undeva, refuz sa o faca pentru mine si cred ca sunt in asentimentul celor 7,399 milioane de romani, care au si votat pentru nereprezentare. Ma intreb atunci , de ce se mai duce?

        Spuneam in urma cu o saptamana intr-un alt editorial publicat in acest ziar,ca Romania nu va putea sa faca pasii concreti spre locul 7 in randul tarilor Europene, pana nu va avea un aparat diplomatic puternic, din care sa faca parte si europarlamentarii ca niste piloni de sustinere a interesului national, interes de care se face vorbire in ultima vreme intr-o nuanta demagogica. Atata timp cat vei avea europarlamentari ca, Ungureanu, Macovei, Preda, Eba si pe acest vesnic bolnav in constiinta neamului, Stolo, care parasc pe la inalte porti, nu vom fi luati in seama. Dimpotriva,  ni se va pune paie pe foc de catre ceilalti, asa zisii parteneri. Atunci cand vom avea o atitudine unitara chiar daca nu le convin, te vor lua in seama.

        Puterea unui stat, o dau institutiile sale. Analizand ce fac acestea, in special cele de forta, vom avea o mare deziluzie. Serviciile de informatii interne si externe isi depasesc aria de actiune, prigonind si amenintand pe aceia care-l ataca critic, pe acest parlit ce  dezonoreaza institutia prezidentiala. Pe un individ care este acuzat de vanzarea flotei pe un dolar, spalare de bani si atribuirea ilegala a unei locuinte. DNA-ul si Parchetul, actioneaza numai la comenzi. Toate acestea inseamna un stat destructurat, in care institutiile se ocupa de alte probleme, decat cele prevazute in fisa postului.

        Atata timp, cat la butoane se afla un individ acuzat de fapte penale, Romania o va  lua la  vale.

               Col.(r) Nour Constantin.

 

 

 

 

Domnule presedinte al Consiliului Judetean,

Va provoc la o dezbatere publica atat pe dvs., cat si pe conducerea executiva a Consiliului Judetean, sa clarificam anumite sloganuri si declaratii pe care le folositi in continuare doar cu scop electoral si fara acoperire reala juridica, practica, economica, etc. Daca ati fi avut probe concludente sau rapoarte incriminatorii in acest sens, cu siguranta deja, dupa mai bine de 100 zile de cand sunteti la conducere si USL la guvernare, ati fi pus multe procese pe rol.

Dar nu puteti pentru ca tot ce faceti in prezent nu este altceva decat sa aruncati cu praf in ochii cetatenilor pentru toate cele 100 de zile de neguvernare, iar pe plan local de lipsa de viziune si strategie privind dezvoltarea judetului.
Nu mi-am propus sa fac multe valuri, dar in ultima perioda nu vad altceva decat ca pe plan national este vinovat Traian Basescu, iar pe plan judetean Ioan Oltean. Probabil pentru faptul ca Basescu incearca sa repare lipsa de discernamant, diplomatie si reactii sentimentale ale d-lui Ponta si d-llui Antonescu in politica externa a Romaniei ( o fi avut si Basescu pacatele si gafele lui, dar ceea ce au facut in ultima vreme cuplul Antonescu- Ponta depaseste orice atitudine diplomatica si reactii de inalti demnitari de stat).

Nu uitati d-le presedinte ca pana acum ( si de la guvernarea PSD, PNL, PDL) Romania s-a imprumutat cu peste 90 mld EUR de la FMI, BCE din 2004 incoace pentru programele de preaderare si post aderare, si atunci are dreptul sa puna conditii de respectare a statului de drept, a institutiilor si a mentinerii unei tinte de inflatie si de deficit care sa permita Romaniei o dezvoltare durabila si nu una demagogica si puerila doar pentru a castiga alegerile cu orice risc pentru tara.
Ati inceput din nou o campanie cu promisiuni fara acoperire, cu lipsa unei strategii de dezvoltare a Romaniei pe termen mediu si lung, avand la baza valorificarea resurselor materiale si umane de care dispune Romania. Mai mult, prin asemenea politici, in viitor puteti expune Romania la riscul de a lua si in viitor sanctiuni si restrictii si pentru forta de munca si cetatenii care lucreaza acum in strainatate datorita, in primul rand, factorului politic, indiferent de ce natura politica.
Pe plan local, vinovat de serviciu incercati sa-l faceti pe Ioan Oltean. Dar oare credeti ca cetatenii judetului au uitat de guvernarea PSD-ista sau de conducerea judetului de catre dl. Pupeza sau de dl. Marinescu, cand se faceau presiuni politice si multe nedreptati. Ar trebui sa le stiti si sa vi le asumati pentru ca erati in jurul lor in acea perioada ( chiar daca la inceput de drum in politica). Intreb pe cetatenii judetului: Cand au intrat mai multi bani in judet pe proiecte? (chiar daca sunt si erori de gestionare, iar daca sunt acte de coruptie - atunci sa rapunda cei vinovati !)
D-le presedinte, in judet s-au realizat lucrari de infrastructura de strazi, apa, canal, reabilitari de scoli, sali de sport, camine culturale in mediul rural de peste 200 mil EUR. La multe dintre ele, acum, dvs. si staff-ul dvs. va duceti mandri si taiati panglici si vi le asumati. Lasati sa si le asume cei care cu adevarat merita si au muncit la acest lucru si anume: primari , consultanti , personal de la primarii si consiliul judetean, oamenii politici printre care se numara si Ioan Oltean si Eugen Curtean, care prin pozitiile pe care le-au avut au facut posibil ca acesti bani sa fie alocati judetului nostru si nu altor judete.
Din 1990 pana prin 2008 banii ajungeau pe zonele unde baronii consacrati ai PSD-ului controlau totul: in Moldova lui Sechelariu, Hrebenciuc, in sudul tarii unde domneau: Dragnea, Oprisan, Nastase (inclusiv Delta), Mitrea (personaje care de altfel abia asteapta sa puna iarasi mana pe putere si sa-si valorifice interesele personale). N-am uitat sa stiti nici de dl. Sarbu si de privatizarile pe care le-a facut inclusiv in judetul nostru. Sa aduca si actuala conducere a judetului in urmatorii 4 ani cel putin 200 mil EUR si sa fim sanctionati de 2-3 mil EUR ca va fi mai mult decat nimic (daca este sa ma refer la ce s-a lucrat pana acum la CJ in afara de rapoarte de audit si slogane electorale sau trauma trecutului din CJ).
Il felicit pe domnul primar Cretu pentru ca domnia sa si in prezent se ocupa de administratie, isi verifica proiectele si este prezent personal in teritoriu sa verifice lucrarile, scrie alte proiecte cu echipa, etc.
Lasati domnule presedinte justitia, DNA, politia sa-si faca treaba si daca se vor gasi nereguli in fosta guvernare sau conducere de la consiliul judetean sa se aplice legea si sa raspunda cei vinovati.

Haideti sa le vorbim oamenilor din judet de prioritatile legislative si administrative pe care trebuie sa le luam in considerare si sa le punem pe masa de lucru a Guvernului astfel incat cu adevarat sa cream locuri de munca, sa venim in sprijinul mediului de afaceri (la ei se pot gasi multe solutii anticriza sau propuneri legislative de facilitati fiscale care sa relanseze economia romaneasca).
Daca vreti sa fim corecti cu cetatenii judetului sa le vorbim sincer si cinstit si sa avem grija ca in Parlamentul Romaniei, dintre candidati ,sa ajunga cu adevarat cei mai buni, indiferent de alianta din care fac parte, dar care sa aiba pregatirea necesara si abilitatile diplomatice si juridice sa poata ridica probleme pertinente si propuneri legislative care sa rezolve problemele tarii si ale zonei noastre.
Sa avem incredere in inteligenta poporului roman si a cetatenilor si sa renuntam la demagogie si promisiuni fara acoperire ca altfel, chiar daca o sa castigati cu o majoritate pe care o doriti atat de mult (De ce oare?!), o sa-i dezamagiti in scurt timp si tara o sa intre din nou in dezechilibru sau imposibilitatea de se guverna .
Cu siguranta cetatenii au taxat in acest an si greselile de guvernare si de austeritate, si PDL trebuie sa-si asume si ce a facut bine si ce nu a facut bine (dar tara a ramas in echilibru din punct de vedere al indicatorilor macroeconomici impusi de FMI, BCE, Consiliul UE ).
Dar, de asemenea, si guvernarea USL trebuie sa-si asume gafele celor 100 de zile, a faptului ca in acest an nu au fost interesati de economia Romaniei, inflatia (ca tot vorbim ca ati dat pensiile si salariile inapoi desi acest lucru era bugetat de guvernul Boc, dar le-ati dat cu o crestere a inflatiei de peste 5% care in buzunarul cetatenilor are un impact cu mult mai negativ decat ati dat inapoi la cca 2 milioane de cetateni (altfel spus, le-ati dat cu o mana si le-ati luat cu doua), de seceta, de mediul de afaceri ( la care deprecierea leului le-a creat mari probleme in achizitia materiilor prime din import, de absorbtia de fonduri UE ( lucru de care sunt vinovate si guvernarile anterioare).
Haideti sa fim mai putin aroganti, demagogi si ca presedinte de Consiliu Judetean sa intelegeti ca atat dvs., cat si cetatenii judetului au nevoie de cea mai buna reprezentare in Parlament prin oamenii pe care ii trimitem acolo si nu de masa de manevra si majoritate parlamentara care pe urma sa sfideze in continuare cetatenii si problemele cetatenilor avand doar interese personale (iar aici exemplele pot fi date din toate formatiunile politice, sa recunoastem).
Avem nevoie de promovarea valorilor si de indrumarea de catre consultanti de specialitate si a tehnocratilor in domeniu.
Avem nevoie de depolitizarea institutiilor si sa gasim cele mai bune formule de management. Sa cautam cu disperare caractere si deprinderi ale celor care pot sa fie creativi si sa se exprime liber (fara butoane politice) pentru redresarea economica a Romaniei.
Sa fim corecti cu electoratul!
M-as bucura sa publicati acest articol ca o replica la modul cum se desfasoara si aceasta campanie electorala, ignorand inteligenta si sacrificiul poporului roman!

                                                      Florin Urite

                                                 consilier judetean PD-L.

0 comentarii1820 vizualizări23 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0