Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Duminica 09 August 2020 - 16396 vizitatori azi
TNL la Poiana Ilvei. IOAN DENES - Locuitorii satelor bistritene... Mesajul USL B-N.

Urmare a initiativei candidatului USL pentru Senat, Dorin Dobra, de a infiinta o biblioteca publica in comuna Poiana Ilvei, tinerii liberali au raspuns prompt si au donat deja 300 de carti.

"Initiativa domnului Dorin Dobra este remarcabila  in contextul in care locuitorii comunei trebuiau sa parcurga zeci de km pentru a imprumuta carti de la alte biblioteci. Ne-am pus in situatia copiilor de acolo. Am vorbit cu colegii mei din partid, ne-am mobilizat si am reusit sa strangem 300 de carti. Ne bucuram sa vedem ca exista solidaritate. Ii chemam pe toti care vor sa ii ajute pe acesti copii sa faca donatii" a declarat tanarul liberal Sergiu Cheta.

Va aducem la cunostinta faptul ca pana in acest moment s-au strans 815 de carti.

Pentru donatii, va asteptam  la sediul de campanie al lui Dorin Dobra din Bistrita, P-ta Unirii nr. 6, in fiecare zi, inclusiv sambata si duminica, intre orele 09-18.

 

 Biroul de presa al USL BN.

 

 

 

IOAN DENES: "Locuitorii satelor bistritene trebuie sa aiba acces la servicii de sanatate si educatie"

Modernizarea infrastructurii rurale, introducerea utilitatilor, dar si accesul la servicii de sanatate si educatie a locuitorilor satelor sunt o prioritate a Uniunii Social Liberale. Ioan Denes, candidatul Uniunii Social Liberale pentru functia de senator in Colegiul 2, crede ca adoptarea unor masuri legislative, poate contribui la relansarea si dezvoltarea comunitatilor rurale, confruntate acum si cu un amplu proces de depopulare.

"Locuitorii satelor bistritene si de oriunde din Romania au dreptul la aceleasi conditii de viata ca si cei de la orase. In conditiile in care tinerii nu au un loc de munca decent, copiii lor nu au acces la educatie de calitate si nu au sansa unui start bun in viata, atunci nu trebuie sa ne mire faptul ca fie se muta la oras, fie pleaca peste hotare", sustine Ioan Denes.

Acesta sustine promovarea unui proiect normativ care sa prevada posibilitatea infiintarii unor sectii ale cluburilor elevilor in sate, pentru a pune in valoare aptitudinile copiilor de aici. "Copiii dumneavoastra au dreptul sa plece in viata la fel ca orice copil de la oras. Sustin infiintarea unor cluburi ale copiilor din mediul rural, unde sa poata invata o limba straina, sa lucreze pe calculator, sa-si descopere talentul la muzica, dans sau pictura. Statul trebuie sa se implice, daca vrem un viitor pentru copiii nostri, la noi acasa!", crede Ioan Denes.

Si in privinta sistemului sanitar, candidatul Uniunii Social Liberale in Colegiul 2 Senat propune apropierea serviciilor de beneficiar. "Nu toti aveti posibilitatea sa ajungeti la un doctor sau la un spital pentru a va cauta de sanatate. Voi face demersuri sa vina serviciile medicale la dumneavoastra! Sustin infiintarea unor centre medicale mobile pentru comunitatile izolate, unde oricine sa poata beneficia de control medical si sa-si poata face niste analize. Oamenii sanatosi fac o tara sanatoasa!", sustine Ioan Denes. Un astfel de proiect s-ar preta si pentru consultatii stomatologice sau pentru interventii simple, in zonele izolate ale judetului.

Biroul de presa al

USL BISTRITA-NASAUD

 

 

 

 

Mesajul Uniunii Social Liberale Bistrita-Nasaud, transmis cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei

 Dragi locuitori ai judetului Bistrita-Nasaud,

 1 Decembrie 1918 ramane prima zi de referinta in istoria neamului romanesc, zi in care s-a infaptuit un plan curajos si un vis indraznet: o mare unire indeplinita cu sacrificii extraordinare ale patriotilor si oamenilor politici responsabili ai vremii.

Ziua Nationala este prilej de sarbatoare dar este si momentul in care privim spre trecut si retraim momente de mandrie, momente in care toti romanii au luptat pentru un crez comun, fie ca acel crez a insemnat libertate, demnitate sau unire.

Vremurile grele ce astazi le traversam sunt mai usor de trait tocmai datorita zilei in care romanii s-au unit si au ales calea demnitatii si a mandriei. Impreuna suntem mai puternici si impreuna vom lucra pentru un viitor mai sigur al Romaniei si al romanilor de pretutindeni. Istoria ne-a invatat ca uniti trecem cel mai usor peste greutati oricat de mari si tot uniti vom gasi solutiile cele mai bune pentru ca ziua de maine sa nu fie o grija, ci o binecuvantare. 

Ziua Nationala a Romaniei, sarbatoare care uneste toata suflarea sub culorile tricolorului  ne ofera prilejul de a va adresa cele mai calde urari de sanatate si bunastare.

 La multi ani, Romania!

 

Copresedinte USL,                                  Copresedinte USL,

          Emil Radu Moldovan                                     Ioan Tintean

 

 

 

 


0 comentarii1862 vizualizări30 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0