Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Luni 10 August 2020 - 36088 vizitatori azi
DECLARATIA DE LA SFANTU GHEORGHE-Autonomia este solutia! DOINA PANA: "Mediul de afaceri bistritean cere amendarea legii insolventei"

Noi, cetateni liberi ai Romaniei si ai Europei in curs de unificare - exercitandu-ne dreptul la asociere, precum si cel la opinie si libertatea de exprimare - constienti de responsabilitatea pe care o purtam pentru generatiile viitoare, confirmandu-ne vointa comuna azi, 24 noiembrie 2012, la Sfantu Gheorghe ne declaram din nou si cu devotament credinta in autonomia comunitatii noastre maghiare din Transilvania si a Tinutului Secuiesc.

Nu mai dispunem de alti douazeci si doi de ani pentru a astepta solutiile problemelor noastre comune de la Bucuresti. Trebuie sa spunem ca experienta nefasta a deceniilor trecute este generarea problemelor, nu solutionarea acestora prin intermediul centralizarii puterii!

Am asteptat minunea cu mainile incrucisate - ne-a fost de ajuns!

Ne-am saturat de compromisurile de culise adoptate fara implicarea noastra!

Ne-am saturat de situatia in care politiceni corupti risipesc si fura viitorul copiilor nostri!

Ne-am saturat sa platim pretul deciziilor eronate luate de guvernele care se perinda la carma tarii!

Ne-am saturat de negarea insasi a existentei Tinutului Secuiesc!

Tinutului Secuiesc a existat, exista si vrea sa existe. In acest scop ne-am intrunit astazi.

Dorim sa ne simtim acasa pe plaiurile natale mostenite de la inaintasii nostri. Este mostenirea noastra - tinem la ea.

Dorim sa ne folosim in mod liber limba materna si simbolurile nationale. Limba maghiara sa fie a doua limba oficiala in Tinutul Secuiesc. Avem acest drept.

Dorim un sistem de invatamant de sine statator de la cresa pana la universitate. Vrem sa avem acest drept!

Vrem sa cheltuim banii proveniti din impozitele noastre in scopul prosperitatii locuitorilor acestui tinut! Vrem sa avem acest drept!

Vrem sa ne gospodarim singuri bogatiile naturale. Vrem sa avem acest drept!

Nu vrem ca un prefect, care nu ne cunoaste problemele, sa impiedice munca noastra de pastrare si creare a valorilor.

Vrem sa decidem noi insine in treburile noastre.

Vrem autonomie! Autonomia este solutia. Scopul autonomiei este sa ne asigure demnitatea sarbatorilor si eficacitatea activitatilor zilnice - aratand totodata ca putem avea un viitor sigur.

De la acestea nu facem rabat. Ne vom continua lupta prin mijloace pasnice si democratice pana la atingerea obiectivului nostru final: autonomia.

Nici unul dintre noi nu are sanse de izbanda de unul singur. E nevoie de noi toti.

Facem apel la biserici! Puterea credintei si sistemul de valori al crestinatatii functioneaza in cazul nostru ca si busola milenara.

Facem apel la organizatiile noastre non-guvernamentale, care au rolul de a asigura confortul vietii cotidiene! Trebuie sa ne recladim comunitatile.

Facem apel la intelectualii nostri din sfera stiintei si a culturii! Putem fi, pe buna dreptate, mandri de unicitatea culturii transilvanene.

Facem apel la politicienii nostri! Tinand seama de vointa clara a maghiarilor din Transilvania, sa elaboreze un plan comun de actiune pentru dobandirea autonomiei. Mai mult, sa nu se abata de la acest plan indiferent de partidul maghiar pe care il vor reprezenta in parlament.

Facem apel la varstnici! Ne putem baza pe intelepciunea si experienta lor.

Facem apel la tineri! Avantul lor creator asigura progresul.

Evocam spiritualitatea Transilvaniei! Lupta noastra pentru autonomia pe care vrem sa o dobandim este parte a conceptiei despre Transilvania pe care o dorim - si anume, o Transilvanie ferita de imixtiunea Bucurestiului. Din acest motiv cautam parteneriatul si colaborarea cu acei romani, care doresc recuperarea demnitatii Ardealului!

Daca trebuie sa colectam un milion de semnaturi pentru a atrage atentia Europei asupra problemelor noastre, le vom aduna.

Daca este nevoie de o suta de mii de semnaturi pentru ca persoanele care au obtinut mandat in Parlamentul Romaniei sa simta greutatea cuvintelor si doleantelor noastre indreptatite, le vom aduna.

Daca este nevoie de demonstratii cu ocazia carora sa strigam in mod repetat apelul nostru la autonomie, atunci vom iesi in strada ori de cate ori va fi nevoie. Si nu facem acest lucru impotriva cuiva, ci pentru noi insine.

Il citam pe apostolul autonomiei noastre nationale, Kós Károly: "Va trebui sa muncim, daca vrem sa traim; si vrem sa traim, deci vom munci."

Cu credinta si asumarea raspunderii vom munci cu devotament pentru dobandirea autonomiei, in scopul pastrarii si apararii mostenirii noastre, a imbunatatirii prezentului pe care il traim si al asigurarii viitorului.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Comunicat de presa al Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

 

 

 

 

Romania trebuie sa protejeze firmele autohtone, dar si sa atraga investitori straini, atat prin stabilitate economica, cat si prin disciplina financiara.  Aceasta este concluzia discutiilor avute de Adriana Doina Pana, candidatul Uniunii Social Liberale pentru functia de deputat in Colegiul 1 (Bistrita-Livezile), cu staff-ul celor mai importante companii din municipiu.

Mediul de afaceri bistritean doreste atat predictibilitate fiscala pe termen mediu si lung, cat si amendarea unor legi care acum reprezinta doar nesiguranta financiara, precum este si legea insolventei.

"Conducerea mai multor firme din judetul nostru a ridicat aceasta problema cu care se confrunta.  Marfa luata cu plata la doua-trei luni de la livrare nu mai este platita,  iar ca urmare a nerespectarii acestei prevederi legale foarte multe firme serioase, care isi achita la timp impozitele catre stat, au intrat in blocaj, deoarece nu si-au putut incasa banii de la firmele partenere. Mai mult, cei care declara insolventa nu sunt intotdeauna de buna credinta, astfel ca asa pot scapa de grija datoriilor catre furnizori sau banci", precizeaza Doina Pana.

Mediul privat crede ca legea in domeniu trebuie sa fie mai flexibila, iar intre o firma in insolventa si furnizori nu trebuie creat un zid cu acoperire juridica.

"Managementul firmelor a spus ca multe firme isi declara voit insolventa, dand vina pe criza economica, dar atragand spre faliment firme care le-au creditat marfa. Ulterior, administratorii isi deschid alte firme, pe care isi transfera bunurile si care functioneaza fara probleme, insa datoriile nu mai pot fi recuperate. Mai multi administratori de firme au sugerat ca legea insolventei sa preia din modelul american prevederea potrivit careia, dupa intrarea rau intentionata in insolventa, persoanele responsabile sa nu-si mai poata deschide cinci ani o noua afacere. Asa s-ar responsabiliza si mediul de afaceri", explica Doina Pana.

Bistrita-Nasaud este, din pacate, printre primele trei judete cu cresterea cea mai mare a numarului insolventelor in primele noua luni ale anului 2012. Si la nivel national, numarul firmelor care au intrat in aceasta faza premergatoare falimentului a crescut cu peste sapte procente. Statul pierde sume importante de bani, iar o alta problema este cresterea somajului.

"Consider ca propunerea oamenilor de afaceri trebuie luata in seama de specialistii nostri, iar Guvernul USL sa reanalizeze aceasta lege, mai ales pentru cazurile in care vorbim de rea-credinta. De asemenea, se impune si o mai mare implicare a institutiilor abilitate sa verifice astfel de situatii. Doar un mediu economic sanatos, bazat pe politici corecte poate conduce la relansarea unei economii puternice", sustine Doina Pana.

          Biroul de presa al

USL BISTRITA-NASAUD

0 comentarii2044 vizualizări28 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0