Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politica Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
ROMANII CER SI OBTIN CETATENIA UNGARIEI !

Complotul international impotriva Poporului Roman si a Romaniei continua cu noi episoade. Unul dintre ele se desfasoara in ultimii doi-trei ani, intr-un ritm din ce in ce mai accelerat. Este vorba de acordarea dublei cetatenii, respectiv a celei ungare, pentru romanii din Romania. Se stie ca Parlamentul, Guvernul si presedintele Romaniei au acceptat sa se aplice pe teritoriul tarii noastre o lege votata in Parlamentul de la Budapesta vizand acordarea cetateniei ungare pentru anumiti cetateni romani.  Autoritatile din conducerea Slovaciei au decis ca sunt expulzati din aceasta tara cetatenii care cer si obtin cetatenia Ungariei.

In Romania, aplicarea legii ungare se face cu ajutorul Ambasadei Ungariei de la Bucuresti, a consulatelor unguresti si a U.D.M.R. In primele luni de aplicare a legii ungare pe teritoriul romanesc, mai multe sute de mii de cetateni romani de etnie ungara s-au grabit sa-si depuna actele necesare pentru obtinerea cetateniei ungare. Apoi, au invatat Constitutia si imnul Ungariei, istoria si geografia acestei tari. Intr-un interval de 6-12 luni de la depunerea actelor, solicitantii au fost invitati in Ungaria pentru a depune, in ungureste, juramantul de credinta fata de Ungaria. Asa au procedat si liderii U.D.M.R. aflati in Parlamentul si Guvernul Romaniei, in Parlamentul European, in institutiile centrale de stat, in administratia publica etc. Cu totii au jurat credinta statului ungar, cu mana pe drapelul Ungariei si pe steagul Ungariei Mari, a carui stema include si Ardealul, Sfant Pamant Romanesc, mostenit de romani de la stramosii lor geto-daci, de la Poporul Primordial care a trait in Dacia Mare.

In ultimii doi ani s-a tot amanat, sub diverse pretexte primirea Romaniei in spatiul Schengen. S-a mediatizat, mai ales, opozitia Olandei, fara a se face referire la puternicul lobby unguresc din aceasta tara si din structurile Uniunii Europene. Ungaria a fost si este prima tara interesata de blocarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen ! La inceputul acestui an, vicepremierul ungar Zolt Semjen a declarat ca simplificarea procedurilor de acordare a cetateniei pentru "maghiarii din diaspora este un tel al nostru de politica nationala". In declaratii, Ungaria are o pozitie diplomatica, dar in fapt actioneaza diabolic ! De ce ? Pentru ca, Ungaria urmareste sa sporeasca artificial si substantial numarul cetatenilor acestei tari prin acordarea dublei cetatenii, mai ales pentru romanii din Ardeal.

Se stie ca, de la 1 Decembrie 1918 si pana in prezent, Ungaria si organizatiile etnicilor unguri din Romania nu au recunoscut Marea Unire de la Alba-Iulia si Statul National Unitar Roman. Inca de la inceputul anului 1919, conducatorii Ungariei, in frunte cu evreul Bella Kun, s-au inteles cu conducatorii evrei ai Rusiei Sovietice si au pregatit interventia armata in Romania, pentru cucerirea Ardealului si anexarea acestuia la Ungaria. Atunci, Armata Romana a infrant trupele unguresti si a cucerit Budapesta, capitala Ungariei. La 4 august 1919, pe Parlamentul de la Budapesta au fost puse opincile romanesti de catre bravii ostasi romani. Dupa mai multe luni, Armata Romana s-a retras din Ungaria, urmand ca granita de vest a Romaniei sa fie pana la Tisa, asa cum a fost pe timpul Daciei Mari si asa cum a precizat-o Marele Patriot si Istoric MIHAI EMINESCU, in poezia "Doina". Insa, prin Tratatul de la Trianon, semnat la 4 iunie 1920, Romania a pierdut o parte insemnata din teritoriul national. Cu toate acestea, Ungaria si etnicii unguri din Romania protesteaza impotriva Tratatului de la Trianon, cer revizuirea lui si anexarea Ardealului. Toti conducatorii Ungariei de dupa anul 1918 si cei ai organizatiilor etnicilor unguri din Romania au jurat ca vor actiona, pe toate caile si prin toate mijloacele, pentru dezmembrarea teritoriala a Romaniei si anexarea Ardealui. Niciodata, autoritatile statului ungar nu au recunoscut atrocitatile savarsite de unguri impotriva romanilor, nu au cerut scuze publice Poporului Roman si nici nu s-au angajat sa plateasca despagubiri. Nici regii alogeni ai Romaniei, nici conducatorii regimului comunist si nici alogenii din conducerea tarii noastre, de dupa decembrie 1989, nu au cerut Ungariei sa recunoasca atrocitatile savarsite impotriva a peste 50.000 de romani si evrei.

Incepand din vara anului 2012, autoritatile din conducerea Ungariei acorda cu multa usurinta si intr-un timp foarte scurt cetatenia ungara pentru romanii care nu cunosc limba ungara, dar care pot dovedi ca stramosii lor au trait in localitati care au facut parte, in perioada 1867-1918, din Imperiul Austro-Ungar sau din Ungaria Mare, in perioada 30 august 1940-25 octombrie 1944.

Pentru a creste artificial numarul ungurilor din Ardeal, spre 3-4 milioane, Guvernul Ungariei a trecut masiv la acordarea cetateniei ungare pentru un numar urias de romani, renuntand practic la conditionarile initiale. Romanii care cer sa obtina cetatenia ungara nu trebuie sa cunoasca limba ungara, nici Constitutia si imnul Ungariei, nici istoria si geografia acestei tari. Singura lor obligatie este sa-si depuna dosarul la sediile U.D.M.R. ori in Ungaria sau la reprezentantele sale diplomatice din Romania. In circa doua saptamani sunt anuntati solicitantii romani ca sa se deplaseze in Ungaria, peste cel mult o luna de zile, pentru a depune juramantul si a obtine cetatenia ungara, inclusiv pasaportul. La data anuntata sunt organizate ceremonii, in multe localitati mari si mici din Ungaria, unde, in sali festive si la gramada, romanii pun mana pe drapelul Ungariei si pe steagul Ungariei Mari, asculta inregistrarea cu imnul Ungariei si juramantul de credinta, iar apoi semneaza actele pentru obtinerea cetateniei ungare. Dupa cupa de sampanie, romanii deveniti membri ai natiunii ungare sunt dusi la spectacole. Unii dintre ei, in semn de multumire, au cumparat si au oferit buchete de flori oficialitatilor statului ungar. Zilnic, sute sau chiar mii de romani din localitati din Ardeal, din Bucuresti si din alte judete ale Romaniei se deplaseaza in Ungaria si obtin cetatenia acestei tari.

Este incredibil, dar adevarat ! Urmasii celor peste 40.000 de romani din Ardeal ucisi de barbarii si teroristii unguri in timpul Revolutiei Romane de la 1848-1849, precum si urmasii miilor de romani ucisi de bestiile unguresti  in perioada 30 august 1940-25 octombrie 1944, cer in acesti ani si obtin cu multa usurinta cetatenia ungara. S-a ajuns, practic, la un fenomen de masa ! Pana si elevii si studentii etnici unguri din Romania au fost instruiti de U.D.M.R. si cauta sa-i convinga pe colegii lor romani ca sa ceara cat mai multi, inclusiv parintii si rudele lor, obtinerea cetateniei Ungariei. De ce au recurs si actioneaza romanii pentru obtinerea dublei cetatenii, respectiv cea a Ungariei ? La foarte multi dintre romani le-a fost refuzata viza de intrare in S.U.A. pentru a putea face vizite la copii, nepoti sau prieteni. Marea lor majoritate cauta sa obtina dubla cetatenie romano-ungara pentru a se deplasa fara restrictii in S.U.A., Canada si Australia. Altii, cei saraci si foarte saraci, cred in promisiunile de ajutoare materiale si financiare din partea Ungariei. Cei mai multi dintre romani stiu ca din moment ce au obtinut cetatenia Ungariei au dreptul sa fie angajati imediat in toate tarile membre ale Uniunii Europene, fara niciun fel de conditionari.

Principalii vinovati de umilinta, saracia si disperarea in care au fost adusi romanii sunt cei care s-au aflat la conducerea Romaniei post-decembriste, aceia care s-au aliat cu U.D.M.R.,  cei care nu au actionat in Interesul Poporului Roman, inclusiv pentru intrarea simultana a tarii noastre si a Ungariei in N.A.T.O., Uniunea Europeana si spatiul Schengen. Cu toate ca Ungaria si-a retras trupele din Irak si Afganistan, S.U.A. a eliminat vizele pentru unguri. Poporul Roman cheltuieste in zadar sume uriase in razboiul din Afganistan, iar drept multumire S.U.A. mentine vizele pentru cetatenii romani.

De ce duce Ungaria aceasta politica atat de pragmatica si parsiva? Pentru a justifica in fata marilor puteri si a organismelor Uniunii Europene apropiata cerere de autodeterminare a ungurilor din Ardeal, al caror numar  fictiv spera sa treaca, in anii 2013-2014, de 50% din totalul populatiei. Liderii U.S.L. si P.D.L sunt la curent cu actiunile concertate ale Ungariei si U.D.M.R.  vizand acordarea facila a cetateniei ungare pentru romani, cu scopul clar al anexarii Ardealului. De aceea, Guvernul Ponta II cauta sa imparta teritorial Romania, in paralel cu demersurile si actiunile anti-romanesti ale Ungariei !

Aceasta politica de stat a Ungariei si ceea ce se petrece in Romania, mai ales in ultimele sase luni, se pare ca a scapat Serviciului Roman de Informatii (S.R.I.) si Serviciului de Informatii Externe (S.I.E.), iar Parlamentul si presedintele Romaniei pastreaza o tacere vinovata. Se pare ca,  premierul Victor Viorel Ponta inca nu a aflat toate detaliile de la consilierul personal Gyorgy  Frunda (omul de incredere al Budapestei la Palatul Victoria) despre aceasta actiune extrem de periculoasa a Ungariei indreptata impotriva Romaniei. Ca atare, la conferinta de presa pe tema: "Starea Natiunii", premierul Ponta a omis acest subiect, al dobandirii cetateniei ungare de catre sute de mii de romani get-beget. Din pacate, nici presa romaneasca nu a aflat despre politica de stat a Ungariei, desfasurata in complicitate cu autoritatile Statului Roman, cu scopul dezmembrarii teritoriale a Romaniei si umilirii Poporului Roman.

Pentru a nu se dezbate in Parlament si in mass-media aceasta actiune diabolica a Ungariei si U.D.M.R. impotriva integritatii teritoriale a Romaniei, Guverul Ponta II a pus la re-re-incalzit  ciorba stricata a vilelor R.A.-P.P.S., mostenita de la guvernele precedente, uitand deliberat privilegiile si cheltuielile uriase facute de alogenii aflati in Palatul Elisabeta.

Desteptati-va  si uniti-va romani !


Dr Gheorghe Funar

                                                      Secretar general al P.R.M.

                                                 Presedintele Filialei P.R.M. Cluj

Cluj-Napoca.2013.

0 comentarii2800 vizualizări16 februarie 2013




rss 2.0
rss 2.0